Ingyenes tanfolyamat tart a Google szerdán a szegedi kis- és középvállalkozásoknak

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

Ingyenes tanfolyamot tart a Google Szegeden a helyi kis- és középvállalkozások számára szerda délután, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Digital Workshop képzés célja, hogy a digitális világ adta lehetőségek hatékony kihasználásában segítse a cégeket. Tovább »

Komolyzenétől Harry Potter dallamáig – Szegeden koncertezik az ELTE művészeti együttese

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

csello_koncert_hangverseny_zene

„Stílusok keveredése, filmzenék és egyéb zenei csemegék” címmel koncertezik a Szent-Györgyi Albert Agórában az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara június 17-én, szombaton 18 órától. Tovább »

A világ legjobb természetfilmjei a szegedi Agórában

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

film_mozi

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és Országos Természet- és Dokumentumfilm Napok programsorozatának ad otthont a Szent-Györgyi Albert Agóra május 25-e és 28-a között. Tovább »

Szívesen hordanának szegedi papucsot az iskolások + FOTÓK

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

szegedi_papucs_muzeum07_gs

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow ötödik tavaszi állomása Szeged volt, három helyszínen várták és várják az érdeklődőket pénteken. A gyerekek különböző kézműves foglalkozáson vetnek részt. Tovább »

Tapintható kiállítás vár az Agórában + FOTÓK

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

lathatatlan_kiallitas003kf

Újból az Agórában a Tapintható tárlat. Látássérült tárlatvezető mutatja be a tárlat tárgyait, amelyek alkotói között ismert szobrászokat is találunk. Tovább »

Technológiáról, szakmáról és karrier-utakról értekeznek kéthetente Szegeden

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

Az SZTE Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének szervezésében kéthetente csütörtökönként a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriumában tartanak pódiumbeszélgetéseket meghívott vendégekkel, amelyekre az azonos időben futó Információmenedzsment kurzus résztvevői mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak. Tovább »

Egybehangzó igennel támogatja a kulturális bizottság Orbán Hedviget

2017. február 8., szerda · 9 hozzászólás

kultbiz_ules07_gsHárom pályázó jelentkezett a Szent-Györgyi Albert Agóra élére, de a szakmai bizottsággal megegyező véleménnyel, a kulturális bizottság is Orbán Hedviget, az Agóra jelenlegi igazgatóját támogatta. A másik két pályázó esetében a többség tartózkodott.
Tovább »

Kulturális piacon csemegézhetünk a művelődési intézmények programjaiból

2017. január 16., hétfő · 5 hozzászólás

varosi_kulturalis_piac_sajttaj001kf

Hagyományteremtő szándékkal élesztik újjá a ’90-es években nagy sikerű rendezvényt. Az Agóra délutánján bemutatkoznak a szegedi művelődési házak, színházak, civil egyesületek is. Tovább »

Nemcsak nyelvtudást, hanem gondolkodásmódot és kultúrát is ad az olasz nyelv + FOTÓK

2016. november 11., péntek · 2 hozzászólás

olasz_nyelv_napja_sajttaj001kf

Az Olasz Nyelv Napját tartották az Agórában. A rendezvénnyel elsősorban az általános iskolásokat és a gimnazistákat kívánják megszólítani. Divatbemutatón és sminkversenyen mutathatták meg a diákok, hogy az olasz nyelv mellett a kultúrát is kiválóan ismerik.
Tovább »

Kiállítást rendeztek a szegedi fedett uszoda pályaműveiből

2016. október 17., hétfő · Egy hozzászólás

sportuszoda_kiallitas004kf

Az Etelka sorra tervezett fedett uszoda húsz különböző tervpályázatát lehet megtekinteni az Agórában rendezett kiállításon, köztük a nyertes munkát és azokat is, amelyeket megvásárolt a város. Jövő évben írják ki a kivitelezési közbeszerzését a nettó 3,5-4 milliárd forintos fedett uszodának, amely a tervek szerint 2018 végére készülhet el. Tovább »

Repült a szivacs, szakadt a párnahuzat + FOTÓK

2016. április 2., szombat · 18 hozzászólás

parnacsata046kfAkár egy rock koncert biztonsági óvintézkedésekkel, olyan látványt nyújtott a Szent-Györgyi Albert Agóra udvarán megrendezett párnacsata nap. Az óvodásoktól egészen az egyetemistákig mindenki párnát ragadott. Volt, aki a stresszt jött levezetni, míg mások azért, mert jó móka.
Tovább »

