Búvópatak Szókratésztól Bibóig – Szentistványi egyelőre kivár, és függetlenként politizál

2017. március 9., csütörtök · 11 hozzászólás

szentistvanyi_kozgyules_varosi28_gs

A valódi harmadik pólus mutathatja meg, hogy rohad a rendszer, csakis ennek lehet legitimitása és létjogosultsága – véli az LMP-ből szabálytalanul kizárt szegedi városatya, aki jogerősen ugyan újra a párt tagja, de egyelőre kivár, hogy milyen irányba indulnak el a belső folyamatok. Tovább »

Sirok Mihály: Ébresztő, Szeged!

2016. augusztus 26., péntek · 35 hozzászólás

Kellenének még Szabó Bálintok. Sokan. Nem kell félni, úgy látszik, recseg-ropog minden a szegedi városvezetés körül – írja portálunknak küldött véleménylevelében szegedi olvasónk, Sirok Mihály. Tovább »

Légy pottyant Botka és Schiffer levesébe – megsemmisítette a bíróság Szentistványi István kizárását

2016. június 23., csütörtök · 22 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Amint jogerőre emelkedik a döntés, visszakaphatja LMP-s párttagságát a szegedi városatya – no de mi lesz akkor Botka László úgynevezett „érveivel” és a pénzügyi bizottsággal? Tovább »

Aki elszakította a város sírba eresztő kötelét – Tanács Eszter nem adja fel a reményt

2016. június 13., hétfő · 31 hozzászólás

tanacs_eszter01_gs

A jelenlegi városvezetés cinizmusa valószínűsíti, hogy még nagyobb botrányok fognak következni Szegeden, de bárki hiszi is az ellenkezőjét: egy idő után nem lehet az embereken büntetlenül keresztülgázolni – üzeni Tanács Eszter, akit Botka László polgármester nemrég “kilőtt” a pénzügyi bizottságból. Az egykori LMP-s politikussal többek között Szeged ötlettelenségéről és vagyonfeléléséről, a Botka-diktatúra és az Orbán-kétharmad hatalomgyakorlási technikájáról, a schifferi és a Schiffer utáni LMP-ről, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt esélyeiről és saját jövőbeni szerepvállalásáról beszélgettünk; tabuk nélkül. Tovább »

Roppant nagy volt az összhang a megcsonkított pénzügyi bizottságban

2016. június 1., szerda · 14 hozzászólás

penzbizottsagi_ules01_gs

Mindenki egyhangúlag támogatott mindent a Tanács Eszter visszahívásával és Nógrádi Tibor lemondásával “kiherélt”, gyakorlatilag ellenzéki hang nélkül működgető testületben. Tovább »

Hatalmi arrogancia, kicsinyes bosszú és az önkritika hiánya – a szegedi közgyűlés ellenzéki olvasata

2016. május 28., szombat · 10 hozzászólás

kozgyules_varosi27_gs

A pénteki közgyűlésen üzent az ellenzéknek Botka László szocialista városvezető: aki kritizálja, nem menekülhet bosszújától, szankciókra számíthat – többek között ezt szűrte le a közgyűlési ellenzék, melynek tagjait ezúttal is értékelésre kértük fel. Tovább »

Meghátráltak a balhé elől – szót kaptak a Cserepes sori piacosok a pénzügyi bizottság ülésén

2016. május 25., szerda · 13 hozzászólás

penzbizukles07_gs

Ezúttal nem ütközött alpolgármesteri vagy éppen bizottsági alelnöki akadályokba, hogy a Cserepes sori piacosok érdekképviselője ismertethesse a vásártéren kialakult helyzetet. Szabó Bálint szerint konstruktív hozzáállással akár öt perc alatt is rendezni lehetne a vitás kérdéseket, míg Szentgyörgyi Pál azzal védte az MSZP-s párttag piacvezetőt, hogy az előző vezetéstől megörökölt veszteségeket kell ledolgoznia Rácz Attilának, az indokolja intézkedéseit. Tovább »

