Sörkisokos – betekintettünk a kisüzemi sörök világába

2017. július 17., hétfő · Egy hozzászólás

sorkisokos_2017

Napjainkban a kézműves forradalom minden téren hódít. Hogy csak egy párat soroljunk fel: a bor, a sör, a csokoládé, a szépészeti termékek és a street food. A III. Nemzetközi Söröm szegedi fesztivál kapcsán Gyenge Zsolt sörfőzőmester segített elhelyezni a kézműves sört ebben a folyamatban. Tovább »

Utazás: 200 éves az Oktoberfest

2010. augusztus 23., hétfő · Hozzászólok

oktoberfest2 Idén 200 éves a müncheni Oktoberfest. A lakosok tiszteletbeli elkötelezettséggel és egy páratlan ünnepséggel köszöntik ezt a különleges évfordulót szeptember 17. és október 4. között a Theresienwiese déli részén, közvetlenül az idei Oktoberfest helyszíne mellett. Mivel ez idáig 24 Oktoberfest maradt el – háborús és háború utáni időszakokban, kolerajárvány miatt 1854-ben és 1873-ban -, így 2010-ben a 177. ünnepséget rendezik a Theresienwiesén.
Tovább »

Hétvégi nyüzsgés a XVIII. Szegedi Sörfesztiválon

2010. június 14., hétfő · 2 hozzászólás

sorfesztival01_gs Aránytalanul vékony pénztárcával, de nekivágtam az újszegedi ligetnek a fesztivál zárónapjain. Ülőhely valahol mindig akadt, de a sétány járható része – mint minden este – megtelt. A színpad előtt viszont mindenki elfért. Több tévén és kivetítőn láthattam néhány világbajnoki csoportmérkőzést, de túlságosan is háromdimenziós „élményt” nyújtott egy másik, igen hosszú meccs – repülő kontra szúnyogok: 1-2…
Tovább »

Sör-öröm a konyhában is

2009. június 13., szombat · Hozzászólok

citromosleves_Amint azt néhány héttel ezelőtti cikkünkben olvashatták, a SZEGEDma.hu a XV. Borfesztiválról heti receptajánlójában is megemlékezett. Így mi sem természetesebb, mint hogy az aktuális sörfesztivál apropóján most sör segítségével készült ételek receptjeit ajánljuk nem csak sörivók figyelmébe. Tovább »

Júniusi sörünnep a ligetben

2009. május 30., szombat · Hozzászólok

sorfesztsajtaj4Ismét az újszegedi ligetben rendezik meg a sörfesztivált június 10. és 14. között 17. – tájékoztatta portálunkat Puskás László, a rendezvény egyik főszervezője, majd hozzátette, hogy sörszállító lovaskocsi járja jövő héttől a szegedi utcákat, így népszerűsítik a városban a XVII. Szegedi Sörfesztivált. Tovább »

A szegedi „fesztiválember” a Frittmannra esküszik

2008. augusztus 15., péntek · Hozzászólok

„És ami a legfontosabb: mindig jelen lenni.”

Fotók: Gémes Sándor

A Kárász Csárda tulajdonosa, üzemeltetője Puskás László, akinek elmondása szerint a fesztiválszervezés a hobbija. Nevéhez kötődik az első sörfesztivál és a borfesztivál születése, a grill- és a boszorkányfesztivál. A Ligetben, a platánok alatt a ma kezdődő VI. Nemzetközi Grillfesztivál munkálatainál, azok utolsó simításai közben beszélgettünk a vendéglátás és gasztronómia rejtelmeiről. Tovább »

Kedd: üvegfestés, ingyenkoncert, sörünnep

2008. július 29., kedd · Hozzászólok

A mai nap kulturális csemegéje az ajándékkoncert a szabadtérin. Mivel nem férhet be mindenki a nézőtérre, biztosan sokan lesznek, akik csak hallgatózni mennek majd. Az újra nyárias nyárban felüdülést jelenthet a délután háromtól nyitva tartó és műsort szolgáltató Dreher Sörünnep a Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarában (Horváth Mihály utca 2.), ahol ma és holnap a Mister’s együttes szórakoztatja a vendégeket. Végezetül természetesen a mozikínálatról sem szabad elfeledkezni!

Tovább »

Hétfő: gyöngyfűzéstől a Csindrattáig

2008. július 28., hétfő · Hozzászólok

Tegnap két fesztivál zárta kapuit, így nem csoda, hogy hétkezdésre alig maradt ajánlanivalónk, mégis a kínálat határozottan erősebb a megszokott hétfői felhozatalnál.

Tovább »

Csütörtök: ügynökök és zenészek

2008. július 17., csütörtök · Hozzászólok

Ma a zenéé a szó, több kort és műfajt idéznek meg különböző helyszíneken Szegeden. Holnapra viszont két színházi produkciót ajánlunk előzetesünkben.
Tovább »

Szerda: ikonok, közönségtalálkozó és sörfesztivál

2008. július 16., szerda · Hozzászólok

Ezúttal az eddigieknél jóval több programot tudunk az érdeklődők figyelmébe ajánlani. Szerda lévén pedig már a hétvége felé is kacsingatunk. Tovább »

Vitézek, nótafák és művészi lebegés

2008. június 28., szombat · Hozzászólok

Határrendész nap kezdődik szombaton délelőtt kilenc órától a Dózsa-pályán, látványos bemutatók és gyermekprogramok invitálják a civileket a helyszínre, míg késő délután a reneszánsz megidézése jegyében indulhatunk családostól a szegedi belvárosba, a Klauzál térre. Ugyanitt egy nappal később a leghíresebb szegedi prímásra, Dankó Pistára emlékeznek, de ugyanezt teszik vasárnap a város több helyszínén. Vasárnapra egy különleges hódmezővásárhelyi kiállítást ajánlunk figyelmükbe, és ne feledjék, már csak két napig vár boldogot és boldogtalant a ligeti a sörfesztivál és programkínálata.
Tovább »

A fesztiválváros: borra sör

2008. június 27., péntek · Hozzászólok

Szeged igazi fesztiválváros lett. A bor, a rózsa, a néptánc és a sör kedvelői egyaránt megtalálják számításukat, amikor a város nyári fesztiválkínálatában kutatnak. Az, hogy Szeged mégsem indult az Európa kulturális fővárosa címért, ezek után szinte érthetetlen. Lehet, hogy a döntéshozóknak nem lett volna elég a borból, a virágból, a táncból és a sörből álló programfüzér?

Tovább »

Színházak, darabok, néptáncok és sörök

2008. június 25., szerda · Hozzászólok

A XVI. Szegedi Sörfesztivál megnyitásával újabb lendületet vesz a szegedi fesztiválszezon. A folyékony kenyér ligetbéli szentélyét célba vevők útját ma délután könnyen keresztezheti a Folk-Híd Nemzetközi Néptáncfesztivál menettánca. A színházra éhes közönség ma két előadás, két helyszín és három időpont közül választhat. Alsóvároson a városrész építészeti értékeiről tudhatunk meg többet…
Tovább »

Következik: néptánc, Szent Iván-éj, sörfeszt és Turandot

2008. június 23., hétfő · Hozzászólok

Mára csupán egy programot tudunk ajánlani a mozizáson kívül, azt is a Somogyi-könyvtár hűvösében. Ezért inkább előretekintünk, mert a hét közepétől két szegedi fesztivál is kezdetét veszi, holnap meg valóban Szent Iván-éj lesz, továbbá elkezdődnek a Turandot próbái a Dóm téren.
Tovább »