Szőreg másodszor is alkotótábornak ad otthont + FOTÓK

2014. július 4., péntek · Hozzászólok

szoregi_alkototabor011

A tavaly sikeresen megrendezett alkotótábor és Festészet Napi bemutató után, az idén megszervezik – június 29. és július 6. között – a II. Szőregi Képzőművészeti Alkotótábort a Faluházban.
Tovább »

Szőregi óvodásoknak tartottak gyermekkoncertet a művelődési házban

2014. április 10., csütörtök · Hozzászólok

bio 039Az „Áloműző Kamaravarázs” negyedik előadását tartották meg a Tömörkény István Művelődési Házban 2014. április 10-én. A koncertsorozat célja, hogy megismertesse és megszerettesse az óvodás korú gyermekekkel a komolyzenét. Tovább »

Kossuth-kiflivel és zenés műsorral emlékezett 1848-ra Szőreg + FOTÓK

2014. március 15., szombat · 11 hozzászólás

a 044„A ma emberének is példát mutatnak azok a fiatalok, akik a szabadságért küzdöttek 1848-49-ben” – fogalmazott Bohács Zsolt Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt Szőregen. A városrészben a 166 évvel ezelőtti eseményekre ünnepi műsorral, huszárnótákkal és Kossuth-kiflivel emlékeztek. Tovább »

Méltó megemlékezés a Magyar Kultúra Napjáról Szőregen + FOTÓK

2014. január 22., szerda · 4 hozzászólás

Rita 002Idén sem maradhatott el a Magyar Kultúra Napjának ünnepe Szőregen, január 21-én nyílt meg a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak ez alkalomból készült kiállítása „Iskolánk a kultúrában” címmel a Tömörkény István Művelődési Házban.
Tovább »

Neves folkloristájára, Kálmány Lajosra emlékezett Szőreg + FOTÓK

2014. január 12., vasárnap · 11 hozzászólás

koszoruzas_koncert_szoreg07_gsSzőregi kutatásainak eredményeként írta meg első és leghíresebb tanulmányát, a Boldogasszony ősvallásunk istenasszonya címűt Kálmány Lajos, akire a katolikus plébániánál emlékeztek.
Tovább »

Pozsgay Imre lesz a szőregi 56-os ünnepség szónoka

2012. október 16., kedd · 2 hozzászólás

A szőregi művelődési házban is megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról csütörtök kora délután. Koszorúzással és ünnepi műsorral tisztelegnek a forradalom hősei előtt, beszédet mond Pozsgay Imre politikus, egyetemi tanár is.
Tovább »

Pataki Ferenc nyitotta meg Oláh János tárlatát Szőregen + FOTÓK

2011. október 15., szombat · Egy hozzászólás

olah_janos_kiallitasa07_gs A szőregi Tömörkény István Művelődési Házban megnyílt kiállítást Makó Mária, a ház igazgatója és Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő ajánlotta a közönség figyelmébe, a tárlatot pedig a festő mestere, Pataki Ferenc nyitotta meg.
Tovább »

Szőreg visszatérésére emlékeznek + VIDEÓ

2011. augusztus 16., kedd · Egy hozzászólás

Kilencven esztendeje tért vissza Szőreg Magyarországhoz, akkor szabadult fel a hároméves szerb megszállás alól. Az 1921-es eseményeket három történész eleveníti fel a Szőregi Napokon augusztus 19-én. A városrészben államalapító szent királyunk ünnepén pedig szentmisét és kenyérszentelést tartanak.
Tovább »

Csütörtök: Jótékonysági hangverseny a Karolinában

2009. november 4., szerda · 4 hozzászólás

A Karolina Iskolában Gulyás Dénes operaénekes jótékonysági hangversenyt ad a szegedi Karolina Óvoda és Iskola javára. A Kisszínházban Háztűznéző, játszik a bábszínház, és két másik gyermekelőadást is ajánlunk. A Grand Caféban “A szerelem sivatagja” címmel El Kazovszkij szimpózium kezdődik, a Millenniumi Kávéházban a Blaskó Quartet koncertezik. Folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, a Közéleti Kávéház vendége Papp Lajos szívsebész. A mozikban új filmeket vetítenek, és néhány buli is lesz este.
Tovább »