Fürdőügy: a civilek szerint 200 millióval alábecsülték a kutakat

2009. szeptember 4., péntek · 15 hozzászólás

Hülvely István állítja, tévedésben van a Ligetfürdő-munkacsoport

sajttaj Független szakértők szerint az önkormányzat által beapportált hét kút értékéhez képest több mint 200 millió forinttal olcsóbban vált a Ligetfürdő Kft. részévé és került magánbefektető irányítása alá – hangzott el a Ligetfürdő Civil Munkacsoport pénteki sajtótájékoztatóján. A civilek az erre vonatkozó véleményt becsatolják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon folyó nyomozás anyagához. Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója viszont úgy véli: valótlanok a munkacsoport állításai. Tovább »

Fürdőügy: Elcsákányozott fejlesztéseket vizsgáltatnának

2009. május 8., péntek · Egy hozzászólás

Az Állami Számvevőszék vizsgálatát kéri a Ligetfürdő Civil Munkacsoport a 2004/2005-ben lebonyolított, 300 millió forintos szegedi élményfürdő-beruházás kapcsán. A civil munkacsoport pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: az akkori fejlesztések egy részét már elcsákányozták a Napfényfürdő kialakításakor, így pedig fönnáll a közpénz és közvagyon elherdálásának gyanúja. Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója viszont azt mondja: a 300 milliós beruházásból semmit sem bontottak vagy bontanak el. Tovább »

Feljelentés fürdőügyben háromszor

2009. március 27., péntek · Hozzászólok

A Ligetfürdő Civil Munkacsoport március 20-i sajtótájékoztatója után – ahol a szervezet szóvivője, Bóka Zoltán arról beszélt, hogy a Napfényfürdő építéséhez köthető értékbecslések komoly aránytalanságokat találtak, s ezért a munkacsoport egy tagja feljelentést tett -, az önkormányzat kiadott egy sajtónyilatkozatot, melyben kilátásba helyezi, hogy hamis vád bűncselekménye és jó hírnév csorbítása miatt ő is feljelentést tesz. Ezért most a munkacsoport tett ismét feljelentést rágalmazás és becsületsértés okán. Tovább »