Állateledel-adományt juttattak el Szeged Szépei a Vadasparkba és a Tappancshoz + FOTÓK

2016. augusztus 5., péntek · Hozzászólok

szeged_szepe_allatetetes010kf

A szépségverseny résztvevői az állatvédelem, a felelős állattartás fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A versenyzők a későbbiekben is szeretnék az árván maradt kutyák, macskák életét segíteni. Tovább »

Futtatóudvart és új házat kaptak a Tappancs mentett kutyái

2016. január 6., szerda · Hozzászólok

before afterTavaly októberben, az állatok világnapján adták át a cicajátszóteret és relaxációs szobát a Tappancs Tanyán, majd december végén a létszámstopot is feloldották, hiszen megújult a gazdira váró kutyák háza. A felújításnak köszönhetően egyszerűbb lett az élet a menhelyen, így a dolgozók napi egy órával több időt tölthetnek a négylábú védencekkel.
Tovább »

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK

2015. július 12., vasárnap · Egy hozzászólás

tappancs_nap01_gsA legaktívabb Tappancs-rajongók már fél órával a programsorozat kezdete előtt elfoglalták állasaikat az újszegedi ligetben. Idén az ebek és emberek szerencséjére nem köszöntött olyan kutya meleg nap a tappancsosokra, mint tavaly, a szabadtéri medence körül sem volt nagy a nyüzsgés. A hosszú szőrű kuvaszok persze még így is lógatták a nyelvüket, nem úgy a mindig élénk corgik és a játékra kapható tacsik.
Tovább »

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

2015. július 7., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.
Tovább »

A Tappancs is versenybe szállt a milliókért

2015. január 28., szerda · Hozzászólok

tappancs_nap18_gsA Tappancs Állatvédő Alapítvány fennállása óta sokat tesz azért, hogy közelebb hozza a gyerekekhez a felelős állattartás és állatgondozás kérdéskörét, programjaikat pedig néhány éve terápiás kutyabemutatókkal, valamint a gyermekpszichiátriai klinikán kezelt kis pácienseknek szóló gyógykezelésekkel egészítették ki. A szegedi alapítvány ezúttal egy nemzetközi áruházlánc megmérettetésén száll versenybe a milliókért.
Tovább »

Tovább dolgozhatnak a “kutyaterapeuták” a szegedi gyermekpszichiátriai intézetben + FOTÓK

2014. szeptember 11., csütörtök · 4 hozzászólás

SZS20140911_varga_robert_tappancs_adomany_002

A hónap elején kérdésessé vált: anyagi támogatás híján folytathatják e egy éve megkezdett munkájukat a terápiás kutyák. Varga Róbert, a Fidesz-KDNP-L.É.T. képviselőjelöltje csütörtökön mintegy 200 ezer forintos támogatást nyújtott át a szegedi Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Intézetnek, erre a célra.
Tovább »

Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon + FOTÓK

2014. július 6., vasárnap · Hozzászólok

tappancs_fesztival_mj 059

Ismét óriási szabadtéri kutyajátszótérré változott az újszegedi liget. Volt itt ügyességi bemutató, magyar fajta ismertető, szépségverseny és hűsítő medence is, amelyben előszeretettel áztatták mancsaikat a négylábúak.
Tovább »

Kutyák és macskák fesztiválja az újszegedi ligetben

2014. július 4., péntek · Egy hozzászólás

tappancs_nap04_gs

Az újszegedi ligetet birtokba veszik a négylábúak, vásárnap a XIII. Tappancs Állatfesztivál gondoskodik a jókedvről. Lesz kutyakozmetikai tanácsadás, állatorvosi tanácsadás, kutyasuli bemutató és természetesen a szépségverseny sem maradhat el.
Tovább »

Macskássy macskái a tappancsos cicákért + FOTÓK

2014. május 14., szerda · 2 hozzászólás

Macskássy Izolda

Jótékonysági akcióval egybekötött kiállítás nyílt a Forrás szállóban, a Macskássy Izolda macskái című tárlat képeinek megvásárlásával a Tappancs Alapítvány macskaházának építéséhez járulhatnak hozzá az állatbarátok. Tovább »

SZTE-s adományokból meleg betegszoba a Tappancs Alapítvány menhelyén + FOTÓK

2014. január 29., szerda · 4 hozzászólás

SZS20140129_tappancs_tik_012December közepétől január elejéig tartott az SZTE Tanulmányi és Információs Központ (TIK) és a Tappancs Állatvédő Alapítvány közös adománygyűjtése, az új karanténrészlegben 175 ezer forintból szigetelhetik és tehetik fűthetővé a betegszobát. A gyűjtést igazoló emlékplakettet január 29-én, Erdélyi Evelyn, az intézmény igazgatója adta át.
Tovább »

