ÁLLÁSHIRDETÉS: sportújságíró-online szerkesztő munkatársat keresünk

2016. szeptember 15., csütörtök · ÁLLÁSHIRDETÉS: sportújságíró-online szerkesztő munkatársat keresünk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

szegedma_online_szeged2011_balmaz45_gs

Érdekel a média világa, az online újságírás? Itt a lehetőség, ne habozz, várunk Szeged kedvenc hírportáljának lelkes csapatába! Tovább »

Bálint József: A Táncsics-díjat Szegednek, az érdemkeresztet Hódmezővásárhelynek köszönhetem

2016. március 16., szerda · Hozzászólok

balint_jozsef02_gs

Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Bálint József szegedi újságíró, szerkesztő munkásságát. Habár Délvidéken született, karrierje kezdete a Vajdasághoz köti, mégis Szeged és Hódmezővásárhely is közel áll szívéhez. Tovább »

Belamitól Bogár hóhérig – a Kölcsey-érmes Bátyi Zoltánnal beszélgettünk

2016. február 7., vasárnap · Hozzászólok

batyi_zoltan02_gs

Az idén hatvanéves Bátyi Zoltán munkásságát Kölcsey-éremmel ismerték el. Harminc éve alkotta meg Belami figuráját, de ma már többen ismerik a Csillag börtön krónikásaként, aki írt az életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltekről, s a magyar kivégzések történetéről is. Tovább »

112 újságíró vesztette életét munkája során 2015-ben

2016. február 3., szerda · Hozzászólok

2015-ben 112 újságírót öltek meg a világ konfliktuszónáiban. Legtöbben robbantásokban vagy emberrablás következtében, golyózáporban, vagy célzott támadásokban vesztették életüket – áll az idén 25 éves, brüsszeli központú Nemzetközi Újságíró Szövetség (FIJ) szerdán közreadott jelentésében. Tovább »

Kritikus volt a világsajtó Magyarországgal szemben tavaly

2013. február 28., csütörtök · 2 hozzászólás

Összességében kritikus volt a világsajtó Magyarországgal szemben az elmúlt évben – erre a következtetésre jutott a Nézőpont Intézet több ezer, a nyugati sajtóban megjelent cikk áttekintése után. A kutatás eredményét Mráz Ágoston Sámuel, az intézet vezérigazgatója ismertette a Magyar Újságírók Országos Szövetségének csütörtöki budapesti rendezvényén.
Tovább »

Mobil fejlesztő verseny a szegedi egyetemen

2012. január 12., csütörtök · Hozzászólok

A mobil újságírásban rejlő lehetőségeket kellett felderíteniük azoknak a diákoknak, akik részt vettek a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar IKT Kutatócsoportja és a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség közös versenyén. A legtehetségesebb öt egyetemista 2012. január 12-én mutatta be fejlesztését – a „kiterjesztett valóságot”.
Tovább »

Sajtótermékekre a médiatörvény csak júliustól érvényes

2011. január 6., csütörtök · Egy hozzászólás

A médiatörvénynek a sajtótermékekre és internetes lapokra vonatkozó hatósági szabályai csak júliusban lépnek hatályba, így a médiatanácsnak és a szerkesztőségeknek is fél évük van felkészülni a jogszabály alkalmazására – hangsúlyozta Koltay András, a médiatanács tagja egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.
Tovább »

Átadták a Pulitzer Szülővárosa Díjat Makón

2009. október 29., csütörtök · Hozzászólok

Horváth Borbála, a Nyíregyházi Főiskola hallgatója, és Pion István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem diákja kapta a Pulitzer Szülővárosa Díjat. A makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alapította elismerést csütörtökön adták át a Maros-parti városban.
Tovább »

D. Tóth Kriszta-interjú: MTV, Lola és még egy regény

2008. november 9., vasárnap · Hozzászólok

Van, amikor már kifolynak a mondatok

Fotók: Gémes Sándor

Az ELTE angol és média szakán végzett, Washingtonban „fertőzte meg” az újságírás, és a kislánya segítségével talált vissza az íráshoz. Ő D. Tóth Kriszta, aki kaposvári lányként meghódította a médiát. Televíziós karrierje a TV3-nál indult, volt az RTL klub szerkesztő-riportere, most az MTV Híradójában és a Panorámában dolgozik ugyanebben a minőségben. 2006-tól a Nők Lapjában jegyzi állandó rovatát „Lolával az élet” címmel, ami a kislányával megélt mindennapi csodákról szól. A cikksorozatból egy könyv is született: ezt november 7-én mutatták be a Somogyi-könyvtárban, ahová a SZEGEDma.hu is ellátogatott. Tovább »