Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei + FOTÓK

2017. április 20., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj002kf

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény. Tovább »

Hogyan változtat meg 600 millió forint? + FOTÓK

2017. január 9., hétfő · 2 hozzászólás

prah_sajttaj007kfÖröm és aggodalom, gazdagság és takarékosság, barátok és rosszakarók. Spiró György Prah című darabjában a Férfi évek óta vár az ötös lottó főnyereményére, a több mint 600 millió forintot érő szelvény mégis teherként húzza kabátja zsebét, sziklaként nehezedik szívére. Spiró újra egy család konyhájába vezet be minket, ahol a Férfi és Nő szembesülnek vele: életük örökre megváltozik.
Tovább »

Spiró György a könyvhéten: A mese az, ami összeköt + FOTÓK

2016. június 9., csütörtök · Hozzászólok

konyvhet_megnyito001kfA mai nappal az ország több pontján kezdetét vette az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozat. A Dugonics téri sátorváros is megtelt élettel: a kiadók már berendezkedtek, az írók pedig élesre hegyezték pennáikat a dedikálásra. A szegedi könyvforgatagban, az esemény megnyitóján Spiró György köszöntötte az olvasás szerelmeseit.
Tovább »

Keszég László és Spiró György a szegedi színház művészeti vezetésének élén

2016. február 2., kedd · 26 hozzászólás

nagyszinhaz01kfA tavasz a megújulás évszaka, igaz ez a Szegedi Nemzeti Színházra is. A művészeti vezetők háza táján történt megújulás, hiszen Bodolay Géza korábbi főrendezői megbízása az előző évadban lejárt. Feladatait Keszég László veszi át, míg a művészeti főtanácsadó szerepét Spiró György vállalta el.
Tovább »

„Jugó” kakaósdoboz lesz a moziból Hódmezővásárhelyen

2012. január 27., péntek · Egy hozzászólás

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház magyarországi turnéjának részeként Spiró György Prah című művét játsszák január 30-án a hódmezővásárhelyi Mozaik Moziban. A László Sándor rendezte, több díjjal jutalmazott előadásnak különleges, egy kakaósdobozba rejtett konyhát formázó díszletét építése közben mutatják be a sajtó képviselőinek január 30-án, hétfőn 11 óra 15 perctől.
Tovább »

Következő oldal »