Párbeszéddel és összefogással az állatokért

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Keskeny a határvonal a szabálysértés és a bűncselekmény között, és nem minden állatkínzás, ami elsőre annak tűnik. A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián kiderült az is, hogy a fertőző betegségek nem kímélik a lakásban tartott macskákat sem és, mint sok más területen, itt is a megelőzés a legfontosabb. Tovább »

Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Ingyenes teaosztással folytatódik az Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Karácsonyi vásár

Egy pohár forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete december 11-én, az Állatok Karácsonyán. Tovább »

Legyünk felelős ajándékozók, ne adjunk élő állatot karácsonyra!

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_ajandek_kutyaJönnek az ünnepek, és mindenki gondolkozik, vajon mivel lepje meg szeretteit, ismerőseit, barátait. A legkülönbözőbb ajándékok jutnak eszünkbe, és sokaknak az élő állat tűnik a legjobb karácsonyi meglepetésnek. A gyerekek karácsonyi listáján is előkelő helyen szerepel egy kutya vagy egy cica. És nincs is bájosabb egy kölyökkutyánál, kedvesebb egy tündéri kiscicánál. De az állat nem játékszer! – hívja fel a figyelmet a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Tovább »

Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Karacsonyi_vasar_allatvedok

Idén is kitelepült a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a karácsonyi vásárba. Most először partnerszervezetük, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is csatlakozott az Állatok Karácsonyához. A két szervezet egészen december 18-ig minden nap délután négy és este nyolc óra között várja a kilátogatókat a vásárhelyi sétálóutcában. Tovább »

Együtt ünnepelték az állatokat Szegeden

2016. október 1., szombat · Hozzászólok

allatok_vilagnapja_16-10-01

Mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott a verőfényes szegedi napsütésben az állatvédő civil szervezetek összefogásával létre jött közös ünnep. Az Állatok világnapjához kapcsolódva számos program várta a kicsiket és nagyokat, sokan adták jelét állatszeretetüknek, gyermekeikkel együtt simogatták a nyuszikat, kutyusokat, cicákat, tengerimalacokat, látogatták érdeklődve a civilek sátrait, tették próbára tudásukat és játékszellemüket. Tovább »

Pályázati pénzből csökkenhet a kóbor állatok száma Szegeden

2016. augusztus 25., csütörtök · Egy hozzászólás

kobor_macskak

Egymillió forintos támogatást nyert el egy nemzetközi pályázaton a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, a pénzt kizárólag ivartalanításra lehet fordítani. A svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) 50-80 állat, macska és kutya ivartalanítási műtétje költségeinek a finanszírozására összesen 1.000.000 forint értékű keretet biztosít egyesületünknek erre az évre, annak érdekében, hogy a kóbor állat állomány csökkenjen Szeged városában. Mentett állataink ivartalanításával párhuzamosan a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, szociálisan rászoruló személyek állatainak ivartalanítása a célunk. Tovább »

Következő oldal »