Emléktáblával adóznak a roma áldozatok előtt

2017. augusztus 2., szerda · 4 hozzászólás

roma_holokauszt_emlektabla007kf

A második világháborúban 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra több mint háromezer romát végeztek ki az auschwitz-birkenaui haláltáborban. Szegeden emléktáblát avattak a Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából, fejet hajtva az áldozatok előtt. Tovább »

Fidesz: nem Balog Zoltánnak kell magyarázkodnia roma ügyben (FRISSÍTVE)

2014. augusztus 5., kedd · 6 hozzászólás

A Fidesz szerint nem Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének kell magyarázkodnia roma ügyben, hanem annak a baloldalnak, amelynek kormányzása idején romákat gyilkoltak Magyarországon, és ezeknek az ügyeknek a felderítéséért és a kártalanításért semmit nem tettek.
Tovább »

Roma holokauszt – ORÖ: mindez még egyszer nem történhet meg

2014. augusztus 2., szombat · Egy hozzászólás

Az emlékezés gyertyái arra kell, figyelmeztessék a ma emberét, hogy “mindez még egyszer nem történhet meg sem romával, sem zsidóval, sem örménnyel. Senki ember fiával!” – mondta Farkas Flórián szombaton Bükön, az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) a roma holokauszt 70. évfordulóján tartott megemlékezésén.
Tovább »

Roma holokauszt – Emmi: nemet kell mondani az erőszakra!

2014. augusztus 2., szombat · Hozzászólok

Az erőszakot vissza kell utasítani, mert senki nem adhat rá felhatalmazást, és nem lehet rá elfogadható magyarázat – írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a roma holokauszt emléknapjáról megemlékező közleményében, amelyben kiemelik, hogy kegyelettel adóznak a második világháború roma áldozatai előtt.
Tovább »