Mechanikus számológépeket bemutató kiállítás nyílt Szegeden + FOTÓK

2016. március 9., szerda · Egy hozzászólás

szamolj_utana010kf

Több mint harmincféle mechanikus számológépet láthat a közönség a szerdán nyílt Számolj utána! című kiállításon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában, az esetenként száz évnél is régebbi eszközök között akad olyan, amelyet még 1990-ben használtak, és szinte mindegyik ma is működőképes.
Tovább »

Nyílt nap az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán

2016. január 12., kedd · Hozzászólok

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara január 16-án 10-től 14 óráig tartja Nyílt Napját a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol a természettudományos, informatikai és műszaki érdeklődésű diákok első kézből részesülhetnek általános és szakterületi tájékoztatásokban. Tovább »

A közösségi irodák munkahelyi forradalma az Agórában

2015. december 2., szerda · Egy hozzászólás

A CSMKIK Kommunikációs –és Reklámklub „Jövő Műhely 2014-2020” kötetlen találkozó sorozatának decemberi találkozóját az Informatórium Startup klubjával közösen szervezi meg a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában december másodikán 17 órától. Tovább »

Kísérletek kavalkádja – természettudományos családi nap az Agórában

2015. november 19., csütörtök · Hozzászólok

kiserletek_kavalkadja

A SzeReTeD (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium) – partnerintézményeinek közreműködésével – természettudományos családi napot szervez a Szent-Györgyi Albert Agórában november 21-én, szombaton délelőtt.
Tovább »

A kiégés elleni módszerekről tanultak az Agórában + FOTÓK

2015. október 1., csütörtök · Hozzászólok

egy_lepes_egeszsegunkert01_gs

Ép testben ép lélek – tartja a mondás, amit az „Egy lépés az egészségünkért – Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programja” is komolyan vesz. A megye 21 települését érintő átfogó programban eddig inkább a szűrővizsgálatokra és tanácsadásokra fektették a hangsúlyt, szerdán azonban elstartoltak a tréningek és a mentális foglalkozások is.
Tovább »

Szegedre érkezett az országos “Gyere és Színezd át!” kampány + FOTÓK

2015. szeptember 20., vasárnap · Hozzászólok

szinezd_ujra23_gs

Színültig telt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra Központ már 10.30-kor, a Színezd át elnevezésű ingyenes családi nap kezdetekor. A 16 óráig zajló esemény programjai között játékos feladatok – várépítés, közös történetírás, ügyességi feladatok, játékkészítés és hangszerkipróbálás –, valamint színpadi programok (koncertek és közös tánctanulás) is szerepelnek, valamint egy nagy „Büszkeség falat” is tanulmányozhatnak a helyszínre érkezettek, amely a legifjabbak ismereteinek gyarapítását is szolgálja. A játékok, feladatok egyik fő célja, hogy a gyerekek a színes programokon keresztül megtapasztalják egymás elfogadásának fontosságát, a kampány ugyanis a többségi társadalom és a nemzetiségek együttműködését, együttgondolkodását ösztönzi. Tovább »

Merő Béla: Ez a Szásák és Bélák világa

2015. szeptember 12., szombat · Hozzászólok

szasaiszasa_02A magyar dráma napján mutatják be Zalán Tibor és Merő Béla tragikomikus fantáziálását, a Szása i Szását. A szegedi teátrum ősbemutatója ezúttal stúdiószínházi körülmények közé költözik. A rendezővel az íróberkekben tabuként kezelt rendszerváltásról beszélgettünk.
Tovább »

Mesés Legobirodalom az Agórában + FOTÓK

2015. július 27., hétfő · Hozzászólok

lego_kiallitas05kf

A Lego jóval több, mint egy építőjáték. Erről bárki megbizonyosodhatott, aki ellátogatott az Agórában rendezett építőversennyel és játszóházzal egybekötött Lego kiállításra, ahol a sárkányok és kalózok birodalmában is bepillantást nyertek a látogatók. Tovább »

Több mint 100 fiatal tervezte a nyarát az Agórában

2015. június 19., péntek · 2 hozzászólás

tervezd_meg_a_nyarad

114 – zömében középiskolás – fiatal vett részt a Tervezd meg a nyarad! Közösségi szolgálat és diákmunka börze című rendezvényen június 16-án, kedden az Agórában.
Tovább »

Tervezd meg a nyarad! Közösségi szolgálat és Diákmunka börze Szegeden

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

tervezd_meg_a_nyaradA Tervezd meg a nyarad! Közösségi szolgálat és Diákmunka börze című rendezvény azoknak a diákoknak szól, akik nem csak pihenéssel szeretnék eltölteni a nyári szünetet. A programot a Szólj bele a nyaradba! rendezvény folytatásaként szervezi az Új Nemzedék Plusz szegedi Kontaktpont, a Szent-Györgyi Albert Agóra és az IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont.
Tovább »

