A felelős állattartás mindenki érdeke

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Újból Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartott órát a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Az országos projekt célja, hogy a háziállatok – legyen szó hobbi vagy éppen haszonállatról – helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, de kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontossága is. Tovább »

Bizonyította erejét a 21. századi “fáraó” + FOTÓK

2014. október 2., csütörtök · Hozzászólok

DSC_4518

A Fáraók Egyiptoma című kiállítás, mindenki korábbi tárlat látogatottsági rekordját megdöntötte, már 75 ezren csodálták meg az egyiptomi kincseket. A nagyszabású időszaki kiállítást ezúttal a Tömörkény-gimnázium fáraója és birodalma is megtekintette, mindössze egy futás áráért.
Tovább »

Naprendszer-túra: a víztoronytól a Csillagvizsgálóig

2009. június 14., vasárnap · Hozzászólok

naprendszer4Ősnap? Föld típusú bolygók? Hányszor nagyobb a Nap a Földnél? – ilyen és hasonló kérdésekre már tudnak válaszolni mindazok, akik részt vettek a Tömörkény István Gimnázium diákjai által tartott „Naprendszer-túrán”, melyet Moróné Tapody Éva fizikatanár szervez. A június 5-i túrába a SZEGEDma.hu is belehallgatott. Tovább »

“Negyvenkétezer kilométert utazom – helyben”

2008. november 29., szombat · 2 hozzászólás

Balogh Sándor szobrászművész kiállítása a Volksbankban

Fotók: Gémes Sándor

Balogh Sándor szobrászművész nemcsak külsejével, hosszú, csapzott hajával és méternyi, befont szakállával számít csodabogárnak művésztársai között, de tömény erotikát sugalló szobrai és kisplasztikái, makacs, megalkuvást nem ismerő hozzáállása rendre megbotránkoztatják a szigorú, prűd ítészeket vagy a szelídebb tartalmakhoz szokott, finom lelkű közönséget. Műveiből most a Volksbank rendezett kiállítást, a szobrász kőből, fából, bronzból készült kisplasztikái, grafikái, tusrajzai és olajfestményei március közepéig tekinthetők meg a bank Klauzál téri épületében. Tovább »

Európában magyarul gondolkodni

2008. november 27., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Több helyszínen tartott beszámolót Becsey Zsolt, az Európai Parlament (EP) néppárti képviselője csütörtökön. A politikus a megyei önkormányzat közgyűlése előtt és a KDNP székházában az elmúlt négy év munkáját értékelte, ellátogatott egykori gimnáziumába, hogy a fiataloknak meséljen az unióról, és egy sajtótájékoztatón beszélt arról a háromnapos parlamentközi ülésről, ahol az EP-delegáció tagjaként Belgrádban találkoztak és értekeztek a szerb kormány vezetőivel az EU és Szerbia közös jövőjéről. Tovább »

Befejeződött a szegedi Tömörkény István Gimnázium rekonstrukciója

2008. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

A másfél évig tartó rekonstrukció során kívül-belül megújult és egy 1.200 négyzetméteres épületszárnnyal bővült a szegedi Tömörkény István Gimnázium – közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken az épület ünnepélyes átadásán. Tovább »