Papucs-szépségversenyt hirdet a szegedi múzeum

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

papucs6

Papucs-szépségversenyt indít a szegedi Móra Ferenc Múzeum: szegedi papucsáról készült fotóval indulhat bárki a versenyen. Az indulók közül szakmai zsűri választja majd ki a legszebb papucsokat, akik bemutatkozási lehetőséget is kapnak az idei szegedi Múzeumok Éjszakáján. Tovább »

Szívesen hordanának szegedi papucsot az iskolások + FOTÓK

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

szegedi_papucs_muzeum07_gs

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow ötödik tavaszi állomása Szeged volt, három helyszínen várták és várják az érdeklődőket pénteken. A gyerekek különböző kézműves foglalkozáson vetnek részt. Tovább »

Páratlan szegedi papucsok a Móra-múzeumban

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

papucs5

A legendás szegedi papucsról nyílik kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton kiderül, miért is voltak a lábbelik páratlanok, hogyan hordták őket, milyen szokások kapcsolódtak hozzájuk. Bemutatnak egy papucskészítő műhelyt is, a látogató menyecskék pedig maguk is papucsot és népi viseletet ölthetnek. A „Páratlanok” című kiállítást április 21-én, pénteken 17 órakor nyitják meg. Tovább »

Harmincöt éves szögedi papucsokat árvereztek el

2015. november 26., csütörtök · 2 hozzászólás

szuret_iparos_nap_mj-037A szegedi papucs és a Kiss Ernő utcai bemutató műhely megmentéséért indított aukción 35 éves Rátkai-féle papucsokra lehetett licitálni. A kissé ütött-kopott lábbelik egy része külföldre utazik, míg más páratlan párosok gyermekkori emlékek felett őrködnek majd a lakás kitüntetett helyén.
Tovább »

Alszámla nyitásával segíti a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a szögedi papucs megmentését

2015. július 28., kedd · 3 hozzászólás

papucs_szma

Megteremtette az anyagi segítségnyújtás lehetőségét a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a szögedi papucsot megmenteni kívánók számára. Tovább »

Sallayék nem mutatkoznak be a szegedi hungarikum napokon

2015. július 23., csütörtök · 10 hozzászólás

papucs_szmaNem Sallayék mutatják be a szegedi papucsot az augusztusi Hungarikum Fesztiválon. A szervezők más Rátkai-hagyaték gondozót hívtak a Tisza-parti városba: a tiszaalpári Ormándi László állít ki a magyar termékek vásárán.
Tovább »

A teljes Sallay-üzlet kénytelen bezárni

2015. július 13., hétfő · 13 hozzászólás

sallay_tibor_02_gs“Kiköltözünk és egyelőre nem tudjuk mi lesz.” A harminc éve a szakmában szolgáló cipészmester július 15-én lehúzza a rolót a Kiss Ernő utcai üzlet kirakatain, nem is tudja mi lesz a családi vállalkozással, a néhány hónapja a Magyar Értéktárba került szegedi papuccsal, valamint a cipésztanoncok kitanításával. Most öntevékeny Facebook-közösség próbál segíteni a hagyományápoló mesternek.
Tovább »

Következő oldal »