Nem minden kalapos gyilkos – gombásznap a füvészkertben+ FOTÓK

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Őzláb-, déli tőke-, és vöröses nyálkásgombával, a kulináris gyűjtök kedvenceivel is találkozhattak az SZTE Füvészkertjében a látogatók vasárnap, az első Gombásznapon. A kicsiket a gombasimogató, a nagyokat a gombahatározás fortélyai vonzották. Tovább »

Indiai lótusz, tea és hangfürdő a X. Lótusz Napok programjában

2017. augusztus 2., szerda · Hozzászólok

lotusz_2017_mj_01

A hétvégén rendezi meg tizedik alkalommal a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a Lótusz Napokat. A rendezvényen rendkívül sok programmal készülnek az oda látogatók számára. Lehetőség lesz Lótusz-túrán való részvételre, a teakultúra megismerésére, valamint különleges koncertekkel is várják az érdeklődőket. Tovább »

Napsütésben ünnepelhettük a Víz Világnapját + FOTÓK

2017. március 22., szerda · Hozzászólok

viz_vilagnapja05_gs

A Víz Világnapján a környezetvédelem, a tiszta ivóvízforrások, élővizek megőrzésének fontosságára hívták fel a figyelmet a város több pontján. A szegedi közintézmények is ügyelnek arra, hogy minél többet tegyenek értékes kincsünk megőrzéséért. Tovább »

Nyitni kék! – Beköszöntött a tavasz a Füvészkertben + FOTÓK

2015. március 11., szerda · Hozzászólok

fuveszkert04kfAkárcsak a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének emblematikus nőalakja, úgy nyújtózkodik a természet is a márciusi napsütésben. A tavasz első, színes hírnökei már javában kampányolnak a kikeletért. Fotós kollégánk a füvészkertben járt és lencsevégre kapott néhány szorgos ízeltlábút is.
Tovább »

Currys ételek, indiai táncok és dínófenyő a füvészkerti Lótusznapokon + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 28., vasárnap · Egy hozzászólás

fuveszkert_31_gsKözép-Európa legnagyobb lótuszállománya virágzik a szegedi füvészkertben, melyet hangulatos, színes programokkal ünnepeltek idén is. Vasárnap portálunk élőben tudósított a rendezvényről, sok botanikai érdekességnek is utánajártunk a helyszínen!
Tovább »

A buddhisták szent növényét, a lótuszt ünnepli a füvészkert + JÁTÉK

2013. július 23., kedd · Hozzászólok

lotusz_napok14_gsA hónap eleje óta virágzik az indiai lótusz az SZTE Füvészkertjében, július 27-én és 28-án ismét nagyszabású fesztivállal, távol-keleti hangulattal várják a látogatókat. Az idei Lótusznapok középpontjában a gasztronómia áll. Játsszon velünk, nyerjen páros belépőt! Tovább »

Virágzik a mimózafa a füvészkertben

2009. január 28., szerda · Hozzászólok

A mediterrán napsütést hozza el az esős téli napokon a teljes pompájában virágzó mimózafa a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe; a gyönyörű sárga virágok hazánkban csak a Tisza-parti városban láthatók, idén előreláthatólag még két-három hétig – tájékoztatta Pulics Julianna kertvezető szerdán az MTI-t. Tovább »