Túl a félidőn a Cicamentők ivartalanítási programja Szegeden

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

cicamentok_ivartalanitas1

Jól halad a Szegedi Cicamentők újabb ivartalanítási programja, amelyet egy nemzetközi támogatásból finanszíroz az egyesület. A svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) ezúttal is több mint 1 millió forintos támogatást biztosított, amivel folytatódhatott a tavaly megkezdett munka. A múlt évben – szintén a svájci pályázatnak köszönhetően – 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el. Tovább »

Népszerűek voltak az állatvédők a Hídivásáron + FOTÓK

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

KODAK Digital Still Camera

Immár hetedik alkalommal mutatkozott be a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron. A hosszú hétvégén kegyes volt az időjárás, a civil utca állatvédő standjait rengetegen keresték fel, és igen népszerűek voltak családi programok. Tovább »

A Cicamentők is ott lesznek a Hídivásáron

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

cicamentok_hidivasar_2015

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, immár hetedik alkalommal vesznek részt a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron, ahol ezúttal is családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Tovább »

Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallások határideje, és sokan még nem rendelkeztek a civileknek és egyházaknak felajánlható 1+1 százalékról. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is szeretné megmutatni ebben az időszakban, miért is lehet méltó támogatásra lelkes és elkötelezett a közösségük, ezért indítanak online közösségi kampányt. Tovább »

Újabb milliós támogatást nyertek a Szegedi Cicamentők

2017. április 10., hétfő · 2 hozzászólás

kobor_macskak

Ismét jelentős támogatást ítélt meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST). Így folytatódhat a tavaly megkezdett ivartalanítási program, amelynek segítségével a múlt évben 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el, állatorvosok részvételével. Tovább »

Ismét az új Állatvédelmi és Állatjóléti Központra gyűjtenek a Cicamentők

2017. március 16., csütörtök · Hozzászólok

cica_kozep_fasor_002

Újra Eledelgyűjtést és Jótékonysági Plüsscicás Gyűjtést tart március 20-a és 25-e között szegedi Auchan áruházban a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Az egyhetes akció célja, hogy további támogatást gyűjtsünk Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központjára. Tovább »

Mérgezés miatt pusztulhatott el nyolc házimacska Szegeden

2017. március 10., péntek · 2 hozzászólás

Több bejelentés is érkezett a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez, hogy mérgezésben hullottak el házi kedvencek Kecskés-telepen. A Kandó Kálmán utcában és környékén az utóbbi három hétben nyolc macska pusztult el nagy kínok közepette, az állatorvosi vélemények szerint – a tünetek alapján – fagyálló következtében. A hatósági vizsgálat ugyan elindult, de nem sok remény van arra, hogy eredményes lehet a nyomozás. Tovább »

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

macska_cica

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem. Tovább »

Következő oldal »