Szabó Bálint szerint Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse (FRISSÍTVE)

2017. szeptember 8., péntek · 11 hozzászólás

Botka László a Szeviép-ügy politikai felelőse, ezért kötelessége, hogy részt vegyen a helyzet megoldásában – jelentette ki Szabó Bálint. A jogász közölte, a károsultak kormányzati segítségben bíznak, illetve az ügyben eljáró bíró elfogulatlanságát kérdőjelezte meg. Tovább »

Kormányzati segítségben bíznak a Szeviép-károsultak

2017. július 17., hétfő · 2 hozzászólás

szeviep_tuntetes_csekk

Kártalanítási programot dolgoztak ki a Szeviép-károsultak, ami a kormányzat elé került. Azt szeretnék, hogy a még talpon maradt kis- és középvállalkozók megkapják a pénzüket, ugyanis az építőipari cég felszámolásából nem számíthatnak egy fillérre sem. Tovább »

Szeviép-per: Durván 7 milliárd volt a különbség vélt és tényleges vagyon között

2017. május 11., csütörtök · 4 hozzászólás

szeviep-per001kf

A Szeviép Zrt. felszámolásának kezdetén 9,5 milliárd forintnyi vagyont adott át a társaság, ám a tételes vizsgálat során kiderült ez mindössze 2,65 milliárdot ér – mondta el a Szegedi Járásbíróságon a társaság felszámolója. Az is elhangzott, hogy a „d” kategóriába sorolt kisvállalkozások követeléseit a felszámolás során valószínűleg nem fogják kielégíteni. Tovább »

Szeged Napján tüntetni fognak a károsultak – tanúmeghallgatások a Szeviép-perben (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2017. május 8., hétfő · 19 hozzászólás

szeviep_per001kf

Szeged Napján tüntetnek a Szeviép-károsultak, és várhatóan az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is meghallgatja az ügyben érintetteket, hogy felgöngyölítsék a politikai szálakat – jelentette ki Szabó Bálint a Szeviép-ügy hétfői tárgyalási napja előtt. A Szegedi Járásbíróságon ezúttal is tanúmeghallgatásokat tartottak, ketten közülük nem jelentek meg. Tovább »

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

2017. április 28., péntek · 18 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj004kf

Botrány van Szegeden, mert lopják a pénzt, s ezt az ügyészség állítja – jelentette ki Szabó Bálint a közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatóján. A jogász bilincset hozott Botka Lászlónak, mint mondta, szerinte ő a politikai és jogi felelőse a VIP-parkolóbotránynak, és azt szeretné, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítson eljárást a városvezető ellen. Tovább »

Szabó Bálint: Botka legyen férfi – neki és az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása (FRISSÍTVE)

2017. március 31., péntek · 34 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint jogász, illetve azt mondta, a kormánynak kellene kártalanítania a 433 érintett vállalkozót. Leszögezte, dokumentumokkal igazolható, hogy a szegedi önkormányzat 2 milliárdot fizetett ki a cégnek, vagyis hazudik Botka László, amikor azt mondja, semmi köze nincs a Szeviéphez az önkormányzatnak. Tovább »

Megint tanú – sokat felejtettek a Szeviép-ügy tanúi a nyomozati szakasz vallomásai óta

2017. január 19., csütörtök · 11 hozzászólás

szeviep01_gs

Tovább folytatódott a Szeviép-per újabb tanúvallomásokkal. Az újabb meghallgatottak egy része hasonló nehézségekkel küzdött meg, mint a korábbi tanúk. Rengeteg dolgot elfelejtettek, vagy éppen másképp emlékeztek rá, mint 2013-ban a nyomozati szakaszban felvett tanúvallomásaikban –, időnként homlokegyenest mást állítottak. Szinte mindenkit meglepetésként ért, hogy egy „prosperáló” cég egyik pillanatról a másikra csődbe ment 2010-ben, habár volt, aki még a korábbi vallomásában ezt másképp látta. Tovább »

Tereferével és homályos emlékek felidézésével folytatódott a Szeviép-per

2016. október 12., szerda · 20 hozzászólás

szeviep_per01_gs

A tárgyalótermek hangulatától kissé szokatlan terefere alakult ki a Szeviép-per szerdai tárgyalásán a Szegedi Járásbíróságon, amikor is az egyik vádlott egy tanúval kvázi beszélgetve elmagyarázta az ügyésznek és a bírónak, hogy miként is működik a banki hitelnyújtás egy társasház építésénél. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolja az ügyészség. Tovább »

„Amnéziás” tanúk meghallgatásával folytatódott a Szeviép-per

2016. június 27., hétfő · 3 hozzászólás

szeviep_per01_gs

Nem tudom, nem emlékszem, hallottam róla – olykor hosszas gondolkodás után érkeztek ilyen válaszok a Szeviép-perben meghallgatott három tanútól a Szegedi Járásbíróságon, egyiküknek még az egyik vádlott is úgymond segítségére sietett kérdéseivel. Mint ismeretes, az építőipari cég három egykori vezérét, O. Lászlót, P. Lászlót és B. Sándort. másfél milliárd eltüntetésével vádolják, ellenük tavaly áprilisban emelt vádat az ügyészség öt év után. Tovább »

Újabb 500 milliós szál a Szeviép-ügyben? – Az MVH is a cégcsoporttól bérelt irodákat

2016. április 11., hétfő · 14 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj003kf

Aggályos, hogy pályáztatás nélkül a Szeviép-cégcsoporthoz köthető vállalkozásoktól bérelt irodákat Szegeden és Békés megyében az MVH – közölte Szabó Bálint jogász. Az adatokból kitűnik, hogy 500 milliónyi közpénz vándorolt a földművelésügyi miniszter irányítása alatt álló hivataltól a Szeviép érdekeltségi körébe tartozó két társasághoz, mely ügyben feljelentést is tett a jogász. Tovább »

Nem sértettek a Szeviép-károsult alvállalkozók? – Talicskával ment a pénzükért Szabó Bálint + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2016. február 9., kedd · 14 hozzászólás

szabo_balint02_gs

Feloldották a Szeviép-vezérek vagyonzárolását, a járásbíróság az 500 hitelezőt nem tekinti sértettnek az eljárásban, így az egyik leányvállalat egykori vezetőjéhez talicskával ment a károsultak pénzéért Szabó Bálint. Báló Tamás úgy reagált, hogy alaptalanok a vádak, pénzkitalicskázásról szó sem lehetett. Tovább »

Hová tűntek a milliárdok? – Nem tartják magukat bűnösnek a Szeviép-vezérek (FRISSÍTVE)

2016. január 27., szerda · 15 hozzászólás

szeviep03_gs

Másfél milliárd eltüntetésével vádolják az egykori Szeviép-vezéreket, O. Józsefet, B. Sándort és P. Lászlót. A II. és III. rendű vádlott nem érzi magát bűnösnek, szerintük nem a kölcsönök vezettek a társaság csődjéhez. Tovább »