Ezért balhéztak egymással a turnébuszban az indigós rockerek!

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Bekukkantottunk az Indigó nevezetű szegedi rock banda főpróbájára. A fiúk szombaton este az IH Rendezvényközpontban szülinapi koncerttel ünneplik 20 éves fennállásukat. Edda, P.Mobil, Pokolgép és többek között Prognózis dalokra indulhat a diszkrét tánc és fejrázás. Hajsza közben kiderült miért is verekedtek össze kis híján egy P. Mobil koncert után. Évtizedes titokra derült fény… Tovább »

Tankcsapda: Szegeden a legnehezebb játszani

2017. szeptember 10., vasárnap · 7 hozzászólás

Ebben a pici országban nem gyűlölködni kéne, hanem örülni, hogy léteznek még zenekarok, akik tömegeket tudnak megmozgatni – véli a debreceni rockzenekar, akik arra készülnek, hogy minden kritika ellenére rátesznek még egy lapáttal. A SZEGEDma.hu-nak adott interjújukban Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos arra is kitértek, hogy miért kezeli méltánytalanul a Tankcsapdát Szeged városa. Tovább »

Jön a Modern Love a Baron Mantis-tól

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Modern Love címmel szeptember 13-án jelenik meg a Baron Mantis második nagylemeze. A 16 számos album számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál. Az ingyenes lemezbemutató koncertjük a duó dobosának búcsúkoncertje is egyben. Tovább »

Baron Mantis: Koncertezni olyan, mint orbitálisakat szexelni

2016. szeptember 4., vasárnap · Hozzászólok

szin_harmadik_nap006kf

Davey és Victor Mantis kettőse, a Baron Mantis a magyar rockzene fiatal reménysége, a csapat sajnos elég szerencsétlen körülmények között tudott csak fellépni a SZIN fesztiválon, ám végül mégis sikerült, mi pedig beszélgettünk is velük, és kiderült, hogy milyen a jó színpadi felállás, szükség van-e kiadókra, és hogy hogyan jön össze a próbatermi munka a maszturbálással. Tovább »

Ozone Mama: Mindig lesznek házibulik, ahol Doors szól

2016. szeptember 3., szombat · Hozzászólok

szin_masodik_nap007kf

Kiirthatatlan műfajt játszik a fővárosi Ozone Mama, a grunge-ot vegyítik a hetvenes évek klasszikus amerikai rockjával. Az együttes idén nyerte el második Fonogram-díját, második lemezüket az Egyesült Államokban keverték, és az amerikai rádió és sajtó foglalkozott velük. A Székely Márton (ének), Gábor András (gitár), Dobos Gergely (basszusgitár) és Gulyás Máté (dob) felállású négyes tengerentúli koncertjei mellett az idei Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválon is megfordult, nem mindennapi felállásban: Székely Márton sajnálatos egészségügyi kényszerpihenője miatt Gábor András és Gulyás Máté dobos osztozott meg az éneken. Az utóbbi időben már erősítést is kap a banda Lukács László szegedi billentyűs személyében. Vele és az énekessé avanzsálódott Gábor Andrással beszélgettünk a koncert után arról, hogy mit gondolnak a szakmáról, illetve, hogy miről szól a rock, és hogy hogyan érezné magát egy multimilliomos egy Ozone Mama koncerten. Tovább »

Stoni blue Unit és Indigó koncerttel mutatják be a szegedi rock történetét

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

ramblingbluestrio

Csütörtökön és pénteken tartják az IH Rendezvényközpontban a „Szegedi Rocktörténeti Esték” elnevezésű programot, amely az immár közel egy éve elkezdett „Szegedi Zenészek Társasága” sorozat folytatása. Tovább »

„A gitározás most éppen nem menő” – Twentees-interjú

2016. január 23., szombat · Hozzászólok

twentees_interju013kf

Nem csak indie rockban gondolkodik a hódmezővásárhelyi Twentees zenekar, a Balázs Konrád (ének, gitár), Böjti Tamás (ének, basszusgitár), Prjevara Miklós (gitár, billentyűk) és Héjja Áron (dob) alkotta négyes idén új nagylemezzel jelentkezik, melyen a magyar nyelvű dalokra helyezik a hangsúlyt. Balázs Konráddal beszélgettünk. Tovább »

Ötórás zenemaratonnal ünneplik a Magyar Dal Napját Szegeden

2014. szeptember 12., péntek · Egy hozzászólás

plesi01

A Magyar Dal Napja alkalmából öt órás zenemaratonban idézi fel az elmúlt fél évszázad legnagyobb hazai slágereit Pleskonics “Dr. Rock” András. A zenei kalandozás az IH Rendezvényközpontban veszi kezdetét vasárnap délután öt órától, belépő nincs, jó hangulat viszont lesz! Tovább »

Öt év után ismét vár a szegedi Rock Klub + FOTÓK, VIDEÓ

2012. szeptember 28., péntek · 3 hozzászólás

A Rock Klub igenis él és zakatol, szombaton nyitják hivatalosan a harminckettedik évadot, öt év kihagyás után. Egy dokumentumfilmmel idézik fel a múltat, de lesz mini Gőzerő és Lábhal Trió koncert, s a régi klubszokást, a közös jammelést sem maradhat el.
Tovább »

Hetedhét ország rockzenéje a Rongy Kocsmában + FOTÓK

2012. augusztus 31., péntek · 4 hozzászólás

Kétnapos rockmaratonra várják az igényes zene kedvelőit a Rongy Kocsmába pénteken és szombaton. Hét országból tizenöt zenekar érkezik Szegedre, fellép többek között a bolgár Daily Noise Club, valamint a világhírű hard rock és blues-előadó, Lord Bishop is.
Tovább »

Szerda: dráma, rock, kép és lélek

2008. október 29., szerda · Hozzászólok

A szerda is érdekes napnak ígérkezik. Arthur Miller Pillantás a hídról című legendás drámáját láthatják a színházrajongók a Kisszínházban, klasszikus rock is lesz a Millenniumi Kávéházban, politizálhatnak a Közéleti Kávéház vendégeivel, és megtudhatják, hogy miért szeretünk fényképezni. A baptistáknál folytatódnak a Protestáns Napok, „irodalom-közeli könyvtáros kisasszonyok” láthatók-hallhatók az Alsóvárosi Kultúrházban, tájékoztató napot tart a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és persze lesznek jó mozik, meg könyvbemutató… Tovább »

Móra-múzeum: Rocktörténet – bakeliten

2008. október 7., kedd · Hozzászólok

A „Bakelit. A magyar rockzene története lemezborítókon” címmel nyílik kiállítás október 8-án a Móra Ferenc Múzeumban Arató Mátyás egy magángyűjtő jóvoltából, akinek közel kilencszáz  darabot számláló bakelitlemez-gyűjteményéből válogatott lemezek adják a tárlat anyagát – tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense. Tovább »

Ismeretlen ismerősök Újszegeden

2008. október 7., kedd · Hozzászólok

A bennünk élő dalok, amelyeket nem is olyan könnyű énekelni

Fotók: Gémes Sándor

Hétfő este az újszegedi Rendezvényházban adott koncertet az Ismerős Arcok nevű zenekar. Az együttesnek már négy nagylemeze és egy koncert DVD-je van. A fellépés előtt a banda basszusgitárosával, Galambos Nándorral beszélgetett a SZEGEDma.hu a magyarságról és a zenéről. Tovább »