Simicskó: hinni kell a nemzeti ügyek sikerében

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Addig van hazánk, amíg hiszünk abban, hogy sikerre tudjuk vinni nemzeti ügyeinket – hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, az aradi vértanúk emlékére rendezett ünnepségen.

Simicskó István hozzátette: 1848-ban és 1849-ben elődeink hősként viselkedtek, a lemondás helyett a bátor kiállást választották, s elindultak a magyarság nemzetté válásának útján. Emlékeztetett: október 6-án egy olyan nemzeti tragédiára emlékezünk, amelyhez hasonlóba más országok beleroppantak. A miniszter szerint bár sokan mondják, hogy elbukott a szabadságharc, valójában “győztünk, mert ennek is köszönhető, hogy ma szabad, független és gyarapodó országban élhetünk”.

Mint mondta, az lett volna az igazi vereség, ha a szabadságharcosok nem fognak fegyvert. Kifejezték a haza iránti tiszteletüket, szeretetüket, megbecsülésüket, sokan életük feláldozásának árán is. Ezzel pedig példát mutattak nemcsak a mai magyaroknak, hanem a világ valamennyi polgára számára is – fűzte hozzá. Napjainkban is vannak kihívások, veszélyek, mint például az új típusú népvándorlás, ezért is fontos, hogy ha a magyarság jövőjéről van szó, a nemzet képes legyen összefogni – mondta a politikus. Az ünnepségen mások mellett Schweidel József vértanú tábornok leszármazottai, a Magyar Honvédség több katonája, valamint Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), Újbuda polgármestere és több kerületi vezető is részt vett.

A megemlékezés részeként a fővárosi Petőfi Sándor laktanya kertjében Schweidel József, valamint vértanútársa, Lahner György szobránál koszorúztak, majd a lélekharang hangja alatt felolvasták mind a tizenhárom vértanú nevét. A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékeznek. Az idei október 6-i nemzeti gyásznap központi programjai péntek reggel 8 órakor a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonják, majd félárbocra engedik Magyarország lobogóját. A Fiumei úti sírkertben 10 órakor tartanak ünnepséget és koszorúzást a Batthyány-mauzóleumnál. Emellett idén is lesznek rendkívüli történelemórák, séták. Szintén a Fiumei úti sírkertben október 6. és 13. között Hátrahagyottak emlékezete címmel szabadtéri kiállítással is megemlékeznek az aradi vértanúkra.

Simicskó: a magyar katonák a békét és a biztonságot szolgálják

2017. szeptember 28., csütörtök · Hozzászólok

A magyar katonák a 21. században a békét és a biztonságot szolgálják itthon és szerte a világban – jelentette ki a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség KFOR-kontingense tizenhatodik váltásának visszafogadó ünnepségén csütörtökön Nyíregyházán. Tovább »

Simicskó: garantálni kell az ország teljes biztonságát

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Tisztelnünk kell egymást, valamint minden kultúrát, de ugyanakkor garantálnunk kell az állampolgáraink és az ország teljes biztonságát is – hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter telefonon az MTI-nek az Alsó-Ausztriában tartott nemzetközi hadgyakorlat zárónapján. Tovább »

Áder: a haderőfejlesztési reform hozzájárul a biztonság erősödéséhez

2017. július 12., szerda · Egy hozzászólás

Áder János; Szalay Ferenc; Simicskó István

Magyarország, illetve a magyar gazdaság kellően erős a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési reform végrehajtásához, ami növeli a magyar emberek biztonságérzetét – mondta a köztársasági elnök szerdán Szolnokon. Tovább »

Simicskó: A magyar honvédség ismét elindulhat a fejlődés útján

2017. július 8., szombat · 2 hozzászólás

Benkõ Tibor; Simicskó István

A Magyar Honvédség ismét a fejlődés pályájára állhat, a Zrínyi 2026 az elmúlt 25 év legátfogóbb, legkiterjedtebb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja – mondta Simicskó István Szentendrén az altisztek szombati ünnepélyes eskütételén. Tovább »

Simicskó: fejlesztik a katonaiattasé-hálózatot is

2017. június 27., kedd · Hozzászólok

Benkõ Tibor; Kovács József; Simicskó István

A Magyar Honvédség minden területét érintő fejlesztések keretében a katonaiattasé-hálózat bővítését is folytatják – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén. Tovább »

