Ismét az új Állatvédelmi és Állatjóléti Központra gyűjtenek a Cicamentők

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

cica_kozep_fasor_002

Újra Eledelgyűjtést és Jótékonysági Plüsscicás Gyűjtést tart március 20-a és 25-e között szegedi Auchan áruházban a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Az egyhetes akció célja, hogy további támogatást gyűjtsünk Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjára. Tovább »

Mérgezés miatt pusztulhatott el nyolc házimacska Szegeden

2017. március 10., péntek · 2 hozzászólás

Több bejelentés is érkezett a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez, hogy mérgezésben hullottak el házi kedvencek Kecskés-telepen. A Kandó Kálmán utcában és környékén az utóbbi három hétben nyolc macska pusztult el nagy kínok közepette, az állatorvosi vélemények szerint – a tünetek alapján – fagyálló következtében. A hatósági vizsgálat ugyan elindult, de nem sok remény van arra, hogy eredményes lehet a nyomozás. Tovább »

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

macska_cica

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem. Tovább »

A Szegedi Cicamentők is előadást tartottak az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián

2017. február 26., vasárnap · Hozzászólok

kobor_cicak

A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencia után február 25-én, szombaton rendezték meg Budapesten az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferenciát. A Magyar Állatvédők Országos Szervezete, valamint a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség által szervezett 120 fős szakmai fórumon a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is képviseltette magát. Tovább »

Párbeszéddel és összefogással az állatokért

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Keskeny a határvonal a szabálysértés és a bűncselekmény között, és nem minden állatkínzás, ami elsőre annak tűnik. A II. Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferencián kiderült az is, hogy a fertőző betegségek nem kímélik a lakásban tartott macskákat sem és, mint sok más területen, itt is a megelőzés a legfontosabb. Tovább »

Az összefogás életeket menthet – állatvédelmi konferencia Szegeden

2017. január 11., szerda · Hozzászólok

Idén is Szegeden rendezik meg a Csongrád Megyei Állatvédelmi Konferenciát január 18-án, a Csongrád Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara Székházában. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete már második alkalommal szervezi meg a találkozót szoros együttműködésüknek köszönhetően. Tovább »

Ingyenes teaosztással folytatódik az Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. december 8., csütörtök · Hozzászólok

Karácsonyi vásár

Egy pohár forró teával kíván boldog karácsonyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete december 11-én, az Állatok Karácsonyán. Tovább »

Legyünk felelős ajándékozók, ne adjunk élő állatot karácsonyra!

2016. december 1., csütörtök · Hozzászólok

karacsonyi_ajandek_kutyaJönnek az ünnepek, és mindenki gondolkozik, vajon mivel lepje meg szeretteit, ismerőseit, barátait. A legkülönbözőbb ajándékok jutnak eszünkbe, és sokaknak az élő állat tűnik a legjobb karácsonyi meglepetésnek. A gyerekek karácsonyi listáján is előkelő helyen szerepel egy kutya vagy egy cica. És nincs is bájosabb egy kölyökkutyánál, kedvesebb egy tündéri kiscicánál. De az állat nem játékszer! – hívja fel a figyelmet a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Tovább »

Állatok Karácsonya Hódmezővásárhelyen

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Karacsonyi_vasar_allatvedok

Idén is kitelepült a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a karácsonyi vásárba. Most először partnerszervezetük, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is csatlakozott az Állatok Karácsonyához. A két szervezet egészen december 18-ig minden nap délután négy és este nyolc óra között várja a kilátogatókat a vásárhelyi sétálóutcában. Tovább »

Következő oldal »