Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Csaknem két évtizedes vita végére külhet pont – a szőregiek a hulladékudvarról döntenek

2016. április 5., kedd · Egy hozzászólás

hulladekudvar_szkht

Egy tucat helyszínt jelöltek ki 1997 óra a Szőregen létesítendő hulladékudvar helyszínéül. A Palackozó utca Magyar utcai csomópontjában az iparterület bejárójába tervezett létesítménynek jogerős építési engedélye van. Most a lakosok véleményét kérik ki az ügyben, és amennyiben nem támogatják azt, Szeged-Szőreg ismételten hulladékudvar nélkül marad. Tovább »

Szelektív hulladékgyűjtés – csak néhány szegedi tartja lelkiismereti kérdésnek

2015. február 26., csütörtök · 4 hozzászólás

szelektihulladek02_gs
A szegediek már közel 10 éve élhetnek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével, mégis csak egy szűk réteg tartja fontosnak és követendően az otthonában keletkezett felesleg szétválogatását. Más európai országokban pénzbüntetést jár a felelőtlen szemetelőknek, s úgy tűnik ezt a gyakorlatot kénytelenek lesznek itthon is bevezetni.
Tovább »

Föld Napja: üvegházavató, ökoprogramok az SZTE Füvészkertben + FOTÓK

2014. április 26., szombat · 4 hozzászólás

foldnapja_szeged_mj035

„Együtt többet tehetünk” – hirdeti a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., melynek munkatársai a szelektív hulladékgyűjtést is népszerűsítették a füvészkerttel közösen rendezett Föld napi családi programon. Tovább »

A kiskertes övezetben és az üdülőterületeken is lesz szemétszállítás

2014. április 22., kedd · 9 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szeméttelepnek használja a lakosság bizonyos rétege továbbra is a szelektív gyűjtőszigeteket, és az üdülőterületeken is rendre hulladékkupacok jelennek meg. Ez utóbbi problémát orvosolhatja, hogy májustól bevezetik a szemétszállítást. Tovább »

Következő oldal »