Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

2017. október 21., szombat · Hozzászólok

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), szeptember végén 2889 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1856 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból. Tovább »

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

2017. július 24., hétfő · Hozzászólok

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), június végén 3003 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1880 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból. Tovább »

Szakértőkkel is harcolnak az építőipari lánctartozások ellen

2016. november 22., kedd · 3 hozzászólás

epitoipari_forum006kf

Vannak, akik sportot űznek abból, hogy nem fizetik ki alvállalkozóikat, mások bankgaranciát hívnak le, ami mögött nem áll valós teljesítés – ezekben az esetekben segít a TSZSZ. A kamarai székházában tartott fórumon elhangzott, Csongrád megyében eddig csaknem 30-at nyújtottak be, ezek 60%-át tartották jogosnak a szakemberek. Tovább »

Sokan tartoznak nagy összeggel az adóhatóságnak

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

Továbbra is sokan tartoznak régóta, nagy összeggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2671 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, valamint 2176 szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal folyamatosan, 180 napon keresztül az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján kedden közzétett adatokból. Tovább »

Szabó Gábor: Az adósság valós probléma, de egyes folyamatokra nincs ráhatása az SZTE-nek

2016. március 17., csütörtök · Egy hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Mintegy egy milliárd forintos adósságállománnyal kezdte az idei évet a Szegedi Tudományegyetem, amit januárban több mint 2 milliárdra tornáztak fel, de február végére a lejárt tartozás volumene 573 millióra csökkent. Az universitas rektora, Szabó Gábor kifejtette, lényeges gazdálkodási problémája nincs az SZTE-nek, és bár az adósság létező probléma, ha egy adott időpillanatban vizsgáljuk annak mértékét, nem kaphatunk pontos képet az intézmény helyzetéről. Tovább »

Főgáz: a korábbi szolgáltatók hajthatják be a gázszámla-tartozásokat

2015. július 31., péntek · Hozzászólok

A Főgáz Zrt. nem tárgyalt a gázszámla-tartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amit utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak – közölte a Főgáz pénteken az MTI-vel. Tovább »

Szegedi Jobbik a távhős túlfizetésről: Az IKV és a városvezetés adja vissza a szegediek pénzét!

2015. július 23., csütörtök · 6 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

Elveszhet azoknak a szegedieknek a pénze, akiknek túlfizetése van a felszámolás alatt álló hőszolgáltatónál, ha nem rendezi az ügyet az IKV és a Szehő – közölte Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, aki azt kérte Botka Lászlótól, hogy utasítsa a két cég vezetőjét az ügy rendezésére. Tovább »

Pénzéért demonstrál egy búzatermesztő Csongrád megyében

2009. május 11., hétfő · Hozzászólok

Több millió forintos kintlévősége miatt kezdett demonstrációba egy szeged-szőregi mezőgazdasági vállalkozó hétfőn a Csongrád megyei Röszke mellett a felvásárló, Gabona-Komplex Kft. bejárata előtt. Tovább »