Felülmúlja a várakozásokat a wifi használat a szegedi tömegközlekedésben + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · 4 hozzászólás

smart_city004kf

Szinte nem is gondolnánk, de az élet minden területén szükség van az „okosításra”. Így van ez a tömegközlekedésben is – hangzott el a Szeged Smart City legutóbbi előadásán a Szent-Györgyi Albert Agórában. Tovább »

Még néhány évnyi technikai fejlődés szükséges a teljesen elektromos szegedi tömegközlekedéshez

2017. február 23., csütörtök · Egy hozzászólás

onjaro_troli002

A teljesen elektromos tömegközlekedés kialakításáról távlati céljáról kérdeztük Majó-Petri Zoltánt. A cégvezető beszélt a technológia fejlődésének jelenlegi állapotáról, a lehetséges alternatívákról. Tovább »

Kis lépésekben „pirosodik” vissza a szegedi trolibuszflotta

2017. február 6., hétfő · 4 hozzászólás

troli02kf

Nyolc év múlva elérhető, hogy a csúcsidőkön kívül csak alacsonypadlós trolibuszok közlekednének. Addig is piros színnel különböztetik meg azokat a járatokat, amelyeknél nem kell lépcsőket megmászni, beleértve nemcsak a néhány évvel ezelőtti új beszerzésű trolikat, hanem a következő években átalakításon, felújításon áteső darabokat. Tovább »

Ilyen lesz a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között

2017. január 11., szerda · 19 hozzászólás

kassel_tramtrain_wiki

Kiírták a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonalhoz kapcsolódó közbeszerzést, a győztesnek 20 hónapja van a beruházás befejezésére. Körbejártuk a vasút-villamos rendszer kérdését Hódmezővásárhely alpolgármesterével és az SZKT igazgatói megbízottjával. Tovább »

Nem vette napirendre a jogi bizottság Szentgyörgyi Pál balesetét

2016. november 2., szerda · 44 hozzászólás

jogi_bizottsagi_ules03_gs

Formai hibára hivatkozva utasították el az ügy megtárgyalását. A jobboldal delegáltjai kíváncsiak az önkormányzat hivatali gépjárművek használatát érintő szabályzatára, az alpolgármester balesetének valamennyi ismert és még fel nem tárt részletére. Folytatás a jövő héten. Tovább »

Szentgyörgyi szétzúzott Škodája: 2,5 millió forint lehet a javítási költség – Fidesz: hazudott az alpolgármester (FRISSÍTVE)

2016. október 27., csütörtök · 130 hozzászólás

varosi_kozgyules20_gs

Helyszíni szemlén tapasztaltuk: jóval többről van szó, mint hogy megrongálódott az alpolgármester autójának motorházteteje és bal lámpája. A Fidesz szerint Szentgyörgyi Pál hazudott, ezért le kell mondania. Tovább »

Villamossal ütközött a szegedi alpolgármester

2016. október 20., csütörtök · 35 hozzászólás

szentgyorgyi_pal_gs

A balesetet az autós, azaz a politikus okozta. Az esetet furcsamód nem jelentették be a rendőrségen. A város villamosát villámgyorsan kijavították, és jelenleg is forgalomban van. A Polgármesteri Hivatal tulajdonában lévő gépkocsiban komoly károk keletkeztek. Tovább »

Hétvégén javítás lesz a Tisza Lajos körúton

2016. október 5., szerda · Hozzászólok

Október 7-9. között a 4-es villamosvonal Tisza Lajos körúti szakaszán a kivitelező garanciális burkolat és síntörés javítást végez. A javítás három napja alatt 3-4 jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek a Dugonics tér – Tarján végállomás között. Az autóbuszok és trolibuszok pedig november 6-ig ideiglenesen az autóforgalmi sávokat használják az érintett szakaszon. Ajánlott figyelni a helyszíni tájékoztatótáblákat vagy előre tájékozódni a változásokról! Tovább »

Macska-egér harc az utcákon: átverhető-e hamis mikuláscsomaggal a parkolóőr?

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

parkolasi_birsag001kf

Régi-új trükközéssel találkozott olvasónk, egy autós parkolójegy helyett mikuláscsomagot rakott a szélvédőjére. Utánajártunk, hogy működik-e a sajátos “spórolási módszer”. Tovább »

Holnaptól biciklit is fel lehet vinni a villamosra

2016. július 29., péntek · 5 hozzászólás

bicikli_kerekpar

A Szegedi Közlekedési Társaság együttműködésben a Nemzeti Közlekedési Hatósággal próbaüzemet indít a Társaság villamosain kerékpárszállítás tesztelése céljából. A próbaüzem időszaka alatt a kerékpár szállítás díjmentes, és egyszerre maximum két kerékpár rögzíthető a járműveken biztonságosan. Tovább »

Helyreállt a forgalom a 3-as, 3F-es és 4-es vonalon (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 22., kedd · Hozzászólok

A Tisza Lajos körút és a Takaréktár utca kereszteződésénél történt baleset miatti helyszínelés befejeződött, a villamosforgalom helyreállt – adta hírül kedd délelőtt Szegedi Közlekedési Kft.
Tovább »

CVU: Dózsa tendereztette, most Dózsa fejleszti a szegedi trolikat?

