Rétvári: számos kedvezményt nyújtanak a jogszabályok az integráltan oktatott sajátos nevelési igényű tanulóknak

2016. június 9., csütörtök · Hozzászólok

Az integráltan oktatott sajátos nevelési igényű tanulók számára számos kedvezményt nyújtanak a hatályos jogszabályok – hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a független Kész Zoltán országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában.
Tovább »

Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

Példaértékű óvodai rendszer Szegeden az SNI-s gyerekekért

2014. augusztus 13., szerda · Hozzászólok

down_vilagnap_itb-57

Százhetvenegy sajátos nevelési igényű óvodás gyermek jár szeptembertől a szegedi intézményekbe, akinek az ellátásához képzett szakemberre van szükség. A közgyűlés a Felsővárosi Óvodát javasolta kijelölni az autista gyermekek ellátására, míg a Vedres utcaiban cukorbeteg gyermekek ellátására szakosodott szakember felvételét javasolta. Tovább »