Másodállásban színész – Rácz László a Szegedi Várjátékokon is hódít

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

racz_laszlo01_gs

Rácz László sosem unatkozik, bőven akad feladata a mindennapokban. Főállásában roma referensként dolgozik, a Szegedi Roma Tanodának, valamint a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak is meghatározó alakja. Mindezek mellett tizenöt éve a Szegedi Pinceszínház társulatának tagja. Tovább »

Gyerekrablás a Palánk utcában – ősbemutató a Szegedi Várjátékokon + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj05_gs

XV. jubileumi évadát új ősbemutatóval zárja a Szegedi Várjátékok. Július 21. és 30. között hat alkalommal kerül a Móra Ferenc Múzeum mögött található szabadtéri színpadra Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének adaptációja. Tovább »

15. alkalommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

varjatekok_sajttaj004kf

Július 6-tól 30-ig várják koncertekkel, előadásokkal, kiegészítő programokkal a kicsiket és nagyokat a XV. Szegedi Várjátékokra. Koltai Róbert rendez, a Barátok közt és a Szomszédok szereplői játszanak. Tovább »

Hogyan változtat meg 600 millió forint? + FOTÓK

2017. január 9., hétfő · 2 hozzászólás

prah_sajttaj007kfÖröm és aggodalom, gazdagság és takarékosság, barátok és rosszakarók. Spiró György Prah című darabjában a Férfi évek óta vár az ötös lottó főnyereményére, a több mint 600 millió forintot érő szelvény mégis teherként húzza kabátja zsebét, sziklaként nehezedik szívére. Spiró újra egy család konyhájába vezet be minket, ahol a Férfi és Nő szembesülnek vele: életük örökre megváltozik.
Tovább »

Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK

2014. július 3., csütörtök · Hozzászólok

varszinhaz_sjattaj06_gs

Lovaskocsikázásra is invitálták a gyerekeket a XII. Szegedi Várjátékok nyitónapján, mely keretében interaktív mesejátékokat és vásári komédiákat is tartanak. Az egy hónapos fesztiválra a felnőtteket is várják, alternatív színházi előadásokkal is készültek a szervezők. Tovább »

Júliusban kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

2014. június 3., kedd · Hozzászólok

SZ20130627_varjatekok_elso_nap_031

Zenés mesejátékokkal, alternatív színházi előadásokkal és regényadaptációkkal is várja a XII. Szegedi Várjátékok idén az érdeklődőket. A július 3-án kezdődő programsorozat egy hónapon át kínál szórakozást a kicsiknek és nagyoknak – mondta el a szervező Szegedi Pinceszínház vezetője keddi sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai

2012. november 4., vasárnap · Hozzászólok

Folytatódnak a Szegedi Pinceszínház drámapedagógiai foglalkozásai, amelyeknek célja előadásokkal, szakkörökkel, tehetséggondozó programokkal játékos formában közelebb vinni a teátrumok világát az óvodásokhoz és iskolásokhoz – tájékoztatta Kancsár József igazgató az MTI-t.
Tovább »

Peleskei nótárius a szegedi várkertben

2012. július 27., péntek · Hozzászólok

Korábban sosem állított színpadra népszínművet a Szegedi Pinceszínház, ám ezen a hétvégén a X. Szegedi Várjátékok keretében sok zenével és poénnal tér vissza az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című színdarab, amit a várkertben láthat a nagyérdemű.
Tovább »

A peleskei nótárius kálváriája a nagyvárosban + JÁTÉK

2012. július 16., hétfő · Hozzászólok

Még több zenével és poénnal tér vissza az Othello, avagy a peleskei nótárius kálváriája című színdarab, melyet újragondolt formában tekinthetünk meg a Szegedi Pinceszínház rendezésében. A pénteki és szombati előadásra 5-5 páros jegyet sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.
Tovább »

Kancsár Orsolya: Nem szabad elhanyagolni a kultúrát

2012. február 2., csütörtök · 8 hozzászólás

kancsar_orsolya01_gs Január 11-én megalakulásának pontosan tízéves fennállását ünnepelte a Szegedi Pinceszínház. Nem sokkal később, a magyar kultúra napja alkalmából Kölcsey-éremmel ismerte el a szegedi önkormányzat Kancsár Orsolya, a színház gazdasági igazgatójának a város kulturális sokszínűségéért végzett munkáját.
Tovább »

Verne-kalanddal búcsúzik a várjátékok + FOTÓK

2011. július 29., péntek · Hozzászólok

80 Nap alatt a Föld körül Az Egy csók és más semmi után pénteken a Szegedi Pinceszínház másik új bemutatója, a 80 nap alatt a Föld körül debütál a Várszínházi Esték utolsó idei produkciójaként a IX. Szegedi Várjátékokon. A darab emblematikus színpadi műnek is tekinthető, hiszen magában foglalja azt, amit a várjátékok előadásai általában kínálnak: kellemes estét sok humorral.
Tovább »