A Tappancsnál várnak örökbefogadóra a méregtől elpusztult kutyus kölykei

2014. január 24., péntek · Egy hozzászólás

kutyakolyokHárom egészséges kutyakölyköt vettek magukhoz a Tappancs Alapítványnál, az Újszegeden méregtől elpusztult ebek egyikének kölykei jelenleg négyhetesek, örökbefogadásukra előjegyzést felvesznek.
Tovább »

Gregor Bernadett, a tapasztalt állatbarát + FOTÓK

2013. augusztus 12., hétfő · 4 hozzászólás

tappancs_arkad_mj 020A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egészen augusztus 18-ig Állati hetet tart a Szeged Árkádban. Vasárnap Gregor Bernadett színésznő mesélt a közönségnek otthonában tartott ebéről, macskáiról és számtalan kedves, állatokhoz kötődő gyermekkori emlékéről. A SZEGEDma.hu még egy örökbefogadásnak is szemtanúja volt.
Tovább »

Tisza-parti csatangoló a Tappancs Állatfesztivál legszebbje + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 8., hétfő · Hozzászólok

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_018A legszebb és a legügyesebb kutyáké volt a főszerep a Tappancs Fesztivál vasárnap délutáni programján az újszegedi ligetben. Az ebeket külön kategóriákban díjazták, a legjobbat pedig fődíjjal jutalmazták.
Tovább »

Nyolcéves frizbibajnok a Tappancs Állatfesztiválon + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 7., vasárnap · 2 hozzászólás

tappancs_nap12_gsKutyakavalkáddal és több száz érdeklődővel nyílt meg a XII. Tappancs Állatfesztivál vasárnap délelőtt: a kilátogatók terápiás, drogkereső és frizbiző ebekkel találkozhattak, szépségversenyen indíthatták négylábújukat és akár örökbe is fogadhattak egy Tappancs-árvát.
Tovább »

Állati terápiák Szegeden is – kúsznak, másznak, repülnek + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 5., péntek · Hozzászólok

SZS20130702_lovas_terapia_003Bár Magyarországon még gyermekcipőben jár az állatasszisztált foglalkozás, a terapeuták és négylábú segítőik eddigi sikereikkel azt bizonyítják, foglalkozásaikon jelentős fejlődést képesek elérni. Mancsos segítséget pedig nemcsak a gyógypedagógusok, hanem a normál tantervű intézmények, valamint a szociális otthonok is igénybe vesznek.
Tovább »

Kutyás családi napra invitál a Tappancs Alapítvány

2013. július 2., kedd · Egy hozzászólás

tappancs41_gsSzeged egyik legnagyobb kutyás családi rendezvényére várják az állatbarátokat az Erzsébet-ligetbe július hetedikén. Kutyás bemutatók és gyerekprogramok gondoskodnak a két- és négylábúak szórakozásáról egyaránt, a jövendőbeli gazdijelöltek pedig a Tappancs árván maradt ebei közül is válogathatnak.
Tovább »

Kutyákkal ápolnak egy szegedi idősotthonban + FOTÓK, VIDEÓ

2013. április 23., kedd · Hozzászólok

kutyas_terapia_szegeden11_gsNégylábú gondozók segítik a bent lakók testi-lelki felüdülését az újszegedi Gesztenyeliget Idősek Otthonában. A programot – melyben a Tappancs Állatvédő Alapítvány működik közre – kedden mutatták be. Tovább »

Ne ajándékozzon élő állatot! – inkább béreljen vagy simogasson nyulat

2013. március 30., szombat · 3 hozzászólás

Régi hagyomány, hogy húsvét közeledtével sokan élő állatokat vásárolnak, például kiscsibét, de leggyakrabban nyulakat. Érdemes tudni, hogy a nyuszikat is védi az állatvédelmi törvény, így szélnek eresztésük bűncselekmény. Az állatvédők azt javasolják, ne vásároljunk, inkább béreljünk tapsifülest.
Tovább »

Kölyökkutyák a szegedi Tappancs kapujában – börtönt érhet + FOTÓK

2012. december 6., csütörtök · Hozzászólok

Két hét alatt három alom kiskutyát is kint hagytak a Tappancs Állatvédő Alapítvány bejárata előtt. A nem várt vendégek igencsak megnehezítik a rotációs befogadásban működő szegedi menhely dolgát, ráadásul egykori gazdájukra ugyanaz a büntetés várhat, mintha egyszerűen az út szélén hagyták volna az állatokat.
Tovább »