Simicskó: a magyar katonák imázsépítő tevékenységet is végeznek

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

A magyar katonák az egyik leghatékonyabb országimázs-építő tevékenységet végzik magyarországi szolgálatukkal és külföldi missziós tevékenységükkel – hangoztatta a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron, a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett gálaesten. Tovább »

Simicskó István: Nincs veszélyben az amerikai-magyar együttműködés

2017. május 18., csütörtök · 4 hozzászólás

simicsko_istvan03_gs

Cáfolta a honvédelmi miniszter, hogy az oroszokhoz való közeledésünk miatt meggyengülhet a magyar-amerikai katonai együttműködés. Elmondta: Európa a keresztény elveinek köszönheti a fennmaradását, és ha ezeket elveszti, akkor megszűnik létezni. A Simicskó Istvánnal készített interjúnkban több témát érintettünk: határvédelem, közös európai hadsereg, haderőfejlesztés és katonai béremelés is szóba került. Tovább »

Simicskó Szegeden: Hihetetlen játszmákat folytat a migránsokkal Soros + FOTÓK

2017. május 16., kedd · 22 hozzászólás

simicsko_istvan_nemzeti_forum19_gs

Európa vagy modernizálja az iszlámot, vagy megszűnik létezni – jelentette ki a nemzeti konzultációval kapcsolatos újszegedi fórumán Simicskó István. A honvédelmi miniszter a Délvidék Házban kifejtette, sordöntő időszakot élünk, így minden magyarnak ki kell állnia az ország mellett. Tovább »

Simicskó: Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

STOLTENBERG, Jens; Simicskó István

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a NATO Transzformációs Szemináriumának második napján tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Simicskó: többet kell tenni biztonságunkért

2017. március 9., csütörtök · Hozzászólok

Többet kell tenni a biztonságunkért, s ebben a transzatlanti kapcsolat meghatározó tényező – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Atlanti Tanács 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen, csütörtökön Budapesten. Tovább »

Közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok az illegális bevándorlás kezelésére

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

A balkáni útvonal ellenőrzése és az illegális embercsempészet megelőzése érdekében közös biztonsági tervet dolgoznak ki a közép- és délkelet-európai országok – jelentette be Hans Peter Doskozil osztrák védelmi és Wolfgang Sobotka belügyminiszter az érintett európai országok belügy- és védelmi minisztereinek szerdán Bécsben tartott találkozóját követően. Magyarországot a tanácskozáson Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára képviselte. Tovább »

Simicskó: kiválóan megoldotta a honvédség a határvédelmi feladatokat

2016. december 15., csütörtök · 3 hozzászólás

Simicskó István

Kiválóan megoldotta a magyar honvédség a rendőrséggel karöltve a mindkét szervezet számára rendkívüli próbatételt jelentő határvédelmi feladatokat – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen. Tovább »

Simicskó István: erősíteni kell a magyar-szerb katonai együttműködést

2016. november 21., hétfő · Egy hozzászólás

Benkõ Tibor; Simicskó István

Erősíteni kell a magyar-szerb katonai együttműködést mindkét nép biztonsága és a jövő érdekében – hangsúlyozta hétfőn a dél-szerbiai Nisben Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek nyilatkozva. Tovább »

Simicskó: Magyarország elkötelezett szövetséges

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

Simicskó István

Magyarország elkötelezett, szolidáris, együttműködő, megbízható szövetségese a NATO-nak, vállalásait most és a jövőben is teljesíti – mondta Simicskó István, honvédelmi miniszter a XX. nemzetközi parlamenti NATO-konferencián, amelyet az Országházban tartottak csütörtökön. Tovább »

Simicskó: az Európára veszélyt jelentő válságövezetekben nagyobb erőkkel kell jelen lenni

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

Benkõ Tibor; Simicskó István

Az illegális bevándorlás megállítása érdekében az Európára veszélyt jelentő válságövezetekben nagyobb erőkkel kell jelen lenni – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter kedden az MTI-nek nyilatkozva. Tovább »

Csongrád megye első világháborús katonáira emlékeznek Szegeden

2016. november 8., kedd · Egy hozzászólás

meghivo_doberdo11A Nagy Háború centenáriuma alkalmából méltó módon emlékezik az isonzói fronton harcolt sok száz Csongrád megyei katonára a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület, az olaszországi Karszti Barlangkutató Egyesület Történeti Kutatások Osztálya és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége Szegedi Tagozata. A megemlékezés jegyében kiállítások nyílnak, tudományos szimpóziumot rendeznek és rendhagyó történelem órákat tartanak általános és középiskolásoknak a kormányhivatal Rákóczi téri épületében. A programsorozat fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter.
Tovább »

