Háromszoros volt a túljelentkezés a szegedi szociális bérlakáspályázatra

2017. augusztus 10., csütörtök · 4 hozzászólás

szocialis_berlakas_eredmenyhirdetes001kf

Harminc Székely sori garzon talált új bérlőre, az IKV Zrt. által szociális alapon meghirdetett lakásokra csaknem százan pályáztak. Néhány héten belül újabb félszáz lakást hirdet meg az ingatlankezelő. Tovább »

Bakson nagyrészt a pályázatokon múlik a roma integráció

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

baks_lakhatasi_modellprogram51_gs

„Nekünk a helyi problémákat kell megoldanunk, s az itt élő nehéz sorsú családoknak kell segítő kezet nyújtanunk, függetlenül attól, hogy cigányokról van szó, vagy nem” – mondja Búza Zsolt baksi polgármester. Abban reménykednek, hogy nyer a pályázatuk, s nagyobb léptékben tudják folytatni a romák felzárkóztatását célzó telepprogramjukat amellett, hogy a többi hátrányos helyzetű lakost is segítik. Tovább »

A sportcsarnoképítés kapcsán feltételeket szabna Szeged városa az államnak

2017. június 19., hétfő · 21 hozzászólás

jogibizottsagi_ules03_gs

Biztosítékokat akar az önkormányzat a kormánytól az Etelka sori sportcsarnok megépítése kapcsán a telek állami kézbe adásáért cserébe – ez is kiderült a jogi bizottság ülésén, ahol az is elhangzott, hogy a jövőben a szociális bérlakások pályázatainál még inkább a rászorultságot fogják figyelembe venni. Tovább »

Új szociális bérlakásokat adtak át Maroslelén

2016. december 18., vasárnap · 2 hozzászólás

Lázár János

Hét új szociális bérlakást adtak át a Csongrád megyei Maroslelén vasárnap. A rendezvényen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, három dolog szükséges ahhoz, hogy az alföldi településekről ne vándoroljanak el a fiatalok, és ezekben kiemelt támogatást nyújt a kormány: a munka, az oktatás és az otthonteremtés. Tovább »

Nem terveznek adóemelését Algyőn a 270 milliós elvonás ellenére sem

2016. október 21., péntek · 2 hozzászólás

testuleti_algyo11_gs

A bevezetés előtt álló szolidaritási adó Algyőt is érinti, 270 millió forintot von el az állam a nagyközségtől, de ennek kompenzálását nem helyi adókkal tervezi a képviselő-testület többsége. Arról is döntöttek, hogy szociális jellegű bérlakásokat alakítanak ki, egyelőre egy lakóingatlan megvásárlásáról döntöttek. Tovább »

Schmuck Erzsébet Szegeden: bérrendezést és többkulcsos SZJA-t sürget az LMP

2016. október 5., szerda · Egy hozzászólás

schmuck_erzsebet_lmp01_gs

Egyre gyorsuló ütemben szakad szét az ország, egyre nagyobbak a bérkülönbségek is, például Csongrád megyében 16 százalékkal kevesebb az átlagbér, mint az országos középmérték, másutt ennél rosszabb adatok is vannak – jelentette ki Schmuck Erzsébet a Klauzál téren. Az LMP frakcióvezetője elmondta, pártjuk a többkulcsos személyi-jövedelemadót preferálja, és egy szociális bérlakásprogramot is szorgalmaznak. Tovább »

Csongrád megyei LMP: Szociális bérlakás-program? – Kérdőjelekkel, de támogatjuk

2016. szeptember 9., péntek · 2 hozzászólás

Bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa, amivel kapcsolatban közleményt juttatott el portálunkhoz az LMP Csongrád megyei területi szervezete.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Pont a legrászorulóbbaknak és a fiataloknak nem jut önkormányzati bérlakás

2016. szeptember 9., péntek · 19 hozzászólás

jobbik_sajttaj003kf

Az önkormányzat által meghirdetett bérlakás-felújítási és pályáztatási program nem oldja meg a szegediek problémáit – mondja a helyi Jobbik. Tóth Péter szerint az IKV-s lakások épületszerkezeti problémáit korántsem oldja meg, ha rendbe hoznak néhány lakást. Tovább »

Szociális bérlakásokat újítanak fel Szegeden, közben a jelenlegi bérlők panaszkodnak az IKV-ra

2016. szeptember 6., kedd · 46 hozzászólás

botka__toronyhaz_sajttaj01_gs

A brutális gázszámlákról hírhedtté vált újszegedi toronyháznál, a Temesvári körúton jelentette be Botka László polgármester, hogy nagyszabású bérlakás-felújítási és pályáztatási programot indít Szeged városa. Közben a háttérben a bérlők csendben morgolódnak, sokallják a közös költséget, beázik a lakás, de panaszaikra ezúttal sem érkezett reakció. Tovább »

