Sok gyermek ünnepelte az Állatok Világnapját Szegeden + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap · Hozzászólok

Cicák, kutyák, és megannyi játékos feladat csalt mosolyt most is a gyermekek arcára szombaton Szegeden. A városi és Csongrád megyei állatvédő civil szervezetek közös ünnepe, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából tartottak, a korábbinál is nagyobb közönséget vonzott az Árpád térre, a kellemes őszi napsütésben. Tovább »

Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Immár második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér. Tovább »

Saját erőből folytatja az ivartalanítást a Szegedi Cicamentők

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Újabb ivartalanítási programot indított a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, ezúttal saját erőből. Ahogy korábban, úgy most is mentett állataink ivartalanításával párhuzamosan a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, vagy a szociálisan rászoruló emberek cicáinak ivartalanítása a célunk. Tovább »

Ismét cicatragédia Szegeden

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

Immár a sokadik szomorú macskasorsnak tanúi a Szegedi Cicamentők. Ezúttal Szeged-Kiskundorozsmán találtak egy utcára dobott kiscicát, rendkívül rossz állapotban. Az ilyen esetek megelőzéséért lenne fontos, hogy szigorúbban ítéljék meg Magyarországon az állatkínzásos eseteket, ezért is csatlakozott az egyesület az ezt követelő polgári kezdeményezéshez. Tovább »

Hiába a chip, gyakran nem regisztrálják a kutyákat Szegeden

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

kutya_chip_beultetes

Bár a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét sokan úgy tartják számon, hogy csak macskákat ment és juttat szerető otthonhoz, munkánk más állatokhoz, így a kutyusokhoz is kötődik. Rendszeresen hívják az egyesületet ugyanis talált ebekhez, és a tapasztalat azt mutatja, még mindig gyakran hiányzik a kutyákból a kötelező chip, vagy ha van is, a beültetést végző orvos elfelejtette regisztrálni, a változásokat átvezetni az adatbázisban. Pedig ha ezek a „chip-csup” ügyek rendben vannak, akkor nemcsak a kutyákat védjük, hanem minket, embereket is! Tovább »

Nem csak az emberekre veszélyes a kánikula

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

macska_kanikula

Mint minden, a közelgő tikkasztó hőség miatt aggódó állatvédő szervezet, ezekben a napokban a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is igyekszik felhívni a gazdik figyelmét, hogy a szokottnál is jobban óvják állataikat. Házi kedvenceink ugyanolyan nehezen alkalmazkodnak a nyári, izzasztó meleghez, mint mi, emberek, legyen szó kutyáról, macskáról, hörcsögről vagy tengerimalacról. Vagyis ilyenkor nemcsak magunkról, hanem kisállatainkról is gondoskodnunk kell. Tovább »

Szatymazon fesztiváloznak a Szegedi Cicamentők

2017. július 6., csütörtök · Hozzászólok

cicamentok2

Immár harmadik alkalommal vesz rész a Szatymazi Őszibarack Fesztiválon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Ahogy a korábbi években, most is az a céljuk, hogy jó hangulatban, érdekes és hasznos formákban hívják fel kicsik és nagyok figyelmét az állatvédelemre, a felelős állattartás szabályaira, az állati élet tiszteletének fontosságára. Tovább »

Túl a félidőn a Cicamentők ivartalanítási programja Szegeden

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

cicamentok_ivartalanitas1

Jól halad a Szegedi Cicamentők újabb ivartalanítási programja, amelyet egy nemzetközi támogatásból finanszíroz az egyesület. A svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) ezúttal is több mint 1 millió forintos támogatást biztosított, amivel folytatódhatott a tavaly megkezdett munka. A múlt évben – szintén a svájci pályázatnak köszönhetően – 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el. Tovább »

Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

KODAK Digital Still Camera

Immár hetedik alkalommal mutatkozott be a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron. A hosszú hétvégén kegyes volt az időjárás, a civil utca állatvédő standjait rengetegen keresték fel, és igen népszerűek voltak családi programok. Tovább »

A Cicamentők is ott lesznek a Hídivásáron

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

cicamentok_hidivasar_2015

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, immár hetedik alkalommal vesznek részt a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron, ahol ezúttal is családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Tovább »

Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallások határideje, és sokan még nem rendelkeztek a civileknek és egyházaknak felajánlható 1+1 százalékról. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is szeretné megmutatni ebben az időszakban, miért is lehet méltó támogatásra lelkes és elkötelezett a közösségük, ezért indítanak online közösségi kampányt. Tovább »

Újabb milliós támogatást nyertek a Szegedi Cicamentők

2017. április 10., hétfő · 2 hozzászólás

kobor_macskak

Ismét jelentős támogatást ítélt meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST). Így folytatódhat a tavaly megkezdett ivartalanítási program, amelynek segítségével a múlt évben 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el, állatorvosok részvételével. Tovább »

Ismét az új Állatvédelmi és Állatjóléti Központra gyűjtenek a Cicamentők

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

cica_kozep_fasor_002

Újra Eledelgyűjtést és Jótékonysági Plüsscicás Gyűjtést tart március 20-a és 25-e között szegedi Auchan áruházban a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Az egyhetes akció célja, hogy további támogatást gyűjtsünk Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjára. Tovább »

