Emlékmorzsák Pol Pot megye uráról: Komócsin 2002-ben az MSZP jelöltjét támogatta

2017. március 27., hétfő · 10 hozzászólás

komocsin_mti_vagott

Díszpolgár és SZT-tiszt is emlékezett a tavaly december közepén elhunyt és titokban eltemetett ifjabb Komócsin Mihály volt megyei párttitkárra, országgyűlési képviselőre, Pol Pot megye névadójára. Volt olyan megszólaló, aki mentegetni próbálta, mások inkább kritizálták tevékenységét. Így látták kortársai a kommunista politikust a Párton belül és kívül. Tovább »

Botka László kiherélné a pénzügyi bizottságot

2016. május 24., kedd · 104 hozzászólás

penzugyi_bizottsag04kf

Előre is elnézést a képzavarért, de tény, ami tény: a szabadság és sokszínűség tiszteletét hirdető szocialista választmányi elnök-polgármester újabb hatalmas pofont készül adni a demokráciának. Tovább »

Első kiadású köteteket és újságot fogadtak örökbe a Szegedért Alapítvány díjazottjai + FOTÓK

2015. október 17., szombat · 9 hozzászólás

BC5K0269

Könyvritkaságokat fogadtak örökbe a Szegedért Alapítvány idei díjazottjai. A Somogyi-könyvtár ritkaságainak pótszülei szakmájukhoz, hivatásukhoz szorosan illeszkedő köteteket kaptak.
Tovább »

Szalay István a Szegedért Alapítvány fődíjasa + FOTÓK

2015. március 7., szombat · 14 hozzászólás

szegedert_alapitvany33_gs

A Szegedért Alapítvány ötlete 26 évvel ezelőtt született, amely szervezetet azzal a céllal hoztak létre, hogy az alapítók kifejezzék elismerésüket azok előtt, akik hazai és nemzetközi szinten tudományos, művészeti vagy közéleti munkájukkal öregbítették a város hírnevét. A fődíjat ezúttal Szalay István matematikus, Szeged egykori polgármestere vehette át.
Tovább »

A Botkára hányt borsóról

2008. július 9., szerda · Hozzászólok

De nem ez a lényeg, jól mondja Tanács István, a betonon van itt a hangsúly, abból lehet utat, hidat, vasúti szakaszt, villamosvonalat, fürdőt, rendezvénycsarnokot, körforgalmat vagy bármit építtetni: még a negyvenhármasra is jut belőle. Úgy tetszik, mindegy is, mit, csak még most ők költhessék el, mihamarabb, minél átláthatatlanabb körülmények között az uniós támogatásokat…

Tovább »