Pitiáner bosszúval vádolják Botkát

2016. május 25., szerda · 12 hozzászólás

sajttaj01_gs

Antidemokratikusnak, szimplán pitiáner politikai bosszúnak titulálták a szegedi ellenzéki képviselők, hogy Botka László elmozdítaná helyéről Tanács Eszter külsős bizottsági tagot. Mint közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, a hatalmi arrogancia iskolapéldája, amit a szocialista városvezető álindokok mögé bújtatva megpróbál keresztülvinni a közgyűlésen. Tovább »

Botka László kiherélné a pénzügyi bizottságot

2016. május 24., kedd · 104 hozzászólás

penzugyi_bizottsag04kf

Előre is elnézést a képzavarért, de tény, ami tény: a szabadság és sokszínűség tiszteletét hirdető szocialista választmányi elnök-polgármester újabb hatalmas pofont készül adni a demokráciának. Tovább »

Árbevétele felét bukhatja a dorozsmai nagybani – látszatnyugalom a szegedi városházán

2016. május 19., csütörtök · 22 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Mi lesz veled, Dorozsmai Nagybani Piac? A roppant erősnek tűnő konkurencia megjelenésével ugorhat a nyereség és az osztalék, lesz viszont iparűzési és építményadó – nem nagyon akaródzott válaszolni a szocialista alpolgármestereknek Tanács Eszter kérdésere a pénzügyi bizottság ülésén… Tovább »

Tanács és Nógrádi: A szegedi baloldal sárba taposta a demokráciát

2016. április 13., szerda · 8 hozzászólás

cserko_varoshaza07_gs

Az LMP-ből kilépett Tanács Eszter és a Fidesz helyi elnöke, Nógrádi Tibor korábban sosem tartott együtt sajtótájékoztatót, ám a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen történt botrány arra sarkallta őket, hogy közösen fejezzék ki: a demokráciával összeegyeztethetetlennek tartják a Cserepes sori piac ügye kapcsán történteket. Tovább »

A különvélemény ára: 4 főt kizártak, további 9-en kiléptek az LMP Csongrád megyei szervezetéből

2016. március 22., kedd · 27 hozzászólás

lmp_sajtta06_gs

Különvéleményükért párttagságukkal fizettek az LMP Csongrád megyei területi elnökségének tagjai és Szentistványi István. A területi szervezet további kilenc tagja pedig – szolidaritásukat kifejezve – kilépett a Lehet Más a Politikából, mondván a pártban mára kiépült egyfajta állam az államban, és nincs lehetőség már közös gondolkodásra. Szentistványi közölte, nem tartja méltányosnak kizárásukat, bírósághoz fordulnak az ügyben. Tovább »

Szociális érzéketlenség, kommunikációs trükkök és karaktergyilkolás – 2015 a szegedi LMP szemével

2016. január 11., hétfő · 7 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

Az áremelésekkel és a szociális lakásrendelet módosításával a legszegényebbeket sarcolta a szegedi városvezetés 2015-ben, miközben saját vagyonától is szabadulni igyekezett – értékelte az elmúlt évet a SZEGEDma.hu-nak az LMP-s Szentistványi István és Tanács Eszter. Úgy látják, Szegeden látszatdemokrácia működik, gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazza a helyi baloldal, amiért ostorozni szokták a Fidesz-kormányt. Tovább »

Vagyongazdálkodási bizottság: Csúszik az ivóvízminőség-javítási program

2015. december 16., szerda · Hozzászólok

penzugyi_biz_ules01_gs

Solymos szerint komoly panasz nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy az IKV átvette a távhő szolgáltatást. Az egy-két perces indoklásokat, mini-vitákat leszámítva gyorsan hangolt a közgyűlésre a pénzügyi bizottság. Tovább »

LMP: Hosszabbítsák meg a reklamációs időszakot a távhő elszámolás ügyében

2015. szeptember 24., csütörtök · Egy hozzászólás

lmp_sajttaj01kf

Az LMP-s politikusok szerint a lakosság nem érti a különböző időpontokban küldött számlákat, egyes lakások esetében meglepően magas összegeket kellett az elszámolás után befizetni. Szentistványi módosító indítványt is benyújtott a témában. Tovább »

