A rendszeres testmozgás fontos része a cukorbetegek terápiájának

2017. július 14., péntek · Egy hozzászólás

varkonyi_tamas01_gs

A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint minden tizedik ember érintett Magyarországon a cukorbetegségben. Várkonyi Tamás, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára szerint, a rendszeres testmozgás nagyon fontos részét képezi a diabéteszes betegek kezelésének. Tovább »

A magyar internetezők alig 38 százaléka sportol

2013. szeptember 2., hétfő · Egy hozzászólás

A magyar internetezők mindössze 38 százaléka sportol valamit – derül ki a Kutatópont legfrissebb internetes felmérésből, amelyet a cég hétfőn juttatott el az MTI-hez. Az 1000 ember megkérdezése alapján készített reprezentatív online kutatás eredményei szerint a fiatalabbak inkább futni, míg az idősek kerékpározni szeretnek.
Tovább »

Stroke: „Az idő – agy”

2009. április 29., szerda · Hozzászólok

vecseiprofesszor2
Áprilisban a Magyar Stroke Társaság elindított egy stroke-kampányt, melynek célja megismertetni a lakossággal a szélütést (stroke) és annak tüneteit. Fel szeretnék hívni továbbá a figyelmet a megelőzésre, valamint arra, hogy ha már bekövetkezett a stroke, minél előbb forduljanak orvoshoz, hiszen az idő ekkor nem pénz, hanem agy – tudtuk meg Vécsei László akadémikustól, az SZTE Neurológiai Klinika igazgatójától. Tovább »