A trolibuszoknál van a legtöbb esetben klíma (FRISSÍTVE)

2017. június 30., péntek · Hozzászólok

hoseg003kf

Megkerestük a helyi közlekedést biztosító társaságokat a nyári kánikulában. Egyelőre még a villamosok és a buszok felén sincs klímaberendezés, de az utasok egyre nagyobb arányban igénylik a hűtést. A saját kérdéseink mellett olvasóink problémáit is felvetettük. Tovább »

Megszűnhet a síncsikorgás az Európa Ligetnél

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

cof

Nettó 72 millió forintot költenek a vasúti pályák és a hálózat felújítására Szegeden – derült ki a városüzemeltetési bizottság ülésén. A grémium elfogadta az SZKT-s menetrend június közepétől érvényes módosítását is. Tovább »

Még néhány évnyi technikai fejlődés szükséges a teljesen elektromos szegedi tömegközlekedéshez

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

onjaro_troli002

A teljesen elektromos tömegközlekedés kialakításáról távlati céljáról kérdeztük Majó-Petri Zoltánt. A cégvezető beszélt a technológia fejlődésének jelenlegi állapotáról, a lehetséges alternatívákról. Tovább »

Kis lépésekben „pirosodik” vissza a szegedi trolibuszflotta

2017. február 6., hétfő · 4 hozzászólás

troli02kf

Nyolc év múlva elérhető, hogy a csúcsidőkön kívül csak alacsonypadlós trolibuszok közlekednének. Addig is piros színnel különböztetik meg azokat a járatokat, amelyeknél nem kell lépcsőket megmászni, beleértve nemcsak a néhány évvel ezelőtti új beszerzésű trolikat, hanem a következő években átalakításon, felújításon áteső darabokat. Tovább »

Elektromos és fékhibák, síntörések – a kemény mínuszok az SZKT-nak pluszmunkát, az utasoknak bosszúságokat okoznak

2017. január 25., szerda · 14 hozzászólás

kettes_villamos14_gs

A tartós hideg idő miatt annyi műszaki problémát kellett idén eddig orvosolnia az SZKT-nak, mint amennyit tavaly egész évben. A mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérsékletet nevezte kritikusnak a cég vezetője, ha annál hidegebb van, akkor sokkal több a meghibásodás, ami az járműflotta újabb tagjait is érinti, nemcsak a régebbi típusokat. Mindez persze nem vigasztalja azokat, akik elkésnek a munkahelyükről vagy az iskolából a járatok kimaradása, késése miatt. Tovább »

Leállások és éjszakai járatok – Szilveszteri szegedi menetrend

2016. december 31., szombat · Hozzászólok

troli02kf

Az év utolsó napján 18 óra körül a tömegközlekedés leáll, de bizonyos vonalakon éjszakai járatok közlekednek Szegeden, jellemzően óránkénti indulással. A szilveszteri bulikból egyes viszonylatokban hajnali 3 után is haza lehet jutni villamossal, trolival vagy éppen busszal. Tovább »

Ingyenes wifi a szegedi fényvillamosokon

2016. december 28., szerda · 10 hozzászólás

Fenyvillamos

A sikeres nyári tesztelést követően elkezdték felszerelni az ingyenes wifit biztosító berendezéseket az SZKT-s járművekre, legelőször a két fényvillamosra. A közlekedési társaság százhatvan járműből álló flottájának minden egyes trolibuszán és villamosán március végétől ingyenesen lehet internetezni, az utasok fél terrabájtnyi adatot használhatnak el havonta. Tovább »

Önjárásból jeles – Ismét tesztelték az akkumulátoros trolikat

2016. október 14., péntek · 15 hozzászólás

onjaro_troli001

Két hét alatt mintegy 5800 kilométert tettek meg az SZKT akkumulátorral ellátott, azaz önjáró trolibuszai a 77A vonalán. A közlekedési társaság és a Szegedi Tudományegyetem azt vizsgálta egy pályázat keretében, megoldható-e a trolibusz vonalak hosszabbítása felsővezeték kiépítése nélkül. Tovább »

