KKM-államtitár: helyben kell kezelni a migráció kiváltó okait

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

Európa határain kívül kell megállítani az illegális bevándorlást, helyben kell megszüntetni a migráció kiváltó okait, amelyhez elengedhetetlen, hogy az Európai Unió prioritásként kezelje Afrikában az ifjúság helyzetét, az oktatást és a munkahelyteremtést – közölte Szabó László külügyi államtitkár az uniós tagállamok külügyminisztereinek tanácskozása után hétfőn Brüsszelben. Tovább »

Szabó László: Magyar földbe magyar sörárpát!

2017. március 6., hétfő · 13 hozzászólás

sor_beer_pivo

Az Igazi Csíki Sör körüli botrány kapcsán Szabó László arra is felhívja a figyelmet, hogy bár a felzúdulás leginkább érzelmi és hazafias alapokon történt, arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy magyar földben nem terem ma magyar sörárpa. A Magyar Kulturális Örökség Alapítvány alapítója szerint ezen lehet változtatni, és akkor a magyar sör is sikertörténet lehet. Tovább »

Szabó László MPB-elnök: Szükségünk lett volna az olimpia közös élményére

2017. február 27., hétfő · 7 hozzászólás

sportkoalicio017kf

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke úgy látja: a budapesti olimpia esélye hosszú évtizedekre elesett azzal, hogy visszaléptünk a pályázattól, azonban a cél még megmaradt. A nemrégen újraválasztott sportvezetővel, Szabó Lászlóval beszélgettünk. Tovább »

Hosszú távon, minőségileg segítené a szegedi sportot a Sportkoalíció

2017. február 24., péntek · 21 hozzászólás

sportkoalicio007kf

Pénteken a Csongrád megyei Kormányhivatalban mutatkozott be a nagyközönség előtt a megalakult szegedi Sportkoalíció. A szervezet munkájának eredményei a tervek szerint már a tavasz végén látszódnának, a várossal közösen gondolkozva hoznának minőségi javulást a szegedi sportéletbe. Tovább »

Szabó László: Irodalmi múzeumot Szegednek!

2016. december 21., szerda · 19 hozzászólás

szabo_laszlo01_gs

Százötven évvel ezelőtt, 1866. december 21-én született Tömörkény István író, újságíró, néprajzkutató, régész, múzeum- és könyvtárigazgató. E jubileumhoz igazodva fogalmazta meg a Szögedi Védegyletet alapító Szabó László, hogy Szeged gazdag irodalmi múltjára tekintettel, irodalmi múzeumot kellene alapítani a városban. Ennek szerinte legideálisabb helyszíne a nemrégiben a lebontástól megmentett Rainer-ház lenne. Tovább »

Szabó László: A kisebbségből lassan többség lesz

2016. október 2., vasárnap · 7 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eltűnőben a keresztény Anglia Szabó László szerint, aki tíz év személyes tapasztalatai alapján azt mondja, három évtized múlva muzulmán többség uralkodik a szigetországban, és akkor a saría bevezetését fogják kezdeményezni. A Szögedi Védegylet elnöke szerint komoly szereptévesztésben vannak az ultraliberálisok, nem veszik észre, hogy az iszlám nem demokratikus alapokra épül, és a muzulmán bevándorlók tömegei miatt már az angolok is menekülnek szülőföldjükről. Tovább »

30 éve hunyt el Tápai Antal – Mikor valósulhat meg az álma?

2016. szeptember 20., kedd · Hozzászólok

kiallitas02_gs

Szabó László bízik abban, hogy újból népszerűvé válik a közadakozás, amely jelentős hagyományokkal bír Európában és Magyarországon is. Úgy gondolja, egy jelentős köztéri alkotás létrehozását magánszemélyek mellett a multinacionális cégek is támogathatják. Tápai Antal Hálóvetőjének újraalkotása lehetne az első bizonyíték erre. Tovább »

Következő oldal »