A MONTÁZS Vizuális Műhely gyermek képzőművészeti projektje az Agórában

2015. június 11., csütörtök · Hozzászólok

facebook_cover-01

Mesés látványtár címmel képzőművészeti programot szervez Szegeden 7 évesnél idősebb gyerekek számára Ale Ildikó festőművész, vizuális és környezetkultúra tanár, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete képzőművészeti tagozatának tagja.
Tovább »

Mobilos időutazásra invitál az Informatórium kütyüfarmja + FOTÓK

2015. április 24., péntek · Hozzászólok

telefonkiallitas02_gs

Több mint két évtized mobiltelefon fejlődéstörténetét lehet végigkövetni az Informatórium kütyüfarmjában, ahol Ördögh Zoltán magángyűjtő kétszázötven különböző típusú készülékét csodálhatják meg a mobiltechnológia rajongói. Tovább »

Európa mi vagyunk – Szijjártó Péter és Ujhelyi István a magyar-kínai kapcsolatokról + FOTÓK

2015. április 17., péntek · 7 hozzászólás

konfuciusz_teahaz_szijjarto12kf

A külgazdasági- és külügyminiszter volt a Konfuciusz Teaház vendége csütörtökön, aki Ujhelyi Istvánnal, az Európai Parlament szocialista képviselőjével beszélt a keleti nyitás politikájáról, a magyar-kínai kapcsolatok alakulásáról és Szeged szerepéről ebben a gazdasági együttműködésben. Tovább »

1200 kilométeres fénystaféta indul Szegedről

2015. március 19., csütörtök · Hozzászólok

fizika_napja_mj-29

A Fény Nemzetközi Éve kapcsán Szegeden is számos különleges programmal készülnek: 1200 kilométeres országos útjára indul az ELI-ből egy fénystaféta, lézerhidat hoznak létre a lézerkutató és a Szent-Györgyi Albert Agóra között, valamint táborokkal, előadásokkal és kísérletekkel népszerűsítik a fiatalok körében a természettudományokat. Tovább »

Részleges napfogyatkozás március 20-án – bemutató a szegedi Agórában

2015. március 13., péntek · Hozzászólok

napfogyi_vigh_1

Négy évnyi szünet után ismét napfogyatkozást láthatunk Magyarországról március 20-án, pénteken a délelőtti órákban. A 2015. március 20-i fogyatkozás teljes napfogyatkozás, azonban a teljesség sávja lakott területektől távol, az Atlanti-óceán vidékein helyezkedik el. A hazánkhoz legközelebbi szárazföld, ahonnan meg lehet figyelni a teljességet, a Feröer-szigetek. A jelenség Európa teljes területéről látható, minél nyugatabbra, minél közelebb helyezkedünk el a teljesség sávjához, annál nagyobb mértékű részleges fogyatkozást láthatunk. Tovább »

Fokozottan védett madárfajról tartanak előadást az Agórában

2015. január 21., szerda · Hozzászólok

parlagi_sas_Kovacs_Andras_0001A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei csoportja rendszeresen szervez madárvédelmi programokat Szegeden. A természetbarátok január 22-én a parlagi sas fajmegmentési projektjével ismerkedhetnek meg.
Tovább »

AIDS: A használt tű az új rizikófaktor + FOTÓK

2014. december 1., hétfő · Egy hozzászólás

aids_vilagnap_agora02_kfEl lehet kapni a HIV-fertőzést orális szexszel vagy csókolózás útján? Ha közös medencében fürdünk egy fertőzöttel, akkor mi is AIDS-esek lehetünk? A beteg kismamának a gyermeke is HIV-fertőzött lesz? Nemcsak a fiatalokban merülnek fel ezek a kérdések, ráadásul a legtöbb felnőtt is mindössze annyit tud, hogy a betegség gumióvszerrel megelőzhető. Ez édeskevés, hiszen ennél sokkal komplexebb vírusról van szó, ami ráadásul egyre több magyar lakost érint.
Tovább »

Kocsis Tibor meglepetéssel készül a szegedieknek

2014. november 29., szombat · Egy hozzászólás

kocsis_tibor_wolf_kati_szeged_advent_2014A 2011-es X-faktor győztes mindig igyekszik valami különlegessel, valami egyedivel meglepni rajongóit. December 14-én a hét helyszínes karácsonyi koncertturnéja szegedi állomásához ér, a Szent-Györgyi Albert Agórában a Hong-Kongból hosszú idő után visszatérő Wolf Katival áll színpadra. Soha nem hallott slágerek és különleges duettek színesítik az estét. Kocsis Tiborral beszélgettünk.
Tovább »

Következő oldal »