A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság

2015. június 24., szerda · Hozzászólok

penzugyi_bizottsag02kf

Megkerülné a bíróság első fokú döntését az ENERGOTT Kft. a Szegedi Hőszolgáltató Kft. taggyűlésére előterjesztett napirendi pontjaival – közölte Solymos László alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén. Tovább »

Lebutázott LMP és vita a baloldaliságról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

penz_biz_ules03_gs

Heves szócsaták fűszerezték a pénzügyi bizottság ülését, ahol már azt is magyarázni kellett, hogy ki a buta, a módosító indítványt benyújtó képviselő, az irat tartalma vagy éppen az, aki felszólal. Tovább »

A nagybanin is többet kereshet a baloldal által kinevezett igazgató

2015. március 18., szerda · 9 hozzászólás

nagybani_piac17_gs

Több mint havi bruttó 130 ezer forinttal kereshet többet a dorozsmai piac igazgatója, januárig visszamenőleg bruttó 500 ezerre nőhet a fizetése. Az erről szóló javaslatot támogatta a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Németh Zoltán az első a nem 100%-os önkormányzati cégek vezetői közül, akinek a béremelését javasolták, amit a cég taggyűlése fogadhat el. Tovább »

Szegedi LMP: 400 millió forint nem elég a segélyezésre

2015. február 12., csütörtök · Hozzászólok

lmp_sajtaj03kf

Nem tartja elegendőnek a városi költségvetésben kijelölt 400 millió forintos segélyezési alap összegét a Lehet Más a Politika szegedi szervezete. A párt a következő közgyűlésen módosító javaslatot nyújt be az átmeneti segély plafonjának növeléséről. Tovább »

Mennyi az annyi? – a szociális segélyalapról vitázott a pénzügyi bizottság

2015. február 5., csütörtök · 12 hozzászólás

penz_biz_ules03_gs

Egy ellenszavazattal tárgyalásra alkalmasnak tartotta a pénzügyi bizottság az idei költségvetés tervezetét. Az ülésen a 400 milliós szociális segélyalapról vitáztak, az LMP azt szerette volna megtudni, hogy ez az összeg vajon több-e annál, amit a város eddig költött erre a területre. Tovább »

Átláthatóság: csatát nyert a szegedi LMP!

2015. január 22., csütörtök · 10 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A városi cégek üzleti tervének és beszámolóinak az adott társaságok, illetve a város honlapján történő közzétételét szüntette volna meg Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Az LMP azonban csatát nyert a transzparencia nevében, mint a bizottsági ülésen elmondták, igenis lehet a törvényi minimumnál többet tenni az átláthatóságért. Tovább »

LMP: “Nem lehet minden felelősséget a kormányra hárítani”

2014. december 17., szerda · 9 hozzászólás

lmp_sajttaj_gs

A költségvetésről szóló közgyűlési előterjesztést kritizálja a Lehet Más a Politika szegedi szervezete, pontosabban, a szociális ellátások csökkentését, a bérleti díjak növelését, a tömegközlekedést érintő áremeléseket és a parkolási rendszer átalakítását. Tovább »

A tervezett tarifaemelésekről és az IKV-s házakról a pénzügyi bizottság ülésén + FOTÓK

2014. december 17., szerda · 14 hozzászólás

penbizottsagi_ules01_gs

A szentmihályi részönkormányzat ügyének újratárgyalását a pénzügyi bizottság sem támogatta. A szerdai ülésen a jövőre tervezett díjemeléseket is megtárgyalták, és elhangzott, hogy a kelleténél 125 millióval kevesebbet költenek az IKV-s bérlakások állagmegóvására. Tovább »

A Botka-féle nagyvonalúságát kéri számon az LMP, perli a hőszolgáltatót a város

2014. december 10., szerda · 11 hozzászólás

penzbizottsagi_ules02_gs

A Szehő az ország hetedik legdrágább szolgáltatója a 103 hazai cég közül – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén, ahol ismét az utolsó pillanatban több mint száz oldalnyi anyagot kaptak véleményezésre a tagok. Tovább »

