Búcsú Bibliával és Kass Jánossal

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

A Szeged Tarján-városi Szent Gellért plébánia búcsúját tartják a Szentírás vasárnapján, szeptember 24-én 10 órakor. Ünnepélyesen trónra helyezik a Ferenc pápának átadott öt kötetes kézzel másolt Biblia hasonmását, bemutatják az 500 hangú Bibliát és többek között Kass János Szeged díszpolgára plakettje felkerül a Szegedi Panteonként szolgáló templom kapura. Tovább »

Kutyafuttatóval gazdagodott Tarján + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek · Egy hozzászólás

kutafuttato_tarjan29_gs

Kothencz János saját pénzével is hozzájárult képviselői alapja mellett a Zápor-tónál található kutyafuttató létrehozásához. A tarjániak már évek óta vártak egy agility pályára, ahol szabadon engedhetik az ebeiket. A pincsitől a pitbullig minden négylábú kikapcsolódhat játékosan gazdáival. Tovább »

Vajon mennyire is zöldek Szeged zöld projektjei?

2017. április 11., kedd · 10 hozzászólás

retek_utca05_gs

Meglátszik, hogy más tervezői csapat készítette elő Odessza és Tarján zöld város projektjét – mondta Szentistványi István a városüzemeltetési bizottság ülésén. Szerinte míg utóbbi területen ügyeltek például a cserjeszint megóvására az uniós pénzből megvalósuló fejlesztés kapcsán, addig az újszegedi részen ez nem olvasható ki a tervekből. Tovább »

A L.É.T. Karácsonya is megmutatta: épül a közösség Tarjánban + FOTÓK

2016. december 17., szombat · 4 hozzászólás

let_karacsony35_gs

Jókedvű összetartozásról, a gondos egymásra figyelésről szólt ezúttal is a Karácsony köszöntése Tarjánban. A L.É.T. Egyesület, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása immár hetedik alkalommal hívta együtt ünnepelni a városrész lakóit és a felsővárosiakat, hogy kiszakadva a hétköznapok rohanásából, a szeretetben megújulva hangolódhasson mindenki Jézus születésének ünnepére. A Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ elé mintegy kétszázan jöttek el, a vendégeket az egyesület önkéntesei meleg teával, forralt borral és ajándékokkal várták. Tovább »

Családi Csocsó Bajnokságra hív a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

agota_kozossegi_haz68_gs

Játékot, élményt és tudást kínál Tarjánban a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. Teszi ezt azért, mert ezeken keresztül formálódhatnak értékes közösségek, mert a játék kicsiknek és nagyoknak is felhőtlen együttlétet, élményt jelent. Ismét lesz Egészségnap, Retro Filmklub és Irodalmi teaház. Tovább »

Eszünkbe se jutott, hogy forradalmárok vagyunk – szegedi interjú Wittner Máriával

2016. november 3., csütörtök · 6 hozzászólás

56_rol-emlekeztek_tarjan23_gs

Wittner Mária emlékezik és emlékeztet. Ezt fogadta meg magának az egykori 56-os forradalmár még a siralomházban. Akit előbb halálra, majd életre ítéltek. Tizenhárom évig ült börtönben, amnesztiával szabadulhatott egy kemény, megaláztatásokkal teli életbe. Az előző ciklusban a Fidesz színeiben jutott be a parlamentbe, az egyetlen vagyontalan képviselőként. Ő volt a vendége a tarjáni Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ első, 1956-os ünnepi megemlékezésének. Tovább »

Wittner Máriával emlékeztek az 1956-os forradalomra Tarjánban + FOTÓK

2016. november 1., kedd · 2 hozzászólás

56_rol emlekeztek_tarjan31_gsAz 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztek kedden Tarjánban, ez volt az első alkalom, hogy a városrész saját megemlékezést tartott egy nemzeti ünnepen. A rendhagyó ünnepség mögött ugyanakkor hagyományteremtő szándék áll, Tarjában ezentúl kiemelt figyelmet fordítanak a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó megemlékezésekre is.
Tovább »