Mérgezés miatt pusztulhatott el nyolc házimacska Szegeden

2017. március 10., péntek · 2 hozzászólás

Több bejelentés is érkezett a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez, hogy mérgezésben hullottak el házi kedvencek Kecskés-telepen. A Kandó Kálmán utcában és környékén az utóbbi három hétben nyolc macska pusztult el nagy kínok közepette, az állatorvosi vélemények szerint – a tünetek alapján – fagyálló következtében. A hatósági vizsgálat ugyan elindult, de nem sok remény van arra, hogy eredményes lehet a nyomozás. Tovább »

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

macska_cica

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem. Tovább »

A Szegedi Cicamentők is előadást tartottak az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián

2017. február 26., vasárnap · Hozzászólok

kobor_cicak

A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencia után február 25-én, szombaton rendezték meg Budapesten az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferenciát. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete, valamint a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség által szervezett 120 fős szakmai fórumon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is képviseltette magát. Tovább »

Párbeszéddel és összefogással az állatokért

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Keskeny a határvonal a szabálysértés és a bűncselekmény között, és nem minden állatkínzás, ami elsőre annak tűnik. A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián kiderült az is, hogy a fertőző betegségek nem kímélik a lakásban tartott macskákat sem és, mint sok más területen, itt is a megelőzés a legfontosabb. Tovább »

Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Ingyenes teaosztással folytatódik az Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Karácsonyi vásár

Egy pohár forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete december 11-én, az Állatok Karácsonyán. Tovább »

Legyünk felelős ajándékozók, ne adjunk élő állatot karácsonyra!

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_ajandek_kutyaJönnek az ünnepek, és mindenki gondolkozik, vajon mivel lepje meg szeretteit, ismerőseit, barátait. A legkülönbözőbb ajándékok jutnak eszünkbe, és sokaknak az élő állat tűnik a legjobb karácsonyi meglepetésnek. A gyerekek karácsonyi listáján is előkelő helyen szerepel egy kutya vagy egy cica. És nincs is bájosabb egy kölyökkutyánál, kedvesebb egy tündéri kiscicánál. De az állat nem játékszer! – hívja fel a figyelmet a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Tovább »

Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Karacsonyi_vasar_allatvedok

Idén is kitelepült a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a karácsonyi vásárba. Most először partnerszervezetük, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is csatlakozott az Állatok Karácsonyához. A két szervezet egészen december 18-ig minden nap délután négy és este nyolc óra között várja a kilátogatókat a vásárhelyi sétálóutcában. Tovább »

Együtt ünnepelték az állatokat Szegeden

2016. október 1., szombat · Hozzászólok

allatok_vilagnapja_16-10-01

Mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott a verőfényes szegedi napsütésben az állatvédő civil szervezetek összefogásával létre jött közös ünnep. Az Állatok világnapjához kapcsolódva számos program várta a kicsiket és nagyokat, sokan adták jelét állatszeretetüknek, gyermekeikkel együtt simogatták a nyuszikat, kutyusokat, cicákat, tengerimalacokat, látogatták érdeklődve a civilek sátrait, tették próbára tudásukat és játékszellemüket. Tovább »

Pályázati pénzből csökkenhet a kóbor állatok száma Szegeden

2016. augusztus 25., csütörtök · Egy hozzászólás

kobor_macskak

Egymillió forintos támogatást nyert el egy nemzetközi pályázaton a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, a pénzt kizárólag ivartalanításra lehet fordítani. A svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) 50-80 állat, macska és kutya ivartalanítási műtétje költségeinek a finanszírozására összesen 1.000.000 forint értékű keretet biztosít egyesületünknek erre az évre, annak érdekében, hogy a kóbor állat állomány csökkenjen Szeged városában. Mentett állataink ivartalanításával párhuzamosan a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, szociálisan rászoruló személyek állatainak ivartalanítása a célunk. Tovább »

Jön az ünnep, fokozottan figyeljünk a házi kedvencekre!

2016. augusztus 15., hétfő · Hozzászólok

tuzijatek07kf

Minden évben kutyák és macskák százai rohannak világgá az augusztusi tűzijáték miatt – közölte a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Egy részüknek szerencséjük van, és visszakerülnek a gazdájukhoz, de sokan örökre elvesznek, autó alá szaladnak, vagy más baleset éri őket. Némelyiket csak enyhébben frusztrálja a váratlan hang és fényhatás, kevésbé erős reakciókat ad (nyáladzás, remegés, biztonságos helyre bújás), de rengeteg kisállat teljes pánikba esik, és az életét félti. Megkötött kutyák is képesek kiszabadulni, a biztonságosnak látszó kerítésen átugrani, kiásni magukat és világgá menni. A megriadt állatok haraphatnak, hetekig kóborolhatnak elveszve. Tovább »

Sikeres volt a szegedi és a hódmezővásárhelyi állatvédők eledelgyűjtése

2016. július 17., vasárnap · Hozzászólok

allateledel_hmvh

A hódmezővásárhelyi Tesco áruházban július 15-én tartott állateledel gyűjtést a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Tovább »

Összefogás a Macska Mancs Team Szeged Civil Társaság védenceiért

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

macska_mancs_01

Összefogás címmel állateledel gyűjtő napot tart július 15-én a Macska Mancs Team Szeged Civil Társaság, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Tovább »

Sorsukra hagyott cicák a Zsinagóga-kertben

2011. szeptember 16., péntek · 2 hozzászólás

Számtalan alkalommal történt már meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének tagjaival, hogy a szegedi Zsinagóga-kertben magára hagyott macskákat szedtek össze. Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény értelmében bűncselekmény, amiért a felelőtlen állatkínzók szigorú büntetést érdemelnének.
Tovább »