Lázár: polgármesterből lesz jó miniszter

2017. április 18., kedd · Egy hozzászólás

Lázár János

A paksi beruházás folyamata eddig is több szakaszból állt, így a 2013 ősze és 2017 márciusa között elő kellett készíteni a két ország közötti megállapodásokat és az Európai Unió öt vizsgálatán is meg kellett felelni – mondta el Lázár János a parlament keddi plenáris ülésén azonnali kérdésre válaszolva. Tovább »

Balog: a felsőoktatási törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja

2017. április 4., kedd · 15 hozzászólás

Balog ZoltánA külföldi egyetemek ügyében javasolt törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja, az új szabályok betarthatóak, “jogokat biztosítanak, és nem előjogokat” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felsőoktatási törvényt módosító javaslat keddi összevont vitáját megnyitó expozéjában, az Országgyűlésben. Tovább »

A külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozhatja ma a parlament

2017. április 4., kedd · 20 hozzászólás

Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére kivételes eljárásban megtárgyalja, majd el is fogadhatja a felsőoktatási törvény azon módosítását, amely alapján a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. Tovább »

A külföldi egyetemek magyarországi működéséről kezd vitát a parlament jövő héten

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A képviselők szerdán kezdhetik tárgyalni azt a kormányzati javaslatot, amely alapján a jövőben csak akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. Tovább »

Következő oldal »