Tarján és a zöld város: játszóterekre, közösségi részekre jut forrás + FOTÓK

2016. október 26., szerda · Hozzászólok

retek_utca05_gs

Közel egymilliárd forint uniós támogatást használhat fel a város Tarján újabb rehabilitációjára. A városrész lakossága az eltelt évtizedekben az eredeti több mint felére csökkent, az igények megváltoztak – erre igyekeztek választ adni a tervezők. Tovább »

Egri barátaikat látták vendégül a L.É.T. Egyesület nyugdíjasklubjai + FOTÓK

2016. október 7., péntek · Egy hozzászólás

let_egriek_08A L.É.T. Egyesület keretében működő nyugdíjasklubok szoros baráti kapcsolatot ápolnak más szegedi és a város határain túli nyugdíjas csoportokkal, így többek között a gútai és az egri klubokkal. Pénteken a Heves megyei barátaikat látták vendégül.
Tovább »

Szentistványi szeretett volna tiszta vizet önteni a pohárba az ivóvíztisztító projekt ügyében + FOTÓK

2016. szeptember 22., csütörtök · 4 hozzászólás

varosuzemeltetesi_bizottsag003kf

Elsősorban az ivóvízprojekt és a zöld felületi mutatók kérdése került az érdeklődés középpontjába a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Az önkormányzat szerint nem lehetséges az, hogy a mostani előírásokat követve növeljék a zöld területeket, mert túl magas elvárásokat fogalmaz meg a szabályzat. Tovább »

A zöldfelületi mutatók csökkentésével növelné a zöldterületek arányát a szegedi önkormányzat

2016. június 23., csütörtök · 2 hozzászólás

retek_utca05_gs

A bizottsági többség szerint ugyanis csak így tudják “kizöldíteni” Tarjánt és Odesszát. A tervek szerint – ha a technikai feltételek adottak lesznek, egy-, vagy háromnapos jegyek helyett 24 és 72 órásak lesznek. Módosítják a lakásrendeletet, habár az ellenzéki kritikák szerint ennél többet kellene tenni a rászorulókért. Tovább »

Panelsovinizmus kontra idiotizmus – Kothencz János védelmébe veszi a lakótelepeken élőket

2016. június 11., szombat · Panelsovinizmus kontra idiotizmus – Kothencz János védelmébe veszi a lakótelepeken élőket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

kozgyules_varosi45_gs

A L.É.T. Egyesület alapító-vezetője hangsúlyozza, minden szegedi egyformán értékes, függetlenül attól, hová született és hol él. Tovább »

Három és fél milliárdból zöldülne Szeged

2016. június 6., hétfő · 8 hozzászólás

liget001kf

Az újszegedi ligetre és Tarjánra egyenként bruttó 990 milliót költene Szeged a 2020-ig tartó uniós ciklusban, Odesszára 820-at, míg a partfalat övező zöldfelületek rendezésére 740 milliót – ismertette a városi főépítész a terveket a IX. Nemzetközi Építésügyi Konferencián. Tovább »

Évek óta küzdenek a Zápor-tavi horgászokkal, elegük lett

2016. április 25., hétfő · 2 hozzászólás

SZS20160405_tilosban_horgaszok_001A maguk módján évek óta harcolnak a környékbeliek a Zápor-tóhoz szokott horgászokkal, akik elmondásuk szerint szemetet, italos üvegeket hagynak maguk után, és mindennek a tetejében vegzálják a pihenni vágyókat. A tarjáni tó nem horgásztó, több tábla is figyelmeztet erre. A helyieknél végleg betelt a pohár.
Tovább »

Szeged szellemi nagyságai előtt tisztelegtek Tarjánban a szentévi kapunyitással + FOTÓK

2016. március 20., vasárnap · 3 hozzászólás

szentevi_kapunyitas31_gs

Az irgalmasság rendkívüli szentéve kapcsán a Szent Gellért templomban azokról a szegediekről emlékeztek meg a szentévi kapunyitással, akiknek bronzplakettjei arra is figyelmeztetik a templomba belépőket, hogy nincs Istennek tetsző imádság, nagy és humánus emberi tettek nélkül. Tovább »