LMP: Botka azt csinálja Szegeden, amit a Fidesz országos szinten

2014. november 20., csütörtök · 8 hozzászólás

lmp_sajttaj01_gs

A bizottságok hatáskörének lecsökkentése, valamint a társadalmi egyeztetés hiánya miatt emelte fel a szavát a szegedi LMP. Szentistványi István szerint Botka László ugyanúgy lehetetleníti el a helyi ellenzéket, ahogy azt a Fidesz teszi a parlamenti munka során. Tovább »

Schiffer András Szegeden: ne a szegények húzzák a rövidebbet! + FOTÓK

2014. október 10., péntek · 4 hozzászólás

DSC_5707

A rendszerkritikus pártok megerősítése lesz az LMP legfontosabb feladata a következő négy évben, így lehet csupán elérni, hogy 2018-ban sikerüljön a kormányváltás – hangsúlyozta a Kárász utcán tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke. A zöld párt szegedi frakciója számára a legfontosabb kérdés vasárnap az lesz: sikerül-e két képviselőt bejuttatniuk a közgyűlésbe? Tovább »

Több mint tíz kilométert kell gyalogolnia egy szegedi hajléktalannak az étkezéshez

2014. szeptember 26., péntek · 14 hozzászólás

DSC_3085

Ön gyalogolt már 10-15 kilométert hóban, fagyban, esőben pusztán azért, hogy megebédeljen? Szegeden egy fedél nélkülinek ezt a távot kell megtennie nap mint nap az étkezést és szállást biztosító szociális intézmények között. Az LMP helyi szervezete zarándokútra indult pénteken, hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanokat ellátó intézményrendszer életszerűtlen kialakítására. Tovább »

Szegedi LMP: “A nagy pártok rájátszanak a választási rendszer átláthatatlanságára”

2014. szeptember 12., péntek · 13 hozzászólás

lmp01_gs

A Lehet Más a Politika a választópolgárok informálását tűzte ki céljául az ajánlóív-gyűjtés tanulságaiból kiindulva, a zöld párt hangsúlyozza: az egyéni körzetekben esélytelennek tűnő kis pártra adott szavazat sem veszik el, a kompenzációs listán nagy jelentőséggel bírnak a töredékszavazatok. Tovább »

Málovics György az LMP szegedi polgármesterjelöltje

2014. augusztus 14., csütörtök · 25 hozzászólás

lmp_pm_jelolt_malovics_gyorgy02_gs

Az új szegedi közgyűlésbe két képviselőt delegálna az LMP. A húsz egyéni képviselőjelölti és a listás helyek közül még néhány esetben nem döntöttek, de az már biztos, hogy Botka László, Kothencz János és Tóth Péter kihívója Málovics György lesz. Tovább »

Szegedi LMP: saját hatáskörét növelné az IKV (FRISSÍTVE)

2014. június 26., csütörtök · 3 hozzászólás

lmp_01_gs

Csökkenő társadalmi és szakbizottsági kontroll – az LMP szerint ezt hozná magával, ha a közgyűlés támogatná az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatójának előterjesztését pénteken. Nagy Ferenc szerint azonban a legdrágább az üres ingatlan.
Tovább »

Szentistványit ajánlja listavezetőnek az LMP Szegeden

2014. június 17., kedd · 15 hozzászólás

szentistvanyi_istvan_gsAz LMP még nem döntött Szeged esetében a polgármesterjelölt személyéről, de a párt Csongrád megyei tagsága Szentistványi Istvánt látná szívesen a lista első helyén. Tovább »

Szeged az LMP egyik bástyája lett – Szentistványi István és Tanács Eszter értékel

2014. május 6., kedd · 31 hozzászólás

lmpkerekpartura_mj35

A listás szavazást tekintve Budapestet nem számítva Szegeden érte el harmadik legjobb eredményét az LMP április 6-án, az országgyűlési választáson. A párt két helyi politikusát faggattuk az okokról, a kampányról, az eredményekről és a folytatásról. Tovább »