Két hétre önjáró trolik váltják a 77A buszait

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

varosuzemeltetesi_biz_ules01_gsEgy időre önjáró trolibuszok váltják ki a 77A néhány járatát. Erre a szegedi közlekedési társaság és az egyetem közös felmérése miatt van szükség, melynek keretében azt vizsgálják: alkalmas lehet-e a vonal az új típusú troliknak.
Tovább »

A szentmihályiak és kecskésiek demonstrációja ellenére döntött újabb kilométerszám-csökkentésről a városüzemeltetési bizottság (FRISSÍTVE)

2016. augusztus 11., csütörtök · 65 hozzászólás

varosuzemeltetesi_biz_ules04_gs

Nem változtattak az eredeti terveken, habár érkezett kritika a menetrend ügyében Jobbiktól, a Fidesztől, a független Szentistványitól, sőt az MSZP-ből is. A szentmihályiak és a kecskéstelepiek nem adják fel, ha kell a következő önkormányzati választásig folytatják a küzdelmet a 76-os útvonalának teljes visszaállításáért. Tovább »

Buszmenetrend: bővítés helyett karcsúsítás, újabb 7 milliót spórolna a városvezetés + TERVEZETT MENETREND

2016. augusztus 9., kedd · 43 hozzászólás

mars_ter_buszsav02_gs

Újabb járatok ritkítása, még kevesebb kilométer azonos bérletárak mellett, a szentmihályi busz menetrendjének részleges átalakítása. A városháza 18 pontban módosítaná a buszok és villamosok útvonalát, menetrendjét. Részletek cikkünkben! Tovább »

Június 16-tól felborul a város tömegközlekedése – nemcsak új járatokat, hanem új menetrendet is tanulhatunk

2016. június 15., szerda · 22 hozzászólás

busz_gs

Két héttel ezelőtt döntött a városüzemeltetési bizottság a módosításokról. Várost átszelő új járatok, megszűnő, vagy új útvonalon járó trolibuszok, buszok. Szentmihálytól Subasáig sokan lepődhetnek meg csütörtök reggel. Készüljön fel velünk a változásokra! Tovább »

Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat

2016. március 11., péntek · 12 hozzászólás

rosta_katalin04_gs

A 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki egyéves gyermekét a hátán babahordozóban vitte, ám a sofőr ezt nem engedte. Kiderült, nem tiltja semmi, hogy Szegeden bárki is babahordozót használjon tömegközlekedési járműveken. Tovább »

Modern parkolórendszer és járatoptimalizálás – megkezdte a munkát Majó-Petri Zoltán az SZKT élén

2016. január 8., péntek · 20 hozzászólás

majo_petri_zoltan01_gs

Idén nem drágul a tömegközlekedés Szegeden – tudtuk meg Majó-Petri Zoltántól. Az SZKT ügyvezetője – ahogy pályázatában is írta – az eljutási idő optimalizálásában gondolkodik, ami ősztől menetrendi változásokat is eredményezhet, illetve a fizető parkolás rendszerének modernizációjában, hiszen mára Szeged az egyetlen megyei jogú város hazánkban, ahol papíralapú szelvényekkel lehet parkolni. Tovább »

Áramellátási probléma miatt állt a szegedi tömegközlekedés + FOTÓK, VIDEÓ

2015. június 10., szerda · Hozzászólok

szkt_aramszunet02_gsÁramellátási probléma miatt szerda reggel leállt a trolibusz és villamosközlekedés Szeged bizonyos pontjain, így például a Csongrádi sugárúton és a Mars tér környékén is. A Szegedi Közlekedési Társaság már dolgozik a meghibásodott vonalakon.
Tovább »

Nem vizsgálta a piros trolik ügyét a Nemzeti Közlekedési Hatóság

2015. május 18., hétfő · Hozzászólok

troli02kf

A hatósági előírásokban nincs kötelező szabályozás arra nézve, hogy az üzemeltető mikor vizsgáltatja át a járműflottáját – közölte Nemzeti Közlekedési Hatóság, mely – bejelentés híján – nem vizsgálta a piros trolik ügyét. Tovább »

