Botka: „Méltónak tűnünk elődeinkhez” – Csapó Benő lett Szeged díszpolgára + FOTÓK

2016. május 20., péntek · 16 hozzászólás

diszkozgyules31_gs

A Pro Urbe díjat is két művész, Pál Tamás és Simai Mihály kapta meg. A polgármester az oktatásról, a szabad Szegedről beszélt a közönség és a rendezvényről kizárt Cserepes sori kereskedők előtt. Tovább »

Simai Mihály: A Pillanat, a Soha és az Örök vezérfonalán

2015. október 4., vasárnap · Egy hozzászólás

simai_mihaly02_gs

A nyolcvanadik életévét idén betöltött Simai Mihállyal beszélgettünk életéről, pályájáról, pályatársairól, költészetéről, regényeiről. A József Attila-díjas alkotó születésnapját holnap ünneplik meg kollégái, barátai és Szeged város közönsége. Tovább »

SZIN, Simai Mihály, Gyermekvilág kincsei – a Somogyi-könyvtár augusztus végén is vár

2015. augusztus 17., hétfő · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Idén is kilátogat a Somogyi-könyvtár a SZIN fesztiválra, mindazonáltal a központi könyvtár sem marad üresen: két tárlat is várja az érdeklődőket augusztus utolsó hetétől. Tovább »

Szegedi költőparádé a Somogyiban + FOTÓK

2011. október 4., kedd · Egy hozzászólás

somogyi_eloadasok_itb-06 Találkozóra invitált öt szegedi írót, költőt a Somogyi-könyvtári októberi Országos Könyvtári Napjai keretében kedden délután. A szerzőknek lehetőségük volt egy-egy saját alkotásukkal bemutatkozni, mintegy felvillantva írásművészetük egy kicsiny darabját.
Tovább »

Decemberi Tiszatáj: Hajnóczy Péter hagyatékából

2010. december 14., kedd · Hozzászólok

Valódi csemegét kínál az irodalomkedvelők számára a legújabb Tiszatáj. A 29 éve halott Hajnóczy Péter hagyatékából – melyet az idei év elejétől a SZTE Bölcsészettudományi Karának Modern Magyar Tanszékén Cserjés Katalin irányításával évek óta működő, kicsiny, oktatókból, PhD-sekből és nemrég végzett fiatalokból álló munkacsoport gondoz – közzétették az író Partizánok című filmvázlatát.
Tovább »

Szegedinek lenni s írónak… + HANG

2010. június 8., kedd · Hozzászólok

konyvhet_irok_napja_it A 81. Ünnepi Könyvhét nem múlhat el a szegedi írók nélkül. Ennek jegyében mutatták be immár tizenharmadik alkalommal a Szegedtől Szegedig Antológia idei köteteit, de június 5-én a Szegedi Írók Napján is ez alkalomból gyűltek össze beszélgetni a szegedi írók – Sándor János, Simai Mihály, Szilasi László, Szuromi Pál, Tarnai László és Tóth Béla – Veszelka Attila, a Szegedi Írók Társasága elnökének vezetésével.
Tovább »

Huszadik alkalommal adják át a Szegedért Alapítvány díjait

2009. március 10., kedd · Hozzászólok

Simai Mihály József Attila-díjas költő veheti át a Szegedért Alapítvány fődíját, amelyet kedden este huszadik alkalommal adnak át a Szegedi Nemzeti Színházban a várost sújtó nagy árvíz 130. évfordulójának előestéjén egy hagyományos gálaműsor keretében. Tovább »

Szerda: Van, aki már készül az ünnepre

2008. október 21., kedd · Hozzászólok

Csütörtökön az 1956-os forradalom ünnepe. De vannak, akik már szerdán készülnek rá, szoboravatással, ünnepi megemlékezéssel. Ám az ünnep előestéjén is jó színházi előadások, koncertek, filmek, bulik lesznek. Csütörtökön pedig végre nem kell olyan korán kelni! Tovább »

A SZESZ idén három produkcióval készült az évadra

2008. szeptember 5., péntek · Hozzászólok

Három előadást tervez a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) a 2008-2009-es évadra műsorra tűzni; egy új darabot és két, korábban már látott produkciót élvezhet idén a közönség – jelentette be pénteken Czene Zoltán. Tovább »