Simicskó: a regionális együttműködés felértékelődött Európában

2016. november 7., hétfő · Hozzászólok

A regionális együttműködés felértékelődött Európában, így az összefogás és a külső határok közös védelme nagy hangsúlyt kapott a megbeszélésén – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter a Közép-Európai Védelmi Együttműködés (CEDC) ausztriai tanácskozásának első munkaülését követően az MTI-nek hétfőn. Tovább »

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István

2016. október 29., szombat · Hozzászólok

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István honvédelmi miniszter Szlovéniában, a solkani osztrák-magyar katonatemetőben megkoszorúzta a magyar katonák emlékművét – közölte szombaton a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel. Tovább »

A doberdói csatában elhunyt magyar katonák emléke előtt tisztelgett Simicskó István

2016. október 27., csütörtök · Hozzászólok

Az isonzói front, a doberdói csata és az itt zajló ütközetek örökre beírták a nevüket a magyar történelemben – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter csütörtökön az olaszországi Doberdóban, az első világháborúban elhunyt katonák emléke előtt tisztelegve. Tovább »

Simicskó: a magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát – hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon. Tovább »

Emelik a honvédség legénységi állományának keresetét

2016. október 19., szerda · 6 hozzászólás

Emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Az illetményfejlesztés a legénységi állomány minden tagját érinti, valamennyien az októberi fizetésükkel, vagyis már novemberben emelt illetményt kapnak. Tovább »

Illegális bevándorlás – Dömötör: a kvótacsomagnak súlyos biztonsági kockázatai vannak

2016. szeptember 21., szerda · 8 hozzászólás

Dömötör Csaba; Simicskó István

A brüsszeli kvótacsomag veszélyei közül a biztonsági kockázatok a legsúlyosabbak – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Röszkén.
Tovább »

Hortobágyi robbanás – Simicskó: nem történt mulasztás, vétség

2016. szeptember 14., szerda · Hozzászólok

A hortobágyi tűzszerészbaleset ügyében indított vizsgálatok semmilyen mulasztást, hibát, vétséget, elővigyázatlanságot nem állapítottak meg – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Miniszteri találkozó Röszkén – Ausztria támogatja Magyarország déli határainak védelmét (FRISSÍTVE)

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

magyar_osztrak_bm_miniszteri_talakozo11_gs

Az osztrák-magyar határt is tehermentesíti a július elején Magyarországon bevezetett mélységi határőrizeti rendszer – jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, aki magyar kollégájával, Pintér Sándorral, valamint a két ország honvédelmi minisztereivel, Hans Peter Doskozillal és Simicskó Istvánnal az illegális migráció elleni közös fellépésről tanácskozott Röszkén. Tovább »

Simicskó: A terrorcselekmények igazolták, hogy a terrorizmus kihasználta a népvándorlást

2016. április 15., péntek · Hozzászólok

A párizsi és a brüsszeli terrorcselekmények egyértelműen igazolták, hogy a terrorizmus kihasználta a kontinenst megcélzó népvándorlást – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter pénteken Pozsonyban Közép-Európa legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai fórumán a Globsec 2016 konferencián. Tovább »

Terrorellenes egyeztetés: Simicskó reményei szerint legkésőbb május elején megszületik a módosítás

2016. április 14., csütörtök · Hozzászólok

Reményét fejezte ki a honvédelmi miniszter, hogy április végén, legkésőbb május elején benyújtják az Országgyűlésnek az alaptörvény-módosítási javaslatot, amely többek között lehetővé teszi, hogy terrorveszélyhelyzet esetén a Magyar Honvédséget is bevethessék.
Tovább »

Terrorizmus – Simicskó: egyetértés van arról, hogy szükséges az alaptörvény módosítása

2016. április 8., péntek · Hozzászólok

Gulyás Gergely; Simicskó István

Egyetértettek a pártok a pénteki egyeztetésen, hogy szükséges az alaptörvény módosítása a terrorellenes intézkedések keretében – jelentette ki a megbeszélés után tartott budapesti sajtótájékoztatóján a honvédelmi miniszter.
Tovább »

Rogán: a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség

2016. február 6., szombat · Hozzászólok

A megnőtt terrorkockázat, terrorfenyegetés miatt további, a mindennapok biztonságát erősítő intézkedésekre van szükség – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szombaton egy budapesti konferencián. Tovább »

Következő oldal »