Vida-Sós Tünde a Szegedi Járásbíróság új elnöke

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a 2017. május 22-től 2023. május 21-ig terjedő időszakra kinevezte Vida-Sós Tündét, a Szegedi Törvényszék bíráját a Szegedi Járásbíróság elnökévé – tájékoztatott a Szeged Törvényszék. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Jövőre indulhat a Szegedi Törvényszék épületének felújítása

2015. április 28., kedd · Hozzászólok

birosag

2016-ban kezdődhet el a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, melynek során speciális tereket alakítanak ki, biztosítják a videó és hangfelvétel, illetve a távmeghallgatás lehetőségét minden tárgyalóteremben – hangzott el a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék közös évértékelőjén. Tovább »

Dicsőségfalat avattak a Szegedi Törvényszéken

2015. március 16., hétfő · Hozzászólok

torvenyszek_dicsosegfal

A Szegedi Törvényszék sikeresen pályázott az Országos Bírósági Hivatal 2014-ben kiírt „Bírósági történelem és hagyományápolás” elnevezésű pályázatán. A pályázat célja a bíróság történelmi emlékeinek megőrzése a bírósági szervezet és az állampolgárok számára, továbbá a bírósági hagyományok ápolása, megőrzése, illetve azok bemutatása.
Tovább »

Handó Tünde: átlagon felül teljesít a Szegedi Törvényszék + FOTÓK

2014. április 9., szerda · 2 hozzászólás

torvenyszek_sajttaj05_gsOrszágos viszonylatban is kiemelkedőnek nevezte a Szegedi Törvényszék munkáját Handó Tünde, az OBH elnöke. Az elmúlt évet értékelő tájékoztatón elhangzott, 150%-kal, 59 ezer fölé emelkedett a törvényszékre érkező ügyek száma, míg a peres ügyekből csaknem 9500-al több érkezett 2012-höz képest. Tovább »

Gyermekbarát helyiséget rendeztek be a szegedi törvényszéken + FOTÓK

2014. április 7., hétfő · Hozzászólok

SZS20140407_gyerekszoba_a_torvenyszeken_014
Gyermekmeghallgató szoba épült a Szegedi Törvényszéken, így mostantól a lehető legbarátságosabb körülmények között hallgathatják ki a kis szemtanúkat.
Tovább »

Csongrád megyei rendőröket oktatnak az új büntető törvénykönyvről

2014. március 3., hétfő · 5 hozzászólás

itelotabla_alairas01_gsA rendőr-főkapitányság bűnügyi szakterületén dolgozóknak elméleti és gyakorlati képzést tartanak az új Btk.-ról. Erről írt alá együttműködési megállapodást az ítélőtábla, a főügyészség, a törvényszék, a jogi kar és a rendőrség.
Tovább »

Adományokat gyűjtött a Szegedi Törvényszék

2013. december 21., szombat · Hozzászólok

A Szegedi Törvényszék megbízott elnöke „Az áldozathozatal hálás szerep, kitölti az ember mindennapjait, értelmet adhat akár egy egész életnek is.” mottóval a társadalmi szerepvállalás jegyében adománygyűjtést szervezett a rászoruló családok megsegítésére. Tovább »

„Nem vagyunk egyedül” – ülésezett az Áldozatvédelmi Kabinet + FOTÓK

2013. június 19., szerda · 2 hozzászólás

DSC07140A Szegedi Törvényszék tanúgondozási programját és megyénk bűnügyi helyzetét ismertették a Csongrád megyei Áldozatvédelmi Kabinet ülésén. A testület legfontosabb célja, hogy a lakosság felvilágosításával, a bűnözés visszaszorításával csökkentse az áldozattá válás esélyeit.
Tovább »

Handó Tünde: megkezdődhet a Szegedi Törvényszék központi épületének felújítása

2013. április 11., csütörtök · Hozzászólok

Megkezdődhet a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületének felújítása, a munkálatokra az idén 450 millió forint áll rendelkezésre – jelentette be az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön a Tisza-parti városban.
Tovább »