Szijjártó Péter: mélyül a vita a bevándorláspártiak és az ellenzők között

2017. szeptember 5., kedd · Egy hozzászólás

Európában egyre mélyül a szakadék azok között, akik bevándorláspártiak, illetve akik a bevándorlásra mint biztonsági kockázatra tekintenek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek nyilatkozva, miután részt vett a Szlovéniában rendezett Bledi Stratégiai Fórumom. Tovább »

Szlovénia magyarázatot kért a megerősített osztrák határellenőrzésre

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Szlovénia magyarázatot kért a ljubljanai osztrák nagykövetségtől, miután Bécs nagy erőkkel végrehajtott ellenőrzéseket jelentett be Ausztria keleti és déli határai mentén – közölte az STA szlovén hírügynökség csütörtökön Karl Erjavec szlovén külügyminiszterre hivatkozva. Tovább »

Szijjártó Péter: Magyarország komoly érdeke az együttműködés Szlovéniával

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

Szijjártó Péter; ERJAVEC, Karl

Három olyan közös fejlesztés van jelenleg napirenden, illetve folyamatban Magyarország és Szlovénia együttműködésében, amelyek Magyarország energiabiztonságát és érdekeit nagy mértékben szolgálják – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki ljubljanai látogatása alkalmával az MTI-nek telefonon nyilatkozva. Tovább »

Iszlám tartalmú feliratok jelentek meg egy katolikus kápolnán Ljubljana közelében

2017. január 3., kedd · Hozzászólok

Allahu akbar! (Isten a leghatalmasabb!) és saría (iszlám törvénykezés) feliratú falfirka jelent meg egy katolikus kápolnán Ljubljana közelében, a népszerű Smarna Gora-i kirándulóhelyen – közölte a helyi sajtó kedden. A szlovén katolikus püspöki konferencia és az országban élő muzulmánok nagyobbik szervezete provokációnak és vandalizmusnak minősítette a feliratokat. Tovább »

Szlovénia és Magyarország erősítené turisztikai kapcsolatait

2016. december 15., csütörtök · Hozzászólok

A Szlovénia és Magyarország közötti turisztikai forgalom élénkítéséről tárgyalt Mariborban a Magyar-Szlovén Turisztikai Munkacsoport, a szervezet szerdán tartotta negyedik ülését – tájékoztatta a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István

2016. október 29., szombat · Hozzászólok

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István honvédelmi miniszter Szlovéniában, a solkani osztrák-magyar katonatemetőben megkoszorúzta a magyar katonák emlékművét – közölte szombaton a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel. Tovább »

Pintér: úgy kell megvédeni a külső határokat, hogy a belsőkön ne kelljen korlátozásokat bevezetni

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

A cél az, hogy “úgy védjük meg” a schengeni külső határokat, hogy ne kelljen az övezeten belül korlátozásokat bevezetni, határellenőrzéseket visszaállítani – hangsúlyozta a szlovén partnerével folytatott keddi budapesti megbeszélése után tett sajtónyilatkozatában Pintér Sándor belügyminiszter. Tovább »

Tengerre, magyar! – a szegediek az Adriára és a Fekete-tengerhez mennek nyáron

2016. június 16., csütörtök · Hozzászólok

strand_furdozes_nyaralas_vakacio

A fiatalok gyakran maguk szervezik meg az utazást és a szállást is, az idősebbek viszont szívesebben áldoznak a kulturális körutazásokra és a múzeumi belépőkre. A terrorveszély kihat a franciaországi és törökországi nyaralások népszerűségére, Görögországtól is elvette sokak kedvét a migrációs válság és a gazdasági problémák. Belföldön a wellness napok és az egynapos kirándulások már őszig beteltek. Rövid utazások esetén is fontos a biztosítás kötése, mert akár 400 ezer forintnál is többe kerülhet egy kétnapos külföldi betegellátás. Tovább »

Szijjártó: a magyar gazdaságnak fontos a villamosított vasúti összeköttetés Szlovéniával

2016. június 10., péntek · 4 hozzászólás

CERAR, Miro; Szijjártó Péter

A magyar-szlovén villamosított vasúti összeköttetés Magyarország gazdasági helyzetét jelentősen erősíti – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Muraszombaton (Murska Subota), miután Miro Cerar szlovén miniszterelnökkel felavatták a Pragersko-Hodos (Őrihodos) vasútvonalat.
Tovább »

Az unió jóváhagyta, hogy a Mol megvegye az Eni magyar és szlovén leányvállalatait

2016. április 8., péntek · Hozzászólok

A Mol megvásárolhatja az Eni szlovéniai és magyarországi üzemanyag-kereskedelmét végző leányvállalatait, miután az Európai Bizottság versenyhivatala az unió fúziós szabályozása alapján jóváhagyta a tranzakciót – tudatta közleményben az uniós bizottság pénteken. Tovább »

Szlovénia és Szerbia éjféltől korlátozza a migránsok beengedését

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

Szlovénia éjféltől ismét szigorít az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azokat a migránsokat engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek vagy menedéket kérnének Szlovéniában – tájékoztatták a horvát hatóságok Szerbiát. Tovább »

Kalmár Ferenc: Kisebbségvédelmet kérünk a szerb EU-csatlakozás erős támogatásáért + FOTÓK

2016. február 14., vasárnap · 6 hozzászólás

kozeleti_kavehaz_szomszedsagpolitika004kf

A Közéleti Kávéház rendezvényén számolt be az eddigi miniszteri biztosi tevékenységéről a KDNP politikusa. Tovább »

Illegális bevándorlás: Szlovénia ideiglenesen lebontja a pengés drótkerítést egy részét Horvátországgal közös határán

2016. január 14., csütörtök · Hozzászólok

Ljubljana ideiglenesen lebontja a pengés drótkerítés egy részét Horvátországgal közös határán, a Kupa folyó áradása miatt – mondta Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Pintér Sándor: csak nemzetközi összefogással oldható meg a népvándorlás

2015. november 9., hétfő · Hozzászólok

Pintér Sándor

Csak nemzetközi összefogással lehet sikeresen megoldani az Európába irányuló népvándorlás problémáját – mondta a belügyminiszter Budapesten hétfőn, amikor köszöntötte azt az ötven rendőrt, akit Magyarország a szlovén uniós külső határok védelmére küld segítségül.
Tovább »

Szegedi könyvbemutató: robbanhat a Balkán, Nagy-Albánia a láthatáron + FOTÓK

2013. március 20., szerda · 2 hozzászólás

A délszláv háborúk befejezésével korántsem zárult le az egykori Jugoszlávia területén alakult önálló államok, népek közötti konfliktus. Koszovó önállósodása után folyamatban van Nagy-Albánia megalakulása, amely teljesen átrajzolja a Balkán térképét, átszabja a térségben uralkodó erőviszonyokat. Az ő példájuk is ékesen bizonyítja, az a nemzet, amely nem tudja reprodukálni magát, lehúzhatja a rolót.
Tovább »

Következő oldal »