Az IKV dolgozói szemétszedéssel bátorították a lakosságot a környezetük tisztán tartására

2017. április 21., péntek · 14 hozzászólás

ikv_szemetszedes003kf

Több tízmillió forintos költséget jelent az IKV SZINT üzletágának az illegális szemétlerakás. Azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a központi segítségkérése helyett a kisebb problémákat önerőből oldják meg.
Tovább »

A takarítással foglalkozó cégek szövetsége szerint súlyos munkaerőhiány van az ágazatban

2016. szeptember 10., szombat · 2 hozzászólás

takaritono_tisztasag_higienia

Súlyos munkaerőhiánnyal küzdenek a takarító iparban érdekelt cégek, amelyek egyre magasabb bérért találnak csak munkaerőt – közölte a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) az MTI-vel.
Tovább »

NASA-fejlesztésű módszerrel tisztították a magyar királyokat Ópusztaszeren

2014. május 5., hétfő · Hozzászólok

takaritas2

Néhány évtizede még a NASA alkalmazta precíziós műszerek karbantartására azt a szárazjeges tisztítási módszert, mellyel a hétvégén Ópusztaszer szobrait takarították le. A technika maró vegyianyagok helyett a hőtágulás fizikai hatására építve szabadítja meg a kényes felületeket a szennyeződéstől – egyik első hazai felhasználójával, a szegedi Mérnöknet Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. Tovább »

Tisza-partot takarított az Élhetőbb Felsővárosért csapata + FOTÓK

2014. április 14., hétfő · 12 hozzászólás

fokaszemetszedes_mj DSC_5675

Szeged egyetlen ingyenesen használható sólyáját is rendbe tették az Élhetőbb Felsővárosért felhívásához csatlakozott önkéntesek, akik a Fokánál szedték össze a szemetet a Tisza-partról. Tovább »

Szegeden is indul a tavaszi nagytakarítás

2014. február 26., szerda · 6 hozzászólás

Február végétől a szegedi közterületeken is elkezdik a nagytakarítást a környezetgazdálkodás munkatársai, segítségükre lesznek a a Munkaügyi Központon keresztül érkező közhasznú munkások is. Az utakon közlekedők fokozott figyelmét kérik a dolgozók biztonságáért!
Tovább »

Itt a tavasz – gőzerővel takarítják Szegedet + FOTÓK

2013. április 19., péntek · 11 hozzászólás

funyiras0_gsFűnyírás, metszés, virágültetés, illetve a közutak gépi vizes seprése – többek között ezeket a munkálatokat végzi a városban a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. a tavasz beköszöntével, közel kétszázan.
Tovább »

Megkezdődött a tavaszi nagytakarítás Szeged utcáin + FOTÓK

2012. március 28., szerda · 10 hozzászólás

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolóautói éjjel, a város utcáit járva tüntetik el az utakról a tél alatt kiszórt síkosságmentesítő anyag maradványait, valamint a szokatlanul száraz időjárás miatt lerakódott port.
Tovább »

Tavaszi nagytakarítás Kecskéstelepen

2011. április 22., péntek · 3 hozzászólás

Veszélyes aszfalthalom a kiserdőben

kecskestelep_takaritas_it (4) Szentmihály, Móraváros és a Cserepes sori cigányság mellett a Kecskés István-telepen is megmozdultak a helyi lakosok, hogy húsvét közeledtével rendbe tegyék környezetüket. A városrész lakói ismét Nógrádi Tibor invitálására fogtak bele a tavaszi „köztértakarításba”, hogy megpróbálják megtisztítani a Szabadkai út melletti részeket, valamint a belső utcákat az évek óta felgyülemlett szeméttől.
Tovább »

Következő oldal »