Másodállásban színész – Rácz László a Szegedi Várjátékokon is hódít

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

racz_laszlo01_gs

Rácz László sosem unatkozik, bőven akad feladata a mindennapokban. Főállásában roma referensként dolgozik, a Szegedi Roma Tanodának, valamint a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak is meghatározó alakja. Mindezek mellett tizenöt éve a Szegedi Pinceszínház társulatának tagja. Tovább »

Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj004kf

Július 6-tól 30-ig várják koncertekkel, előadásokkal, kiegészítő programokkal a kicsiket és nagyokat a XV. Szegedi Várjátékokra. Koltai Róbert rendez, a Barátok közt és a Szomszédok szereplői játszanak. Tovább »

Édes-bús zenés játékkal folytatódik a Szegedi Várjátékok

2016. július 20., szerda · Hozzászólok

szomoru_vasarnap_sajttaj001kfSeress Rezső, a rendkívüli tehetségű dalszerző, ismert dallamai csendülnek fel pénteken a Szegedi Pinceszínház előadásában. A Szomorú vasárnap sorait az egész ország együtt énekli és ismeri a legendát, miszerint az édes-bús dal egykor tucatnyi ember késztetett öngyilkosságra. A szegedi darabot Ádám Tamás rendezi, Seress Rezsőt Gömöri Krisztián, kedvesét Csorba Kata alakítja.
Tovább »

Újra Várjátékokat rendeznek Szegeden

2016. június 13., hétfő · Hozzászólok

XIV._Szegedi_Varjatekok

Július 7-től három héten át a családok számára tartalmas programokat, köztük csaknem húsz színházi előadást kínál a XIV. Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják Seress Rezsőről szóló Szomorú vasárnap című színdarabot. Tovább »

Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon

2015. június 30., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajtotajekoztato01kf“Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri…” – nincs olyan felnőtt és gyerek, aki ne ismerné Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényének szállóigévé vált sorait. A 13. Szegedi Várjátékokon újra felcsendülnek az ismerős sorok, a társulat ugyanis egyedüliként kapta meg a jogokat, hogy családi musicalként színpadra állítsa a történetet.
Tovább »

Szerelem táncban és grafikában a Várjátékokon – nyerjen jegyet!

2014. július 10., csütörtök · Hozzászólok

devoured

Idén 12. alkalommal rendezik meg Szegedi Várjátékok programsorozatát a szegedi Várkertnél, ahol a Art-Tour Kortárs Összművészeti Egyesület három produkcióval is várja a nagyérdeműt. Július 17-én a Contrælease Project – Devoured című, különleges táncos-grafikus előadását tekintheti meg a közönség. Játsszon velünk, nyerjen páros belépőt! Tovább »

Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK

2014. július 3., csütörtök · Hozzászólok

varszinhaz_sjattaj06_gs

Lovaskocsikázásra is invitálták a gyerekeket a XII. Szegedi Várjátékok nyitónapján, mely keretében interaktív mesejátékokat és vásári komédiákat is tartanak. Az egy hónapos fesztiválra a felnőtteket is várják, alternatív színházi előadásokkal is készültek a szervezők. Tovább »

Szemérmetlen szerelmi vígjáték a Várjátékokon – nyerjen jegyet!

2014. július 3., csütörtök · Hozzászólok

geneziusz

Idén 12. alkalommal rendezik meg Szegedi Várjátékok programsorozatát a szegedi Várkertnél, ahol a Art-Tour Kortárs Összművészeti Egyesület három produkcióval is várja a nagyérdeműt. Július 10-én a Genéziusz Színház előadásában tekinthetjük meg Brandon Thomas – Charley nénje című művét, játsszon velünk a belépőkért! Tovább »