Fuss, hogy adhass! – gazdik és kedvencek együtt a Ligetben + FOTÓK

2012. október 8., hétfő · 4 hozzászólás

Jótékonysági futása invitálta a kutya- és cicabarátokat a Tappancs Állatvédő Alapítvány az újszegedi Erzsébet-ligetbe, ahol a gazdik és négylábú társaik közösen teljesítették a távot, az alapítvány védenceit támogatva ezzel.
Tovább »

Százhúsz kutyát ivartalanítottak Szegeden a Tappancs akcióján

2012. szeptember 27., csütörtök · Egy hozzászólás

Több mint százhúsz kutya kedvezményes ivartalanításához járult hozzá a Tappancs alapítvány három hónapos kampánya Szegeden és környékén. A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja segítségével a rászoruló családok házi kedvencein is elvégezhették a költséges, ám szükséges műtétet.
Tovább »

Tíz állat lelt gazdira a tappancsos fesztiválon + FOTÓK

2012. július 16., hétfő · Egy hozzászólás

Közel száz négylábú neveztek be a XI. Tappancs Állatfesztivál különleges kutyaszépségversenyére, illetve látványos bemutatók és előadások is várták az állatbarátokat vasárnap az Erzsébet-ligetben. A szervezők nagy örömére a nap folyamán öt cica és ugyanennyi menhelyi kutyus is szerető gazdára talált.
Tovább »

Kutyás vasárnap az újszegedi ligetben

2012. július 11., szerda · 17 hozzászólás

Kutyákkal és macskákkal telik meg az újszegedi liget vasárnap. A XI. Tappancs Állatfesztivál színes programokkal gondoskodik róla, hogy a kilátogató családok mellett a négylábúak sem unatkozzanak: bemutatókkal, színházi előadásokkal és kutyaszépségversennyel is várják az érdeklődőket.
Tovább »

Milliós fejlesztések a Tappancs menhelyén + FOTÓK

2012. június 28., csütörtök · 3 hozzászólás

Felújítják a karantén részleget, fásítanak és új kerítés is készül a Tappancs Állatvédő Alapítvány Szegedhez közeli menhelyén. A jelenleg kétszáznegyven kóbor kutyát befogadó menhely nyár végére újul meg.
Tovább »

Negyven mázsa állateledelt kapott az ország kedvenc kutyamenhelye

2010. október 4., hétfő · Egy hozzászólás

„Egy tál eledel” néven indult idén májusban az a Facebook kampány, mely során a Pedigree Örökbefogadási Program Facebook klubtagjai csatlakozásukkal fejenként egy tál állateledellel járulnak hozzá a menhelyi kutyák helyzetének javításához. Azt is a klub tagjai döntötték el, hogy melyik menhely kapja az összegyűlt eledelt: a legtöbb szavazatot kapott menhely nyeri ugyanis az eddigi csatlakozók után járó 10.000 tál eledelt, mely mintegy 4.000 kg szárazeledelnek felel meg.
Tovább »

Gregor Bernadett a Tappancs szegedi Állatfesztiválján

 OS  
2010. július 7., szerda · Hozzászólok

gregor_bernadett_it A Tappancs Állatvédő Alapítvány a hétvégén 9. alkalommal rendezi meg állatfesztiválját Szegeden. Állatbarát családok részére olyan egész napos kikapcsolódást biztosítanak, ahová bátran elhozhatják kutyájukat is. A rendezvény sztárvendége és háziasszonya Gregor Bernadett, aki maga is nagy állatbarát. Gyerekei mellett magával hozza a Fesztiválra a Noé menhelyéről nemrég örökbefogadott kutyáját is.
Tovább »

Csütörtök: Francia Filmnapok és Gettó milliomos a moziban

2009. április 15., szerda · Hozzászólok

Az idei többszörös Oscar-díjas Gettó milliomos csütörtöktől látható a Belvárosi Moziban, és ugyanott este elkezdődnek az egy hétig tartó Francia Filmnapok. Két színielőadást is ajánlunk csütörtök estére, délután is változatos programokra várják az érdeklődőket: lesz hagyományőrzés a születéstől az elmúlásig és megtudhatjuk, vajon tényleg a hunok-e a magyarok ősei? Egy beszélgetésből megtudhatjuk, miért nincs foci, ha helyzet viszont van, és a Gödörben várja vendégeit a Tappancs Állatvédő Alapítvány cica-ügyben. Este táncházba várnak mindenkit az Alsóvárosi Kultúrházba, a Millenniumi Kávéházban a Molnár Dixieland Band játszik, és egyéb jó bulikat is ajánlunk csütörtök estére. Tovább »