2015. május 27., szerda · 9 hozzászólás

piros_troli0_gs

Vállalkozási szerződést kötött az önkormányzat és az SZKT a Szeged ELEKTROLINE konzorciummal „trolibuszváltók automatikus áthaladási irányállító rendszerének kiépítésére”. A CVU kiszúrta, hogy a konzorcium tagja a Ganz Tram Kft., amit az SZKT egykori vezetője, Dózsa Gábor képvisel a bruttó 160,5 millió forint összértékű projektben. Tovább »

Hétfőn módosított útvonalon közlekedik az 5-ös és 7-es troli

2015. január 16., péntek · Hozzászólok

5_7_forgalmi_valtozas_szkt

A Torontál tér Vedres utca kereszteződésében végzett közműjavítási munkálatok miatt január 19-én, hétfőn üzemkezdettől üzemzárásig az 5-ös és 7-es vonalakon Újszeged, Gyermekkórház irányba módosított útvonalon trolibuszpótló autóbuszok közlekednek.
Tovább »

Menetrendi változások október 23. és november 3. között

2014. október 21., kedd · Hozzászólok

A nemzeti ünnepekre, az őszi tanítási szünetre és a halottak napi megemlékezésekre figyelemmel október 23. és november 3. között módosított menetrend szerint közlekednek a trolibusz és a villamos járatok Szegeden. Tovább »

Remízbejárással népszerűsítették a tömegközlekedést az SZKT nyílt napján + FOTÓK

2014. szeptember 22., hétfő · 4 hozzászólás

szkt_nyiltnap_mj 013

Nosztalgiajáratok közlekedtetésével ünnepelte az SZKT az autómentes napot, és természetesen a villamos- és trolibusz telephelyeket is bejárhatták az érdeklődők. A nyílt nap egyik nem titkolt célja, hogy a közösségi közlekedést reklámozzák. Tovább »

Vita a szakszervezet és az SZKT között

2014. március 29., szombat · Egy hozzászólás

kettes_villamos14_gsVizsgálatot követel, és ha szükséges jogi lépéseket kezdeményez a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Társaságnál a szerintük eltűnt szabadságok és az arra beállított, de ki nem fizetett pénz ügyében – közölte a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete. Tóth István Tibor szerint ugyanakkor nincs erre vonatkozó megtakarítása a cégnek.
Tovább »

Állami mentőöv szegedi felosztással: 250 millió juthat az SZKT-nak

2013. szeptember 12., csütörtök · 2 hozzászólás

A környezetgazdálkodás, az SZKT és a Tisza Volán is kap az állami mentőövből, 10-250-78 millió forint részesedéssel, december közepén pedig kifuthat az első 10-es troli Tovább »

A CVU a szegedi tömegközlekedésről: A vadászat tart, de ki a vad?

2013. augusztus 1., csütörtök · 17 hozzászólás

Közlekedés - Pesa Swing villamos érkezett SzegedreTóth István Tibor igazgató Közéleti Kávéház-előadása a Civil Városi Uniót is számvetésre késztette. A civil szervezet figyelmeztet: a megalomán, a későbbi fenntarthatósággal egyáltalán nem számoló beruházások következményei megjelennek a város gazdálkodásában.
Tovább »

Új menetrenddel várták Szegeden a hétfői becsöngetést

2012. szeptember 3., hétfő · 2 hozzászólás

Megszűnnek a megállókban a hosszas várakozások, hétfőtől ismét sűrűbben közlekednek a buszok, trolik és villamosok. Az iskolakezdéssel azonban az utasforgalom is jelentősen nő, a reggeli csúcsban zsúfoltságra kell számítani, illetve hosszabb menetidőre.
Tovább »

Nyomtávhibákat javítanak a Széchenyi térnél + FOTÓK

2012. augusztus 1., szerda · 8 hozzászólás

Kedden este munkások sürgölődtek a Széchenyi téren a villamossíneknél. Mint megtudtuk, a nyomtávhibákat korrigálják a tömegközlekedés szempontjából kevésbé forgalmas időszakban.
Tovább »

Eladó a szegedi nosztalgiavillamos + VIDEÓ

2012. április 26., csütörtök · Hozzászólok

Megválik a családi ezüsttől a Szegedi Közlekedési Társaság: a cég eladja nosztalgiavillamosait, hogy csökkentse a 200 millió forintos hiányt. A közgyűlés jobboldali többsége szerint a helyi tömegközlekedés finanszírozási gondjaiért a szocialista városvezetés felelős – írja a Magyar Nemzet Online.
Tovább »

Átszabott menetrenddel spórolnak Szegeden + TÉRKÉPEK

2012. április 10., kedd · 18 hozzászólás

Kevesebb buszjárat közlekedik keddtől Szegeden, illetve rövidülnek az útvonalak is. A külső városrészekbe közlekedőket érintik leginkább a változtatások, melyeket összességében 19 vonalon vezetnek be.
Tovább »

Hiányzik az összhang Szegeden a 2-es villamos vonalán

2012. április 6., péntek · 25 hozzászólás

A villamost elvileg előnyben kell részesíteni a közlekedésben, ám a 2-es vonalán még nem történt meg a hangolás, így hosszú perceket kénytelen várakozni az utasokkal teli jármű. Az Európa ligetnél és a nagy körforgalomnál emellett csikorognak is a villamosok.
Tovább »

Hoszteszek is segítenek tájékozódni az új menetrendben

2012. február 29., szerda · 13 hozzászólás

Új menetrend lép életbe a tömegközlekedésben a 2-es villamos üzembeállásával március 3-án, szombaton. A változások Rókus, Újszeged és Alsóváros tömegközlekedését érintik főként, az utasok tájékoztatása folyamatos, csütörtöktől hoszteszek is járják majd a megállókat.
Tovább »

Márciustól a 2-es villamosé a vezérszerep Szegeden + VIDEÓ

2012. január 17., kedd · 63 hozzászólás

Februártól utasokat szállíthat a PESA villamos, március 3-án pedig átadják az új 2-es vonalat – árulta el az SZKT ügyvezető igazgatója, Tóth István Tibor, aki büszke rá, hogy cége pozitív mérleggel zárta 2011-et. Tovább »

Következő oldal »