Júliusban kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

2014. június 3., kedd · Hozzászólok

SZ20130627_varjatekok_elso_nap_031

Zenés mesejátékokkal, alternatív színházi előadásokkal és regényadaptációkkal is várja a XII. Szegedi Várjátékok idén az érdeklődőket. A július 3-án kezdődő programsorozat egy hónapon át kínál szórakozást a kicsiknek és nagyoknak – mondta el a szervező Szegedi Pinceszínház vezetője keddi sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Peleskei nótárius a szegedi várkertben

2012. július 27., péntek · Hozzászólok

Korábban sosem állított színpadra népszínművet a Szegedi Pinceszínház, ám ezen a hétvégén a X. Szegedi Várjátékok keretében sok zenével és poénnal tér vissza az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című színdarab, amit a várkertben láthat a nagyérdemű.
Tovább »

A peleskei nótárius kálváriája a nagyvárosban + JÁTÉK

2012. július 16., hétfő · Hozzászólok

Még több zenével és poénnal tér vissza az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című színdarab, melyet újragondolt formában tekinthetünk meg a Szegedi Pinceszínház rendezésében. A pénteki és szombati előadásra 5-5 páros jegyet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.
Tovább »

Táborral és színjátékokkal vár a Várjátékok + FOTÓK

2012. június 28., csütörtök · Hozzászólok

Tizedik alkalommal is megnyitotta kapuit a Szegedi Várjátékok: csütörtök délelőtt a Holló együttes koncertjével kezdődött az egy hónapig tartó rendezvénysorozat, amely színdarabokkal, gyerekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket.
Tovább »

Verne-kalanddal búcsúzik a várjátékok + FOTÓK

2011. július 29., péntek · Hozzászólok

80 Nap alatt a Föld körül Az Egy csók és más semmi után pénteken a Szegedi Pinceszínház másik új bemutatója, a 80 nap alatt a Föld körül debütál a Várszínházi Esték utolsó idei produkciójaként a IX. Szegedi Várjátékokon. A darab emblematikus színpadi műnek is tekinthető, hiszen magában foglalja azt, amit a várjátékok előadásai általában kínálnak: kellemes estét sok humorral.
Tovább »

Boldogságszérum dalba öntve a Várszínházi Estéken

2011. július 24., vasárnap · 2 hozzászólás

varjatekok Idén is nagy érdeklődés övezi a Szegedi Várjátékok rendezvénysorozatot, mely immár kilencedik alkalommal színesíti a Tisza-parti város nyarát. Jövőhéten péntektől vasárnapig látható a Várszínházi Esték keretében a Szegedi Pinceszínház új bemutatója, a 80 nap alatt a Föld körül című zenés komédia.
Tovább »

Elkezdődtek a Szegedi Várjátékok

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Lovasszekeres felvonulással és a Gyermeknapok rendezvénysorozatával kezdetét vette az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett Szegedi Várjátékok. A színes rendezvénysorozat, “a régió egyetlen családi fesztiválja” egészen július 31-ig várja a kicsiket és nagyokat.
Tovább »

Megújult a Szegedi Pinceszínház + HANG + PANORÁMA

2009. december 18., péntek · 4 hozzászólás

pinceszinhaz_18

Új otthonra talált Szeged város 2001 óta működő egyetlen és első állandó stúdiószínháza, a Szegedi Pinceszínház. Hétfőtől szerdáig többféle programmal készült a Kancsár József és Kancsár Orsolya vezette társulat a megújulásra, csütörtök este pedig sor került a nyitógálára.

Tovább »

Mágnás Miskával és O.T.H.E.L.L.O.-val búcsúzott a várjátékok

2009. augusztus 2., vasárnap · 4 hozzászólás

magnasmiska1Vasárnap este a Pinceszínház O.T.H.E.L.L.O. című darabjával zárultak a VII. Szegedi Várjátékok. A záróelőadás előtti napon pedig a Fogi Színház előadásában a Mágnás Miska dallamai hangzottak el. A darab könnyed és kedves estét adott az odalátogatóknak, akik szép számmal adták tanúbizonyságát az operett szeretetének. Tovább »