Boldogságszérum dalba öntve a Várszínházi Estéken

2011. július 24., vasárnap · 2 hozzászólás

varjatekok Idén is nagy érdeklődés övezi a Szegedi Várjátékok rendezvénysorozatot, mely immár kilencedik alkalommal színesíti a Tisza-parti város nyarát. Jövőhéten péntektől vasárnapig látható a Várszínházi Esték keretében a Szegedi Pinceszínház új bemutatója, a 80 nap alatt a Föld körül című zenés komédia.
Tovább »

Elkezdődtek a Szegedi Várjátékok

2011. június 30., csütörtök · Hozzászólok

Lovasszekeres felvonulással és a Gyermeknapok rendezvénysorozatával kezdetét vette az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett Szegedi Várjátékok. A színes rendezvénysorozat, “a régió egyetlen családi fesztiválja” egészen július 31-ig várja a kicsiket és nagyokat.
Tovább »

Nyerjen jegyet a Pinceszínház előadására!

2011. április 4., hétfő · Hozzászólok

Kérdezz – Felelek – Nyerek!

A SZEGEDma.hu-val most színházjegyeket nyerhet a Pinceszínház Jávor szerelmei című előadására! Teendője csupán annyi, hogy az alábbi kérdésre elküldi a helyes megfejtést, melyet név, emailcím és telefonszám megadásával aemail-címre kérünk továbbítani.
Tovább »

Ezt kínálja áprilisra a Pinceszínház

2011. március 29., kedd · Hozzászólok

Válás, szakítás, különköltözés: egy emberi és párkapcsolati kislexikon; egy idős asszony visszaemlékezései; s egy válás előtti éjjel megrendítő eseményei. Mindez megelevenedik a Pinceszínházban áprilisi műsorában, ahol az érdeklődő publikum a következő darabokat láthatja: Válás Budán, Egy őrült nő naplója, Jávor szerelmei, A 13-as asztal.
Tovább »

Ősbemutató Jávor Pál utolsó hónapjairól Szegeden

2010. július 10., szombat · 3 hozzászólás

Jávor Pál életének utolsó hónapjairól szól a Kék-lila nyár című színmű, amelynek ősbemutatója augusztus 13-án lesz az Újszegedi Szabadtéri Színpadon; a zenés darab első olvasópróbáját szombaton tartották a szegedi Reök-palotában.
Tovább »

Pszichothrillerrel kezd új pincéjében Kancsárék színháza + PANORÁMA

2010. január 9., szombat · 23 hozzászólás

kancsakjozsef Több év szünet után ismét felgördült a képzeletbeli függöny, hiszen új otthonra lelt a Szegedi Pinceszínház. 2009 decemberében gálával köszöntötte közönségét a társulat új helyén, a Dugonics téren. Kancsár József művészeti igazgatót, színész-rendezőt kérdeztük megalakulásukról, az elmúlt évekről, illetve a jövőbeli terveiről.
Tovább »

Megújult a Szegedi Pinceszínház + HANG + PANORÁMA

2009. december 18., péntek · 4 hozzászólás

pinceszinhaz_18

Új otthonra talált Szeged város 2001 óta működő egyetlen és első állandó stúdiószínháza, a Szegedi Pinceszínház. Hétfőtől szerdáig többféle programmal készült a Kancsár József és Kancsár Orsolya vezette társulat a megújulásra, csütörtök este pedig sor került a nyitógálára.

Tovább »

Várjátékok: O.T.H.E.L.L.O. – pontosan

2009. augusztus 1., szombat · Hozzászólok

othello17 Ádám Tamás rendezésében július 31-én és augusztus 2-án kerül színpadra a Szegedi Pinceszínház előadásában az O.T.H.E.L.L.O. című darab, melynél akárcsak a színház előző, könnyedebb darabja, a Tiéd vagyok.hu esetében, itt is érezhető a manipuláltság: kit, hogyan, miért és milyen szempontból manipulálunk, és ezek milyen tragédiákhoz vezethetnek.
Tovább »

Péntek: igazi programbőség

2008. július 25., péntek · Hozzászólok

Nyugodt szívvel állíthatjuk, az idei szegedi nyár legmozgalmasabb hétvégéje elé nézünk, ami a programlehetőségeket illeti. Mai ajánlónk hemzseg az eseményektől, de megemlítünk néhány szombati lehetőséget is.
Tovább »