Bővült a zsinagóga felújítási programja, nyárra fejeződnek be a munkálatok

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

zsinagoga2_gs

A nagy hideg miatt jelenleg nem dolgoznak a felállványozott és befóliázott új zsinagóga külső homlokzatán, továbbá a rekonstrukciót a tetőfelújítással is kiegészítették, így át is kell ütemezni bizonyos munkálatokat. Tovább »

Több mint egy tucat koncertet kínál a XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

2016. augusztus 11., csütörtök · 3 hozzászólás

zsido_kult_feszt_megnyito13kf

Komoly- és könnyűzenei koncertekkel, kamarakiállítással és irodalmi rendezvényekkel csalogat szeptembertől a XII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál, amely a hagyományoknak megfelelően vacsoraesttel zárul. A rendezvénysorozaton fellép többek között Szulák Andrea, Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla, továbbá Zorán és Bródy János is, és természetesen tradicionális zsidó dallamok is felcsendülnek az új zsinagógában. Tovább »

Kezdődik a felújítás – Két ütemben állványozzák fel az új zsinagógát

2016. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

zsinagoga_gs

A tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül az új zsinagóga kupoláinak rekonstrukciója a díszműbádogos munkákkal együtt, közben a homlokzat is fokozatosan megújul – tájékoztatott a kivitelezést elnyerő Ferroép Zrt. vezérigazgatója, Nemesi Pál. A rekonstrukció jövő év tavaszán zárul. Tovább »

Rabbi-casting: hamarosan új lelkésze lesz a szegedi zsidó közösségnek

2016. június 28., kedd · 11 hozzászólás

zsinagoga_gs1

Két jelölt van, a meghallgatások már lezajlottak. A közösségteremtés és a szegedi hagyományok megőrzése is feladata lesz az új rabbinak. Döntés július második felében várható, egyelőre a hitközség jelöltje gondolkodási időt kért. Tovább »

Folytatódik a zsinagóga felújítása – helyreállítják a bibliai kertet

2016. június 18., szombat · 22 hozzászólás

zsinagoga_fak011kf

Löw Immánuel kertje jelképezi a vallás szülőhazáját, a Szentföldet, s az alkotó szülőföldjét, Magyarországot. 76 egykori növényből 35 lesz megtekinthető az új zsinagóga parkjában. Tovább »

Fakivágással kezdődött el a szegedi új zsinagóga felújítása + FOTÓK

2016. február 23., kedd · 3 hozzászólás

zsinagoga_fak011kf

Kedden a Szegedi Zsidó Hitközség telkén álló épület környezetének felszabadításával elkezdődött a 113 éves szegedi új zsinagóga felújítása. Kedden azon fáknak a kivágása indult meg, amelyek az épület közvetlen közelében állnak, gyökereik a falak alá hatoltak, és károkat okoznak – közölte a hitközség.
Tovább »

Megkezdődik a szegedi új zsinagóga rekonstrukció gyakorlati kivitelezésének második üteme

2016. február 20., szombat · 16 hozzászólás

fesztival_sajttaj02_gs

A 113 éves szegedi új zsinagóga felújítása a hitközség telkén álló épület környezetének felszabadításával február 23-án elkezdődik, méghozzá azoknak a fáknak a kivágásával, amelyek az épület közvetlen közelében állnak, gyökereik a falak alá hatoltak, és károkat okoznak – tudta meg a SZEGEDma.hu. Tovább »

Az emlékezés lángja ég az új zsinagóga menóráján + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap · Egy hozzászólás

menora_avatas_mj 012

“A lángok a sötétben adnak fényt, őrizve azok emlékét, akik életüket áldozták egy rossz korban.” A zsidóság legrégebbi jelképét, menórát avattak a szegedi új zsinagóga utcafront felőli kertjében. Tovább »

Következő oldal »