A Tisza jegére lépni öngyilkosság lenne + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

jegrol_mentes020kfA tűzoltóknak kétszer kellett léket vágniuk a Maty-éri olimpiai központ jegére, hogy megkezdhessék a jégről mentési gyakorlatot, annyira hideg volt még szerda délután is. A szakemberek 25 centis jégpáncélt mértek, ilyen vastagságra egyébként már bátran rá lehet merészkedni a kijelölt helyeken.
Tovább »

A tiltott fürdőhelyek veszélyeire hívja fel a figyelmet a vízirendészet + FOTÓK

2016. augusztus 7., vasárnap · Hozzászólok

vizirendeszet_ellenorzes026kf

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzésekkel próbálja megelőzni a vízi baleseteket – írja az elavidek.hu. Munkájába bevonta a vízimentőket és a polgárőröket is, akikkel szombaton egy közös gyakorlaton mutattak be egy vízimentést és elsősegélynyújtást, emellett körbejárták a szegedi illegális partszakaszokat, és tájékoztatást adtak a fürdőzőknek a lehetséges veszélyekről. A körúton a SZEGEDma.hu fotóriportere is részt vett. Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »