Sörkisokos – betekintettünk a kisüzemi sörök világába

2017. július 17., hétfő · Egy hozzászólás

sorkisokos_2017

Napjainkban a kézműves forradalom minden téren hódít. Hogy csak egy párat soroljunk fel: a bor, a sör, a csokoládé, a szépészeti termékek és a street food. A III. Nemzetközi Söröm szegedi fesztivál kapcsán Gyenge Zsolt sörfőzőmester segített elhelyezni a kézműves sört ebben a folyamatban. Tovább »

Utazás: 200 éves az Oktoberfest

2010. augusztus 23., hétfő · Hozzászólok

oktoberfest2 Idén 200 éves a müncheni Oktoberfest. A lakosok tiszteletbeli elkötelezettséggel és egy páratlan ünnepséggel köszöntik ezt a különleges évfordulót szeptember 17. és október 4. között a Theresienwiese déli részén, közvetlenül az idei Oktoberfest helyszíne mellett. Mivel ez idáig 24 Oktoberfest maradt el – háborús és háború utáni időszakokban, kolerajárvány miatt 1854-ben és 1873-ban -, így 2010-ben a 177. ünnepséget rendezik a Theresienwiesén.
Tovább »

Hétvégi nyüzsgés a XVIII. Szegedi Sörfesztiválon

2010. június 14., hétfő · 2 hozzászólás

sorfesztival01_gs Aránytalanul vékony pénztárcával, de nekivágtam az újszegedi ligetnek a fesztivál zárónapjain. Ülőhely valahol mindig akadt, de a sétány járható része – mint minden este – megtelt. A színpad előtt viszont mindenki elfért. Több tévén és kivetítőn láthattam néhány világbajnoki csoportmérkőzést, de túlságosan is háromdimenziós „élményt” nyújtott egy másik, igen hosszú meccs – repülő kontra szúnyogok: 1-2…
Tovább »

Sör-öröm a konyhában is

2009. június 13., szombat · Hozzászólok

citromosleves_Amint azt néhány héttel ezelőtti cikkünkben olvashatták, a SZEGEDma.hu a XV. Borfesztiválról heti receptajánlójában is megemlékezett. Így mi sem természetesebb, mint hogy az aktuális sörfesztivál apropóján most sör segítségével készült ételek receptjeit ajánljuk nem csak sörivók figyelmébe. Tovább »

Júniusi sörünnep a ligetben

2009. május 30., szombat · Hozzászólok

sorfesztsajtaj4Ismét az újszegedi ligetben rendezik meg a sörfesztivált június 10. és 14. között 17. – tájékoztatta portálunkat Puskás László, a rendezvény egyik főszervezője, majd hozzátette, hogy sörszállító lovaskocsi járja jövő héttől a szegedi utcákat, így népszerűsítik a városban a XVII. Szegedi Sörfesztivált. Tovább »

Következő oldal »