L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK

2015. december 21., hétfő · 3 hozzászólás

let_karacsony60_gs

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyi lakossági közösségi rendezvényén. Teával és forralt borral várták a lakosságot vasárnap délután a Csongor téren, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Lakossági Mozgalom, azaz a L.É.T. nem titkolt célja, hogy az emberek között hidat építsenek, közösséget építsenek. Tovább »

Összefogás a fiatalokért – ÁGOTA Integrációs Nap a bűnmegelőzés jegyében + FOTÓK

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

DCIM100GOPROGOPR0433.

Az ország minden részéből érkeztek ezúttal is nevelőszülők és gyermekek az ÁGOTA Integrációs Napjára. A Zárpor tónál és a lila iskolában több ezren csatlakoztak a színes programkavalkádhoz, melynek középpontjában a bűnmegelőzés állt, az, hogy a család és a sport milyen jelentőséggel bír ezen a területen. Tovább »

A legszebb közösségi kiskerteket díjazták Tarjánban + FOTÓK

2015. november 11., szerda · 3 hozzászólás

DCIM100GOPROGOPR0237.

Meghatszorozódott Tarjánban a közösségi kiskertek programban résztvevők aránya ebben az évben. A környezetgazdálkodási cég „Virágos Szegedért” akciója mellett ugyanis a körzet képviselője, Kothencz János is programot indított, hogy még több szépen gondozott terület legyen a panelkörzetben. Tovább »

40 éve szentelték fel Szeged-Tarján új templomát + FOTÓK

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

BC5K6327A “Szent Gellért Plébánia” Szegeden különös előzményekkel indult a senki földjén. Szeptember 20-án ünnepelte a templom felszentelésének 40. évfordulóját, mely alkalomból a templom felújításával, festéssel és akadálymentesítéssel tisztelegtek.
Tovább »

Jubileumi ÁGOTA-s gyermeknap a Zápor tónál + FOTÓK

2015. május 30., szombat · 7 hozzászólás

agota_gyereknap13kf

Trambulin, kézműves foglalkozások, versenyek, zene és tánc – ez csak néhány kelléke az élménynyújtásnak és az integrációnak, ami a legfőbb célja az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi és közösségi napjának. A színes programkavalkád idén is ezreket vonzott a Zápor tóhoz. Tovább »

„Egymásért vagyunk!” – L.É.T. karácsony a Zápor-tónál + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 4 hozzászólás

SZS20141219_let_karacsony_007

Evangéliumhirdetéssel, ünnepi dallamokkal, meleg teával és forralt borral várták a tarjániakat a Zápor-tóhoz a L.É.T. karácsonyi rendezvényére. Az önkéntes mozgalom kiszélesítette tevékenységét, így szombaton Odesszában, vasárnap pedig az Északi városrészben tartanak közösségi programot az advent jegyében. Tovább »

Elindult a L.É.T. mozgalom hagyományos Mikulás-akciója + FOTÓK, VIDEÓ

2014. december 6., szombat · 29 hozzászólás

let_mikulas14_gs

Ahogyan már évek óta megszokhatták a lakótelepiek, úgy az idén is útjukra indultak a L.É.T. Egyesület és önkéntes mozgalom mikulásai a tarjáni és felsővárosi lakótelepeken. Ezzel párhuzamosan a L.É.T. nyugdíjasklubjainak Mikulás-báljait is egyre többen látogatják. Tovább »

Kothencz János: Az emberek szolgálata a képviselőség

2014. október 5., vasárnap · 4 hozzászólás

kothencz_janos_sipos_attila_forum01_gs

A járdák, utak, valamint a közterek felújítása, egy rendőrőrs kialakítása és egy Tarjáni Közösségi Centrum létrehozása is szerepel Kothencz János választási programjában. A kormánypártok és a L.É.T. támogatásával a 15-ös körzetben (Tarján II., Felsőváros) önkormányzati képviselőként is induló jelölt úgy látja, bőven van tennivaló közvetlen lakókörnyezetében is. Tovább »

