Erdélyi és Weöres-versek „Kaláka-köntösben” – Gryllus Vilmossal beszélgettünk + FOTÓK

2013. október 27., vasárnap · Egy hozzászólás

SZS20131009_kalaka_interju_003Erdélyi költők gyermekverseit is megzenésítette felkérésre a Kaláka, a kötet és a CD novemberben jelenik meg. Gryllus Vilmossal a 18. SZTE Őszi Kulturális Fesztivál keretében rendezett szegedi Weöres 100 koncertjükkor arról is beszélgettünk, hogy vajon a verset vagy a zenét erősíti, ha költeményeket foglalnak dalokba.
Tovább »

Peking után a dómban is felharsantak a harsonák + FOTÓK

2013. október 26., szombat · 4 hozzászólás

four_bones_quartet_koncert13_gsEddigi legnagyobb volumenű koncertjét adta Szegeden, a fogadalmi templomban a Four Bones. A harsonakvartett tízéves fennállása alatt a világ minden pontján megfordult Kínától Németországig, számtalan stílusból merítő zenéjük mindenhol újdonságként hat. Tovább »

Irodalmi felolvasóest a Grand Caféban

2012. október 4., csütörtök · Hozzászólok

Slam poetry irodalmi estet rendeznek a Grand Caféban jövő hét csütörtök este. Az Őszi Kulturális Fesztivál programján verseiket felolvasva szórakoztatják egymást a résztvevők, majd értékelik is egymás előadását.
Tovább »

Kokas Károly “ízes” képeivel nyílt meg az Őszi Kulturális Fesztivál + FOTÓK

2012. október 1., hétfő · Hozzászólok

A 17. Őszi Kulturális Fesztivál nyitányaként „Az én szememmel…” címmel a Rektori Hivatal átriumában megnyílt Kokas Károlynak, az Egyetemi Könyvtár főigazgató-helyettesének fotóit bemutató kiállítás.
Tovább »

6 hét alatt 240 programmal indul az Őszi Kulturális Fesztivál

2012. szeptember 27., csütörtök · Hozzászólok

Kaláka és Rátóti Zoltán, Mókus és a Fabula Rasa, Tandi Flóra és Miklósa Erika – csak néhány azok közül a fellépők közül, akikkel október 1. és november 10. között az SZTE 17. Őszi Kulturális Fesztiválján találkozhatunk. Tovább »

Megnyílt az őszi fesztivál: irodalom a festészetben + FOTÓK

2011. október 4., kedd · 7 hozzászólás

Sonkodi Rita Ereklyék című kiállítása hivatalosan is megnyitotta az immár 16. alkalommal visszatérő SZTE Őszi Kulturális Fesztivált. Az egy hónapos esemény fő témái a Liszt-év, valamint a szegedi felsőoktatás 90. évfordulója.
Tovább »

Jön, jön, jön: Őszi Kulturális Fesztivál!

2008. szeptember 29., hétfő · Hozzászólok

Idén már tizenharmadik alkalommal kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által megrendezendő Őszi Kulturális Fesztiválra. Több mint kétszáz program, köztük koncertek, filmvetítések, irodalmi estek, könyvbemutatók, színházi előadások, közönségtalálkozók és kiállítások – ezt kínálja az egész októberben zajló rendezvény. Tovább »