Elektronikai gondok – Típushibásak lehetnek a szegedi trolik? (FRISSÍTVE)

2015. május 5., kedd · 17 hozzászólás

trolik01_gs

A másfél éve vásárolt piros trolik típushibásak lehetnek a Népszabadság szerint. „Drága rossz termékről beszélhetünk” – nyilatkozta az ügy kapcsán a Hír TV-nek Nógrádi Tibor, a Fidesz–L.É.T. frakcióvezetője, hozzátéve, a szegedieknél kiverte a biztosítékot, hogy drágán rossz járműveket vásárolt a város. A KDNP szegedi szervezete a városlakók nevében intéz kérdéseket a városvezetéshez. Tovább »

Hová tűntek a vadiúj szegedi vörös trolik? – Átvizsgálják a flottát (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2015. április 24., péntek · 26 hozzászólás

trolik01_gs

Műszaki hiba miatt nem futottak ki a Škoda-Ikarus trolik, a szegedi tömegközlekedésben eddig nem okozott ez fennakadást. Az SZKT közleményében az olvasható, hogy a gyártót teljes körű jótállási felelősség terheli, jelenleg a járműflotta kötelező garanciális átvizsgálását végzik. Tovább »

Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje

2015. március 14., szombat · 8 hozzászólás

sinjavitas04_gs

A 8-as és a 10-es trolik napközben sűrűbben közlekednek, míg a 2-esnél az este érkező vonatokhoz igazították a menetrendet. A változások március 14-étől érvényesek. Tovább »

Haág Zalán: Egymilliárdot bukott Szeged a trolibeszerzésen!

2014. szeptember 18., csütörtök · 38 hozzászólás

DSC_2268

Darabonként mintegy 70 millió forinttal drágábban vásárolt trolibuszokat Szeged, mint most Budapest. Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke kijelentette: egymilliárd forintos kár érte a várost a piros trolik beszerzésekor. Tovább »

Megérkeztek az utolsó piros trolik is Szegedre

2014. szeptember 2., kedd · 4 hozzászólás

pirostroli06_gs

A 13 új, alacsonypadlós Ikarus-Škoda Tr187.2-es típusú járműből álló trolibuszflotta minden tagja megérkezett Szegedre. A sikeres hatósági vizsgát és próbafutást követően kedden hivatalosan is átvették az utolsó három járművet.
Tovább »

A tizedik piros járművel ünnepelték a szegedi troliközlekedést + FOTÓK

2014. április 29., kedd · 17 hozzászólás

troli_unnep08_gs

Harmincöt éves születésnapját új járművel ünnepelte a szegedi trolibusz közlekedés, megérkezett a tizedik piros Ikarus-Škoda, mely a 10-es vonalon fog közlekedni. Tovább »

Már hat új troli szállítja az utasokat Szegeden

2014. február 4., kedd · 15 hozzászólás

pirostroli06_gsA szállítási szerződésnek megfelelően a gyártó Ikarus–Skoda Konzorcium 2014. február 2-ig összesen 6 járművet adott át a megrendelő önkormányzatnak, illetve az SZKT-nak. Két jármű már korábban forgalomba állt, további 4 pedig megszerezte a szükséges engedélyeket és folyamatosan forgalomba áll a 10-es trolivonalon.
Tovább »

Megérkezett Szegedre a harmadik új trolibusz

2014. január 16., csütörtök · 4 hozzászólás

pirostroli06_gsCsütörtökön megérkezett a harmadik Ikarus-Skoda Tr187-es trolibusz Szegedre. A második új jármű tegnap állt forgalomba, a 10-es trolibuszvonalon szállítja az utasokat – adta hírül Nemes Szilvia, a projektet vezető Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. kommunikációs főmunkatársa.
Tovább »

Következő oldal »