Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

A civilek bírálták az IKV-t

2010. június 1., kedd · 25 hozzászólás

belvarosi_forum_it_07 Az IKV több szempontból is téma volt az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom pénteki lakossági fórumán. Nógrádi Zoltán fideszes országgyűlési képviselő és Rácz Tibor, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke egyaránt az önkormányzati tulajdonú cég átvizsgálását tartja szükségesnek.
Tovább »

Lakossági fórum egy élhetőbb, lakhatóbb belvárosért

2010. május 29., szombat · 16 hozzászólás

belvarosi_forum_it_01 Az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom lakossági fórumán felszólalók panaszaiból az derül ki, hogy a belváros lakóit érik a legnagyobb atrocitások, ők vannak leginkább kiszolgáltatva a részegen randalírozó fiatalok hajnali hangoskodásának, a nonstop bolt előtt üvöltözők dajdajozásának, a szórakozóhelyeken dübörgő zenének, a borfesztiválról tántorgó illuminált tinik garázdálkodásának, a parkolóhelyek hiányának, az IKV önkényeskedésének, ami leginkább az üzletek eltérő bérleti díjában mutatkozik meg, annak, hogy a Tisza-part egy nagy, büdös nyilvános WC-vé változott. Úgy is fogalmazhatnánk, ahány lakó, annyi panasz.
Tovább »

Vitafórum a belvárosi lakás- és üzletbérletekről

2010. március 16., kedd · 35 hozzászólás

ikv_berlokit (2) A Szeged központjában lakók és itt működő kereskedők komolyan gondolják, hogy saját kezükbe kívánják venni a sorsukat. Érdekeik érvényesítése érdekében ez év elején mozgalmat hoztak létre, most pedig fórumsorozatot indítottak el, melyen a belvárosban élők problémáit gyűjtik össze és vitatják meg, nyilvános alkalmaikra meghívják az önkormányzat, a pártok és a sajtó képviselőit is. Az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom első alkalommal a lakások és üzletek bérlete és eladása körüli anomáliákat járta körül. Tovább »

Dobra veri az önkormányzat a belvárosi üzleteket?

2010. február 2., kedd · 54 hozzászólás

belvarosiuzletek5_gs „Aranytojást tojó tyúktól szabadulna a szegedi városvezetés” – véli Kohári Nándor fideszes képviselő. Egy tavaly novemberi tulajdonosi bizottsági döntés ugyanis lehetővé teszi a Tisza folyó és a Tisza Lajos körút között határolt területen az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek eladását, melyek bérleti díja sokat hoz a város konyhájára.
Tovább »

Kis- és nagyhalak önkormányzati bérlemények hálójában

2009. december 10., csütörtök · 41 hozzászólás

_pagoda_01 Egy szegedi ügyvéd és egy éttermet üzemeltető vállalkozó perén keresztül került reflektorfénybe az önkormányzati tulajdonú bérlemények körüli piaci játszadozás, amely a legfelsőbb körökig is vezethet. A Népszabadság 2009 őszén írt cikket, miután a vállalkozó felvette tárgyalását az önkormányzati cég jogi képviselőjével, ahol elmondása szerint megzsarolták őt. Az ügyben nyomozás is indult.
Tovább »