Önkormányzati bérlakást biztosítanának a háromgyermekes szegedi családnak

2016. július 1., péntek · 5 hozzászólás

csongradi76_panel01_gs

Remélhetőleg nem sokáig kell egy garzonban meghúznia magát a három gyermeket nevelő Fehér házaspárnak a nagymamánál, az IKV Zrt. felkereste őket, és ha minden feltételnek megfelel a család, akkor akár már a jövő héten egy Csongrádi sugárúti önkormányzati bérlakásba költözhetnek. Tovább »

A fiatalok helyben maradását segíti szociális bérlakásaival Baks + FOTÓK

2015. december 1., kedd · Hozzászólok

baks_lakhatasi_modellprogram03_gsFecskeházak, játszótér és buszforduló épült abból a közel 400 millió forintos pályázati programból Bakson, amelyet a település a lakhatási beruházások támogatására nyert el tavaly júniusban. A programmal elsősorban a fiatalok helyben maradását, a szegregátumok felzárkóztatását segítjük elő.
Tovább »

Szociális bizottság: 16 év után került szorult helyzetbe a szociális bérlakásban élő rokkantnyugdíjas

2015. július 22., szerda · 4 hozzászólás

sportbizottsagi_ules11kf

Szerdai ülésén jóváhagyta a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság a kiemelten támogatott sportszervezetekkel kötendő szerződéseket, illetve tárgyalta egy speciális helyzetbe került hölgy esetét is.
Tovább »

Közgyűlés – A cégösszevonásokról, üzleti tervekről és az SZMSZ-ről tárgyalnak pénteken

2015. március 24., kedd · 21 hozzászólás

kozgyules31_gs

Módosulhat az SZMSZ, magasabb jövedelemhatárhoz kötnék a szociális bérlakáshoz jutást, változhat az üzlethelyiségek pályázati konstrukciója, illetve az összevonás előtt álló önkormányzati cégek átalakulási tervét is megvitatják a torony alatt. Pénteken összesen huszonegy előterjesztést tárgyal a szegedi közgyűlés. Tovább »

Tóth Péter szerint a szegedi képviselőjelöltek jobbikos programokkal kampányolnak

2014. szeptember 26., péntek · 18 hozzászólás

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002
A szociális bérlakásokra vonatkozó rendeleten kíván változtatni a szegedi Jobbik. Tóth Péter elmondta, módosításaik arra vonatkoznánk, kik és milyen feltételekkel pályázhatnak ingatlanra. A pénteki sajtótájékoztatón a polgármesterjelöltek kampánytevékenységét is értékelte. Tovább »

Temesvári 36. – ultimátumot adott a Jobbik, az IKV szerint megindult a szolgáltató váltás (FRISSÍTVE)

2014. augusztus 4., hétfő · 10 hozzászólás

toronyhaz01_gs

Tizenöt napos határidőt adott az IKV Zrt-nek a szegedi Jobbik ahhoz, hogy rendezze a Temesvári körút 36. szám alatti toronyház helyzetét. Az itt lakók szerint az utóbbi két évben a duplájára emelkedett a fűtésszámlájuk, rezsicsökkentést és az épület társasházzá minősítését várják a városvezetéstől. Az IKV szerint augusztus elsejétől megindult a szolgáltató váltás. Tovább »

Temesvári 36. – több százezres elszámoló számlákat kaptak a bérlők

2014. január 22., szerda · 17 hozzászólás

jobbik_rezsi03_gsMeg kell segítenie a városnak a Temesvári körút 36. szám alatti bérlőket, különben utcára kerülnek – mondja Tóth Péter jobbikos képviselőjelölt. A februári közgyűlésre javaslattal is előállnak, mert úgy látják, a bérlők nem tudják kifizetni több százezres gázszámlájukat. Tovább »

Erődemonstrációt ígér a szegedi Jobbik, ha nem rendezik a bérlakások ügyét

2013. november 7., csütörtök · 31 hozzászólás

DSCF5701Ha a jövő pénteki közgyűlés nem fogadja el a Jobbik szociális bérlakásokra vonatkozó rendelettervezetét, a párt utcai demonstrációkkal és erősebb fellépéssel szerezne érvényt akaratának. A Londoni körúton lévő szociális lakások udvarán több lakó panaszkodott az élhetetlen körülmények miatt. Tovább »

Szocpol nélkül nem juthatnak lakáshoz a szegények

2009. június 18., csütörtök · Hozzászólok

A július 1-jével megszűnő szocpol-támogatás eddig segítette a szegényebbeket, mostantól azonban szinte teljesen elvész számukra a lakáshoz jutás lehetősége – idézte Ferge Zsuzsa szociológust az InfoRádió. A gondokat súlyosbítja, hogy Magyarországon egyáltalán nincsenek a rászorulók számára igénybe vehető szociális bérlakások. Tovább »