Nyárbúcsúztatót tartanak Gyálaréten

2015. szeptember 1., kedd · 3 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

Szeptember 12-én, szombaton tizenhatodik alkalommal tartanak Nyárbúcsúztató falunapot Gyálaréten, a Művelődési Centrumban, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő támogatásával. Tovább »

Labdarúgás: az FK jutott elsőként a 16 közé a megyei kupában + FOTÓK

2014. november 12., szerda · Hozzászólok

SZS20141112_fk_1899_szeged_gyalaret_020

Sikerrel vette az újabb akadályt a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában az FK 1899 Szeged. Tóth János együttese a megyekettes Gyálarétet búcsúztatta a 4-0-ra végződő összecsapáson.
Tovább »

Gyálaréti falunap Lúdvári Vénusszal és focival + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap · 6 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

A Lúdvári Vénusz termékenységi szoborról szóló tájékoztató fogadta a gyálaréti falunapra érkezőket a művelődési centrumnál, ahol kiállításra invitálták a helybélieket, továbbá koncerttel és sportprogramokkal készültek a szervezők. Tovább »

Szobrot állítanának a Lúdvári Vénusznak gyálaréti civilek + FOTÓK

2014. február 15., szombat · 7 hozzászólás

gyalareti_asatas01_gsGyálaréti civilek fejlesztési terveket állítottak össze a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklus idejére. Ennek egyik eleme, hogy szobrot emeljenek a környéken feltárt 8000 éves Lúdvári Vénusznak, mely ötletükről Trogmayer Ottó régészt kérdezték. Tovább »

Trambulinról a nyeregbe pattantak a Gyálaréti Falunapon + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő · 2 hozzászólás

Immáron 13. alkalommal tart falunapot Gyálarét: a rendezvénynek otthont adó Borostyán birtokon a kicsiket ugrálóvárral, lovaglással és kézműves-foglalkozásokkal, míg a nagyobbakat koncerttel és előadással várták a szervezők.
Tovább »

Beszántott csatornák – vízgazdálkodási reform készülhet

2010. július 1., csütörtök · Hozzászólok

csatorna02_gs Az elmúlt hónapok csapadékos, árvizekkel sújtott időszaka fokozottan ráirányította a figyelmet vízgazdálkodásunk visszásságaira. Kiderült, hogy a rendszer közel sem hatékony, s az új kormány feladata lesz, hogy ezen a területen is gyökeres változásokat kezdeményezzen. Szeged-Gyálaréten például egy egész csatornaszakaszt szántottak be – maradt is a belvíz hetekig.
Tovább »

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

2008. november 14., péntek · Hozzászólok

Kilenc hónapos gyermekével és élettársával végzett egy szeged-gyálaréti férfi, a gyanúsítottat a rendőrség péntekre virradó éjszaka őrizetbe vette – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-vel. Tovább »