Páger Béláné: Szükség van a közösségekre a panelkörzetekben! + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap · Egy hozzászólás

csaladi_nap_pagerne02_gs

Színes gyermekprogramokkal, például arcfestéssel, ugrálóvárral és aszfaltrajzversennyel várta a családokat az Olajbányász térre Páger Béláné, a kormánypártok és a L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje. Tovább »

A Becsei utcában tartottak családi napot a tarjániak + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat · Hozzászólok

csaladinap_tarjan_48_gs

Trambulin, ugrálóvár, játékos vetélkedők várták a kilátogatókat a Becsei utcában rendezett családi napon. Kothencz János polgármesterjelölt a közösségépítés fontosságát is kiemelte a rendezvényen. Tovább »

Kommunikációs csata a szegedi lakótelepen – Kothencz már a parlamentben lobbizik + FOTÓK

2014. szeptember 17., szerda · 57 hozzászólás

mszp_fidesz04_gs

A szegedi MSZP szerint a kormánypártok gátolják a panelprogram folytatását, a Fidesz-KDNP viszont úgy értékeli, hogy a lakótelepen élők ellen kampányolnak a szocialisták. Tovább »

Trambulin és Ki mit tud Tarján családi napján + FOTÓK

2014. szeptember 13., szombat · 14 hozzászólás

csaladi_nap_kothemcz_janos22_gs

Vetélkedők, Ki mit tud és gyermekprogramok várták Tarján városrész lakosait a Zápor-tó mellett meghirdetett családi napon. Kothencz János polgármesterjelölt már évek óta dogozik a városrészben élőkért, mint mondta, önkénteseivel példás közösséget alakítottak ki. Tovább »

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

2014. szeptember 12., péntek · Hozzászólok

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 15-19. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Tápé, Petőfitelep, Szőreg, Felsőváros és Tarján területén.
Tovább »

Tiszta játszótereket, élhető köztereket Tarjánba! + FOTÓK

2014. augusztus 24., vasárnap · 45 hozzászólás

bejaras_kothencz_pagerne06_gs

Kiszorítják az őstermelőket az Olajbányász téri piacról, az Olajos és a Sólyom utca járdái pedig tarthatatlan állapotban vannak – állapította meg Kothencz János polgármesterjelölt, aki ezúttal Tarján városrész lakóival egyeztetett megoldásra váró problémáikról. Tovább »

Elhanyagolt közterületek és koszos utcák Tarjánban

2014. augusztus 13., szerda · 15 hozzászólás

pager_belane02

Számos problémával találkoznak a társasházak lakói, ha kilépnek otthonuk ajtaján: a járdák siralmas állapotával, a szemetesek és nyilvános illemhelyek hiányával, valamint a nyugalmat nyújtó zöld területek gondozatlansága fogadja a Retek utcán és környékén sétálókat. Tovább »

Csatornaszag lepi el a tarjáni panelokat + FOTÓK

2014. augusztus 7., csütörtök · 11 hozzászólás

retek_utca05_gs

Orrfacsaró bűz lepi el Tarján városrész panelházait az elöregedő csatornarendszer miatt. A lakók szerint ez már évek óta megoldatlan probléma, a milliós összegeket felemésztő újracsatornázást azonban a legtöbb lakóközösség nem engedheti meg magának. Gépészeti felújítást is magába foglaló panelprogramot sürgetnek, amely során a csatornahálózat mellett az elektromos hálózatot is korszerűsítenék. Tovább »

Kothencz János: Az idősekre figyelni kötelességünk! + FOTÓK

2014. július 16., szerda · 49 hozzászólás

kothencz_janos_opusztaszer03_gs

Azok vagyunk, akikért kiállunk – vallja Kothencz János, a L.É.T. életre hívója, aki a Makkosházi Nyugdíjas Klub ópusztaszeri rendezvényén azt hangsúlyozta, a közösséghez tartozás a legfontosabb ennek a korosztálynak, és a fiatalabb generációknak kötelességük gondoskodni az idősebbekről. Tovább »

Következő oldal »