Tüttő kutyának is csípte a lábát a járdára szórt só

2017. január 11., szerda · 2 hozzászólás

hack_janos004kfMár csak a járdán látható foltok árulkodnak róla, hogy a múlt heti erős fagy miatt hol homokkal, hol sóval szórták le az utakat. A legnépszerűbb szegedi kutyás közösségi oldal felhasználói sokat is bosszankodtak utóbbi miatt, különösen nagy problémát jelentett ez Hack Jánosnak, kinek vakvezető kutyája mancsát csípte ki a só.
Tovább »

Környezettudományi konferencia a sózásról és az alternatív jégmentesítő anyagokról

2011. január 29., szombat · Egy hozzászólás

Évente átlagosan ötven olyan nap van, amikor a magyar utakon síkosság-mentesítésre van szükség. Ősztől – bár kötelező a jégmentesítés – tilos a hagyományos sózás a parkokban, köztereken és járdákon. A szabályozás azonban az utakra egyelőre nem vonatkozik. Az emberi életmóddal vagy az ipari folyamatokkal kapcsolatos hatások értékelése és kontrollja egyre nagyobb hangsúlyt kap azokban a felsőoktatási intézményekben is, ahol a környezetvédelmi hatások pontos és szakszerű értékelésére, kezelésére a társadalmi és az ipari igények minél szélesebb körű kiszolgálására különösen odafigyelnek.
Tovább »

Csúszós utak: só csak a levesbe? + HANG

2010. január 4., hétfő · 10 hozzászólás

ut_sozas (3)

A téli időszakban az utak és járdák csúszásmentesítésének témakörét egy gyakran hangoztatott mondás jól jellemzi. A „Navigare necesse est!” latin bölcsesség szerint hajózni – vagy mai nyelvre lefordítva -: „Közlekedni kell!” Több mendemonda kering egy új jogszabály körül, mely megtiltja az utak, járdák sózását. Megpróbáljuk tisztázni a félreértéseket, ellentmondásokat a só, a síkosságmentesítés tekintetében.

Tovább »