A szegedi LMP kampányidőszakon túl is folytatja! + FOTÓK

2014. április 6., vasárnap · 5 hozzászólás

lmpbázison_mj_DSC4835Igazán csak késő este lélegezhettek fel az LMP-bázison, ugyanis kérdéses volt, újabb négy évre képviselhetik-e érdekeiket a Parlamentben. Tanács Eszter és Tatár Gábor állítják, továbbra is gőzerővel dolgoznak majd – akárcsak a kampányhajrában.
Tovább »

Városnéző túrát indított az LMP a fenntartható városfejlesztésért

2014. április 4., péntek · 6 hozzászólás

lmp_seta_szegeden01_gsVárosnéző körútra indult csütörtök délután az LMP Szegeden, hogy az utóbbi évek városfejlesztési beruházásainak visszásságaira hívja fel a figyelmet. Szó esett a Dugonics tér és a Gutenberg utca zöldövezetének visszaszorulásáról és a városképi jelentőségű épületek megóvásáról is. Tovább »

Tanács Eszter házhoz ment – kerékpáros kampányhétvége az LMP-nél + FOTÓK

2014. március 30., vasárnap · 6 hozzászólás

lmpkerekpartura_mj35Biciklitúrát hirdetett az LMP országgyűlési képviselőjelöltje, Tanács Eszter, aki a választókörzet kistelepüléseire látogatott el a hétvégén, hogy a választókkal találkozzon. Tovább »

Csiba Katalin Szegeden: meg kell akadályozni az amerikai cégek vízprivatizációját

2014. március 22., szombat · 2 hozzászólás

csiba_katalin_lmp01_ia“Az ivóvíz közkincs, nem magántulajdon, így privatizálni sem szabad” – mondta Szegeden, a Víz Világnapja kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Csiba Katalin, az LMP környezetpolitikai szakszóvivője. A Csongrád megyei települések vízműveinek centralizása a zöld párt helyi képviselői szerint ugyancsak a magánosítást segíti elő. Tovább »

Szegedi LMP: Legyen következményük a be nem tartott kampányígéreteknek

2014. március 15., szombat · 5 hozzászólás

marcius_15_unnepseg_varosi58_gsMárcius 15-én a 12 pont aktualitásairól beszélgettek el a járókelőkkel az LMP szegedi képviselői a Dugonics téren. A párt támogatja a civil kezdeményezést, hogy a politikusok akár mandátumukkal is vállaljanak felelősséget a kampányidőszak során elhangzott ígéreteikért. Tovább »

Az LMP választási programját ismertették a Csongrád megyei jelöltek + FOTÓK

2014. március 13., csütörtök · 2 hozzászólás

lmp_ih03_gsArra kér felhatalmazást az LMP, hogy a programjában megfogalmazott ajánlásokat képviselni tudja a parlamentben – hangzott el az IH-ban tartott ismertetőn, melyen a párt három országgyűlési képviselőjelöltje is részt vett.
Tovább »

Közeleg a kampányhajrá – Szegeden is mozgósítanak, március 15-e hozhat áttörést

2014. március 10., hétfő · 34 hozzászólás

partreklamok08_gsVannak, akik a pártprogramokat hiányolják, mások a személyes találkozások fontosságát hangsúlyozták. Már nincs egy hónap hátra a választásokig, egy politológust és jelölteket kértünk értékelésre. Tovább »

Almával köszöntötte a szegedieket nőnapon az LMP

2014. március 8., szombat · 4 hozzászólás

lmp_nonap01_iaA politikában és a munkaerőpiacon is jelentős hátrányban van a szebbik nem – hívta fel a figyelmet nőnap alkalmából a szegedi LMP. Tanács Eszter országgyűlési képviselőjelölt szerint a zöld párt tudja a legtöbb nőt sorai között, igazságosabb bérezést és erőszakmentes otthonokat szeretnének. A Dugonics téren sétálók egy-egy almát is kaptak tőlük. Tovább »

A szegedi LMP a baloldali értékek mellett

2014. február 20., csütörtök · 13 hozzászólás

lmpsajttaj01_gsA 2014-es költségvetési tervezetben Szentistványi István szerint csak látszatszinten jelennek meg a szociális támogatások, ezért a párt kiegészítené a kiemelt fejlesztési tervek listáját, és módosítaná a költségvetést is. Tovább »