Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Csaknem két évtizedes vita végére külhet pont – a szőregiek a hulladékudvarról döntenek

2016. április 5., kedd · Egy hozzászólás

hulladekudvar_szkht

Egy tucat helyszínt jelöltek ki 1997 óra a Szőregen létesítendő hulladékudvar helyszínéül. A Palackozó utca Magyar utcai csomópontjában az iparterület bejárójába tervezett létesítménynek jogerős építési engedélye van. Most a lakosok véleményét kérik ki az ügyben, és amennyiben nem támogatják azt, Szeged-Szőreg ismételten hulladékudvar nélkül marad. Tovább »

Szelektív hulladékgyűjtés – csak néhány szegedi tartja lelkiismereti kérdésnek

2015. február 26., csütörtök · 4 hozzászólás

szelektihulladek02_gs
A szegediek már közel 10 éve élhetnek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével, mégis csak egy szűk réteg tartja fontosnak és követendően az otthonában keletkezett felesleg szétválogatását. Más európai országokban pénzbüntetést jár a felelőtlen szemetelőknek, s úgy tűnik ezt a gyakorlatot kénytelenek lesznek itthon is bevezetni.
Tovább »

Föld Napja: üvegházavató, ökoprogramok az SZTE Füvészkertben + FOTÓK

2014. április 26., szombat · 4 hozzászólás

foldnapja_szeged_mj035

„Együtt többet tehetünk” – hirdeti a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., melynek munkatársai a szelektív hulladékgyűjtést is népszerűsítették a füvészkerttel közösen rendezett Föld napi családi programon. Tovább »

A kiskertes övezetben és az üdülőterületeken is lesz szemétszállítás

2014. április 22., kedd · 9 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szeméttelepnek használja a lakosság bizonyos rétege továbbra is a szelektív gyűjtőszigeteket, és az üdülőterületeken is rendre hulladékkupacok jelennek meg. Ez utóbbi problémát orvosolhatja, hogy májustól bevezetik a szemétszállítást. Tovább »

Szelektív hulladékgyűjtés – van még mit tanulniuk a szegedieknek

2013. november 20., szerda · 13 hozzászólás

szelektihulladek02_gsKözel 15 éve van Szegeden szervezett szelektív hulladékgyűjtés, a lakótelepeken 51 gyűjtőszigetet alakítottak ki, továbbá 7 hulladékudvar is működik, de a környezetgazdálkodási cég vezetője szerint bőven van még mit tanulnunk és tennünk e téren.

Tovább »

Környezettudatosságra nevelték a szegedi cserkészeket + FOTÓK

2013. szeptember 28., szombat · 2 hozzászólás

cserkesznap070Játékos feladványok és kísérletek hívták fel a Csongrád megyei cserkészek figyelmét a környezettudatos életmód fontosságára: szombaton Szegedre is ellátogatott a Zöld Nap rendezvénysorozat. A legügyesebb kiscserkész egy kerékpárt is hazavihetett a nap végén. Tovább »

Telefoncurling és papírgyártás – szelektív forgatag Szegeden + FOTÓK

2012. szeptember 27., csütörtök · Hozzászólok

„Körforgó – szelektív forgatag” címmel országjáró kampányt indított útjára az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány hetedik vidéki állomása Szeged volt: a rókusi Tesco parkolójában játékos vetélkedőkkel tanították a gyerekeket és szüleiket is a környezettudatos életmódra.
Tovább »

„Együtt többet tehetünk” – Föld Napja a füvészkertben + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap · 2 hozzászólás

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítették játékos feladatokkal és bemutatókkal várták a családokat a füvészkertbe a Föld Napján. Azok, akik előzetesen pályáztak, kukákat is festhettek, melyeket az újszegedi ligetben fog kihelyezni a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
Tovább »

A fényforrások szelektív gyűjtéséért kampányolnak + VIDEÓ, FOTÓK

2011. november 16., szerda · 2 hozzászólás

electro_begyujt_itb (06) Interaktív sátor fogadja az Árpád térre látogatókat november 22-éig. A magyar-román közös program célja, hogy arra buzdítsák az embereket, szelektíven gyűjtsék, illetve a kihelyezett gyűjtőpontokhoz vigyék el a kiégett izzókat, fénycsöveket.
Tovább »

Meghosszabbítja környezetvédelmi akcióját az IKSZ

2011. január 7., péntek · Hozzászólok

Eddig összesen 7.430 kg, azaz mintegy 7 személyautó tömegével megegyező mennyiségű, hulladékká vált italos kartondobozt gyűjtött vissza az a több mint 17.000 iskolás illetve óvodás kisgyermek, akik oktatási intézményei részt vesznek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által a tanév elején meghirdetett gyűjtőakcióban. A program nemcsak nevelő célzata, de díjazása miatt is kedvező fogadtatásra talált a gyermekek és a pedagógusok körében, hiszen az iskolák és óvodák minden kilogramm begyűjtött italos kartondoboz után 15 forint díjazást kaptak. Az akció kedvező fogadtatására, valamint az intézményektől érkező pozitív visszajelzésekre és kérésekre válaszolva, az IKSZ úgy döntött, hogy az akció időtartamát 2011. május 20-ig meghosszabbítja.
Tovább »

Közel 3 és fél millió tonna szemetet hagynak a magyarok évente a bolygón

2010. május 15., szombat · Egy hozzászólás

szemet_02 Magyarországon fejenként évente 453 kilogramm szemetet termelünk, melynek mindössze 15 százalékát hasznosítják újra. Ezért az elkeserítő adatért egyaránt felelős a rendszer és az egyén. Bár valóban sok gátja van még annak, hogy a környezettudatos életmód meghonosodjon nálunk, kis odafigyeléssel akár pénz és energia-befektetés nélkül is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ne egy Föld nevű szeméttelepet hagyjunk az utókorra.
Tovább »