Szalay-Berzeviczy Attila: Újra az olimpiai eszme mellé kell állítani a nemzetet

2017. április 19., szerda · 9 hozzászólás

szalay_erzeviczy_attila01_gs

A 2024-es budapesti pályázat bukásának tanulságait levonva szélesítené az olimpiarendezés társadalmi támogatottságát a Budapesti Olimpiáért Mozgalom. Céljuk, hogy országos hálózatot építve segítsék ismét megteremteni a többségi támogatottságot a következő magyar olimpiai pályázat mögött. A BOM immár a jövőre, a következő esélyre, 2028-ra fókuszál – szögezte le a 2005 óta működő civil szervezet elnöke. Szalay-Berzeviczy Attila szegedi látogatása során portálunknak adott interjújában arról is beszélt, hogy a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a gazdasági érvelésre a kommunikációban. Tovább »

Megjön-e értünk a Kárpátia?

2009. január 7., szerda · Hozzászólok

A kormányfő nyilván erőt merített – s erőt sugallt – abból a felmérésből, mely szerint a válság még nem érte el honfitársai tudatát, vagy csupán nem kívánnak tudomást venni a recesszió várható hatásairól, mikor karácsonyra vásárolván többet költöttek (és több hitelt vettek föl), mint egy, de akár négy éve! Ez pedig bizalomból jeles, de meggondolatlan magatartás, pont olyan cselekedet, akár a kormányé volt a legutóbbi hitel felvételekor. Ezek szerint Magyarországon – annyi más mindennel szemben – optimizmusból nincs hiány.

Tovább »

Tőkéczki László: Gyurcsány Ferenccel nincs miről beszélni

2008. október 24., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Aki nem képes megérteni, hogy gazdasági válságot megszorításokkal nem lehet megoldani, csak elmélyíteni, az vagy buta, vagy pedig még rosszabb: gazember – mondta a SZEGEDma.hu-nak Tőkéczki László. A történész-politológus – aki csütörtökön a megyei önkormányzat és a POFOSZ szegedi megemlékezésének szónoka volt – 1956 jelentőségéről is beszél interjúnkban, többek között világossá téve: ez az ünnep olyan szimbolikus közösségépítési lehetőség a fiatalság szocializációja, integrálása szempontjából, amit ha a végső soron önveszélyesnek is tekinthető politika elmulaszt, később súlyos árat fizet érte. Tovább »

Szalay-Berzeviczy: Vagy összefogás lesz, vagy pedig Mohács

2008. október 21., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Magyarország számára azért jelent különösen komoly veszélyt a pénzügyi világválság, mert rendkívül gyenge állapotban érte az ország gazdaságát. Ennek oka pedig az, hogy a 2002 óta regnáló kormányok a tartalékolás, a felhalmozás helyett indokolatlan nagyságúra növelték a szociális hálót, illetve rekord költségvetési hiányokat halmoztak föl – mondta hétfőn Szegeden a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke. Szalay-Berzeviczy Attila szerint Gyurcsány Ferencek és Orbán Viktornak sürgősen meg kellene egyezniük a nemzeti minimumról, mert ha már „nyakunkon a török”, teljesen mindegy, ki irányítja az országot… Tovább »