Hatósági áras lett a távhő

2011. április 15., péntek · Hozzászólok

Az új rendelkezések értelmében a lakosság és a külön kezelt intézmények távhőszolgáltatási díját és a távhőszolgáltatónak értékesített hő árát a továbbiakban – csakúgy mint a földgáz és a villamos energia esetében – az energiapolitikáért felelős miniszter rendeletben állapítja majd meg – írja a Világgazdaság Online.
Tovább »

Bohács: van mód csökkenteni az energiaárakat

2010. február 10., szerda · 39 hozzászólás

Cselekedni kell energiafüggőségünk ügyében!

bohacs_zsolt1_gs Az elmúlt évek során az ellenzék folyamatosan támadta a városvezetést, hogy túlságosan magasak a közüzemi, közszolgáltatási díjak, így a távhő díja is négy év alatt több mint 150 százalékkal emelkedett. Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere nemrég a közgyűlésen annyit felelt, hogy most viszont csökkent 5 százalékkal… Bohács Zsolt fideszes országgyűlési képviselőjelölt szerint az áfacsökkenés csak tüneti kezelés, hosszú távon nem oldja meg a családok gondjait.
Tovább »

Nagy lehetőségek a geotermikus energiában

2008. szeptember 23., kedd · Hozzászólok

Körülményesebbé válik a távhő árának megállapítása a tervezett törvénymódosítások miatt – közölte a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének főtitkára az MTI-vel kedden. A Szegeden rendezett XXI. Távhő Vándorgyűlésen elhangzott, hogy a távhővel fűtött magyarországi lakások energiaigényének felét fedezhetné a geotermikus energia. Tovább »