A sajtómunkások tüntetése Szegeden

2011. május 12., csütörtök · 4 hozzászólás

sajtomunkasok_it (01) A politikai pártokkal és civil szervezetekkel elégedetlen sajtómunkások demonstráltak Szegeden. A megmozdulásra azért került sor, mert tarthatatlannak tekintik azt az állapotot, ahogy egyes szervezetek, pártok a média képviselőivel bánnak, szellemileg és testileg is kizsákmányolva őket. Tovább »

Vuvuzela, a dél-afrikai karikásostor + VIDEÓ

2010. június 16., szerda · Hozzászólok

Darázsfészekként zúgnak a vb stadionjai a vuvuzelák tömegétől, s ez sokakban visszatetszést kelt, zavart okoz, oly mértékben, hogy még képesek voltak egyesek a tradicionális afrikai hangszer betiltásáért folyamodni. De miért nem lehet mindent a maga helyén elfogadni? A vuvuzela ugyanis hagyományos tehénterelő eszköz, aminek fülsiketítő hangjával még a legjámborabb kérődzőt is a kellő irányba lehetett ösztökélni az afrikai szavannán. S mi lehetett volna annak idején a legcélszerűbb terelőeszköz kishazánkban, mint a karikásostor.
Tovább »

Soft-kordon

2010. május 16., vasárnap · Egy hozzászólás

…avagy hol a határ a politikai performance-okban

Hát megalakult az új országgyűlés, de ahogy már megszokhattuk, ez sem múlhatott el botrány nélkül. Nyilván készültek kint is, bent is az eseményre. A Parlament környékét ezúttal jól láthatóan, de nem Gyurcsány-féle vasrácsokkal, hanem nemzetiszín kötélkordonnal zárták körbe. Megszületett hát a soft-kordon. De hol a határ?
Tovább »