Összefogást sürget a szegedi cigányság + FOTÓK

2012. március 2., péntek · 18 hozzászólás

A városvezetés elhagyta a cigányságot – mondta Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Önkormányzat elnöke csütörtök este a Szeged Étteremben, ahol a romák helyzetéről, az integrációs kísérletek főbb gondjairól tartottak konferenciát. Az elnök szerint a jelenlegi romastratégia csak tüneti kezelést nyújt, a problémák sokkal mélyebben gyökereznek.
Tovább »

Magyar Anna: Nem vitatható az Azori-szigeteki út célja

2011. december 10., szombat · 71 hozzászólás

Szakmailag vitathatatlan az Európai Régiók Gyűlésén való részvétel, és az Azori-szigeteken rendezett közgyűlés a Csongrád Megyei Önkormányzatnak egy fillérjébe sem került – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Magyar Anna, aki szintén részt vett a novemberi tanácskozáson.
Tovább »

Miért hívják Áronnak?

2010. szeptember 17., péntek · Hozzászólok

Rudolf Sarközi valószínűleg arra játszik rá, hogy romák és nem romák egyaránt számon tartanak „cigányos” neveket, de azért e téren is tanácsos óvatosnak lenni. Lakatos Attila ugyan borsodi cigányvajda, de Lakatos Géza vezérezredes, akit Horthy Miklós augusztus 29-én nevezett ki miniszterelnöknek, más lapra tartozik.

Tovább »

Vona Gábor: A Jobbik kormányzásra készül

2009. június 14., vasárnap · Hozzászólok

vonagabor3A múlt vasárnapi EP-választások óta a Jobbiktól hangos az ország. Egy hete szinte megállás nélkül valamennyi médiumban csak a Jobbik-jelenséget elemzik, magyarázzák meglepődve, értetlenül. Egy csapásra Vona Gábor, a párt elnöke lett Magyarország legismertebb, legtöbbet szereplő politikusa. Interjúnk Szegeden készült a nemzeti erők találkozóján. Tovább »

Harrach Péter: „Téved, aki a felzárkóztatást szegregációnak nevezi”

2009. május 24., vasárnap · Hozzászólok

Van mit erősíteni az Európai Néppárton

harrachpeter2Harrach Péterrel, az Országgyűlés alelnökével, volt szociális és családügyi miniszterrel az óföldeáki idősek otthona fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett névadó ünnepségen találkoztunk. Megkértük, kommentálja a kormány új adócsomagját, véleményezze a segély helyett munka programot, ismertesse, mit csinálna másképpen a Fidesz és a KDNP, továbbá, miért hallgatnak nagy pártjaink az európai pártcsaládok választási programjáról. Tovább »