A strandszezonban első a biztonság

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

cof

A júliusi forróság sokakat csábít „vadvízi kalandra”, veszik az irányt a vízpartok felé. Hírportálunknak Seller András, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetője elmondta, az alapvető szabályok betartásával minimalizálható lehet a vízi balesetek száma. Tovább »

Megnyílt a szabadstrand Újszegeden – vízimentős vitával fűszerezve

2017. június 9., péntek · 10 hozzászólás

cof

A fürdőzők biztonságát új szervezetre bízta idén az önkormányzat cége, Jávorszky Iván ügyvezető portálunknak azt mondta, hogy a választásuknál csakis az ár döntött, a szerződéstől elesett Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke szerint viszont kicsinyes bosszú áll a háttérben. Tovább »

A Tisza jegére lépni öngyilkosság lenne + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 4 hozzászólás

jegrol_mentes020kfA tűzoltóknak kétszer kellett léket vágniuk a Maty-éri olimpiai központ jegére, hogy megkezdhessék a jégről mentési gyakorlatot, annyira hideg volt még szerda délután is. A szakemberek 25 centis jégpáncélt mértek, ilyen vastagságra egyébként már bátran rá lehet merészkedni a kijelölt helyeken.
Tovább »

Alig tíz perc elég a mentéshez + FOTÓK

2016. január 7., csütörtök · Hozzászólok

mentes_jegrol010kfMutatom, hogyan fogjuk csinálni – hangzott az utasítás a Maty-ér jegéről. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, valamint a vízimentők gyakorlatoztak csütörtökön az olimpiai központban, ahol bemutatták, hogyan zajlik a mentés.
Tovább »