Másodállásban színész – Rácz László a Szegedi Várjátékokon is hódít

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

racz_laszlo01_gs

Rácz László sosem unatkozik, bőven akad feladata a mindennapokban. Főállásában roma referensként dolgozik, a Szegedi Roma Tanodának, valamint a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak is meghatározó alakja. Mindezek mellett tizenöt éve a Szegedi Pinceszínház társulatának tagja. Tovább »

Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj004kf

Július 6-tól 30-ig várják koncertekkel, előadásokkal, kiegészítő programokkal a kicsiket és nagyokat a XV. Szegedi Várjátékokra. Koltai Róbert rendez, a Barátok közt és a Szomszédok szereplői játszanak. Tovább »

Édes-bús zenés játékkal folytatódik a Szegedi Várjátékok

2016. július 20., szerda · Hozzászólok

szomoru_vasarnap_sajttaj001kfSeress Rezső, a rendkívüli tehetségű dalszerző, ismert dallamai csendülnek fel pénteken a Szegedi Pinceszínház előadásában. A Szomorú vasárnap sorait az egész ország együtt énekli és ismeri a legendát, miszerint az édes-bús dal egykor tucatnyi ember késztetett öngyilkosságra. A szegedi darabot Ádám Tamás rendezi, Seress Rezsőt Gömöri Krisztián, kedvesét Csorba Kata alakítja.
Tovább »

Újra Várjátékokat rendeznek Szegeden

2016. június 13., hétfő · Hozzászólok

XIV._Szegedi_Varjatekok

Július 7-től három héten át a családok számára tartalmas programokat, köztük csaknem húsz színházi előadást kínál a XIV. Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják Seress Rezsőről szóló Szomorú vasárnap című színdarabot. Tovább »

Keménykalap és krumpliorr a Szegedi Várjátékokon

2015. június 30., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajtotajekoztato01kf“Itt van, megjött Bagaméri, ki a fagylaltját maga méri…” – nincs olyan felnőtt és gyerek, aki ne ismerné Csukás István Keménykalap és krumpliorr című regényének szállóigévé vált sorait. A 13. Szegedi Várjátékokon újra felcsendülnek az ismerős sorok, a társulat ugyanis egyedüliként kapta meg a jogokat, hogy családi musicalként színpadra állítsa a történetet.
Tovább »

Következő oldal »