Várjátékok: O.T.H.E.L.L.O. – pontosan

2009. augusztus 1., szombat · Hozzászólok

othello17 Ádám Tamás rendezésében július 31-én és augusztus 2-án kerül színpadra a Szegedi Pinceszínház előadásában az O.T.H.E.L.L.O. című darab, melynél akárcsak a színház előző, könnyedebb darabja, a Tiéd vagyok.hu esetében, itt is érezhető a manipuláltság: kit, hogyan, miért és milyen szempontból manipulálunk, és ezek milyen tragédiákhoz vezethetnek.
Tovább »

Szerda: Bárdi Sándor-emlékest a Városházán

2009. július 28., kedd · Hozzászólok

A Városháza udvarán szerdán Bárdi Sándor-emlékesttel folytatódik a Muzsikáló Udvar rendezvénysorozat. A gyermekeket a Várkertbe várják Holle anyó születésnapjára, és továbbra is lesz Szegedi Vakáció a könyvtárban. A Közéleti Kávéházban kerekasztal beszélgetést tartanak, a téma aktuális: nemzeti összefogás és alázat. Újra lesz Elővetítés a Grand Caféban a VIII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál nevezett filmjeiből, a Belvárosi moziban csütörtökön műsorváltozás – az aktuális filmeket szerdán még megnézhetik, – és ezúttal lesz néhány buli is szerda este.
Tovább »

Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!

2009. július 24., péntek · Egy hozzászólás

tiedvagyokponthu23.jpgCsütörtök este mutatta be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. A darab könnyed kis estét ígér, miközben rácsodálkozhatunk felelütes, “szexmanipulációkkal” átitatott világunk színpadi mására. Tovább »

Várjátékok: Netmusical a világ felszínességéről

2009. július 22., szerda · Hozzászólok

6.jpgCsütörtök este mutatja be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. Vidám, tanulságos, kacagtató, a mai világunkban játszódó zenés vígjátékot ígértek az alkotók a darab sajtótájékoztatóján. Tovább »

Csütörtök: Kávéházi beszélgetés a kegyeletről

2009. július 15., szerda · Hozzászólok

Kegyelet és kegyeletsértés címmel az ópusztaszeri Megmaradás Fala lerombolásáról, és a Huszár Emlékmű áthelyezéséről beszélgetnek csütörtökön a Közéleti Kávéházban. Ugyancsak kávéházi téma lesz a készülő nyugdíjreform is, és továbbra is várja a gyermekeket a Szegedi Vakáció a könyvtárban. Száz év fényei címmel fotókiállítást láthatunk Gyergyószentmiklósról a Megyeházán, és pantomim színházzal folytatódnak a Szegedi Várjátékok a Várkertben. Szokás szerint, mint minden csütörtökön, új filmeket láthatunk a mozikban, és néhány buli is lesz este.
Tovább »

Lúdas Matyi is hívogatja majd a várjátékokra a szegedieket

2009. június 12., péntek · Hozzászólok

varjatekoksajtaj1Hetedik alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékok nevű programsorozatot, melyre idén július 2-től augusztus 2-ig várják a színház és a művészetek szerelmeseit. Az olyan megszokott részek, mint a sok gyerekelőadást valamint kézműves foglalkozásokat tartalmazó gyermeknapok, a zenei napok, a Commedia del’arte szakmai találkozó, vagy a Thealter International Fesztivál mellett a sport és a kultúra összekapcsolódását is megtapasztalhatják az érdeklődők az idei várjátékokon – hangzott el a rendezvényt szervező Pinceszínház sajtótájékoztatóján. Tovább »

Huszonnyolcmillió a szegedi kultúra támogatására

2009. január 22., csütörtök · Hozzászólok

Tizenhét szegedi kulturális szervezettel összesen több mint 28 millió forint értékben kötött különböző produkciókra támogatási megállapodást a csongrádi megyeszékhely; az érintett igazgatók szerdán a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan írták alá a megállapodásokat. Tovább »