Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

Az Európai Bizottság nemrég állásfoglalást tett közzé a nemzeti konzultációról. A kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről. Azonban az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el. Ezért a kabinet részletes állásfoglalást tesz közzé az egyes konzultációs témákról. Ebben olyan kulcsfontosságú tényekre emlékezteti a bizottságot, amelyek a brüsszeli állásfoglalásból kimaradtak. Tovább »

Lázár János a Kormányinfón: a kvótaper tétje a magyar államiság és szuverenitás (FRISSÍTVE)

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

Lázár János

Lázár János szerint ha a magyar parlamenttől, kormánytól és az emberektől megvonják a jogot, hogy meghatározhassák, az ország területén ki él, ki tartózkodhat, azzal a magyar államiság és szuverenitás alapjai kerülnek veszélybe, vagyis ez a kvótaper tétje. Tovább »

Már 140 ezernél is többen kitöltötték a konzultációs kérdőívet

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

Tuzson Bence

Napról napra növekszik a kitöltött nemzeti konzultációs kérdőívek száma, az internetes válaszokkal együtt már 140 ezernél több beérkezett – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Tovább »

KDNP: Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést

2017. április 18., kedd · 14 hozzászólás

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A KDNP szerint Brüsszel megtámadta a rezsicsökkentést. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: meg kell állítani Brüsszelt, meg kell védeni a rezsicsökkentést, meg kell akadályozni a magyar családokra veszélyes energiauniót. Tovább »

NFM: a rezsicsökkentés megvédéséről is megkérdezik az embereket a nemzeti konzultáció során

2017. március 22., szerda · 2 hozzászólás

A kormány készen áll a rezsicsökkentés megvédésére, és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultáció során megkérdezik erről a magyar embereket is – hangsúlyozta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Orbán: nemzeti konzultáció indul a Magyarország előtt álló veszélyek kérdésében

2017. február 20., hétfő · 14 hozzászólás

Orbán Viktor

Nemzeti konzultáció kezdődik annak az öt veszélyforrásnak a kérdésében, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában. Tovább »

Kósa: meg kell védeni a rezsi- és az adócsökkentés politikáját

2017. február 8., szerda · Hozzászólok

Kósa Lajos

A rezsi- és az adócsökkentés politikájának megvédése, a menekültügyi őrizet intézményének visszaállítása és újabb atipikus foglalkoztatási formák bevezetése – Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető tájékoztatása szerint többek között ezek lesznek a legfontosabb jogalkotási feladatok a június közepéig tartó tavaszi parlamenti ülésszakban. Tovább »

Németh Szilárd: a nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés

2016. december 4., vasárnap · 2 hozzászólás

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Tovább »

Szegedi Jobbik: Az IKV nem mindenhol érvényesíti a rezsicsökkentést a távhődíjakban (FRISSÍTVE)

2015. június 23., kedd · 24 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato01kf (1)

A szegedi Jobbik szerint az IKV nem minden díjtételben érvényesíti a rezsicsökkentést. A polgármesteri kabinet reakciójában Bartha László korábbi polgármestere mutogat, aki – a Jobbikhoz hasonlóan – Botka László felelősségére hívja fel a figyelmet. Tovább »

A Kúria szerint is hibás volt a makói távhőszolgáltatót elmarasztaló fogyasztóvédelmi határozat

2015. június 5., péntek · Hozzászólok

A Kúria szerint is hibás volt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság határozata, amelyben elmarasztalta a Makói Nonprofit Kft.-t a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló szabályok megsértése miatt – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Tovább »

Pert indít az IKV ellen a szegedi Jobbik – a társaság szerint minden lehetőséget érvényesítettek (FRISSÍTVE)

2014. október 29., szerda · 9 hozzászólás

jobbik_sajtaj04_KF

Polgári peres eljárásban állna ki a szegedi Jobbik a nagyfogyasztónak sorolt ingatlanok lakóiért, hogy ezzel terjessze ki rájuk is a rezsicsökkentést. Tóth Péter, a párt megyei elnöke precedens értékű eredményt vár a jogi lépéstől. Tovább »

Orbán: az árvíz elleni védekezés, a bankok elszámoltatása, a rezsicsökkentés a legnagyobb sikerek

2014. szeptember 6., szombat · 6 hozzászólás

Az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést nevezte az elmúlt időszak legnagyobb sikerének Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kötcsén. A kormányfő a tizenharmadik kötcsei polgári piknik, a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos rendezvénye előtt nyilatkozott az M1 Híradónak. Tovább »

Lázár: indul az “Államreform 2”, jön az állami rezsicsökkentés

2014. szeptember 3., szerda · 2 hozzászólás

A kormány 2015. január 1-jén elindítja az Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés, vagyis az állami szolgáltatások díjának csökkentése, továbbá a köztisztviselői életpályamodell kialakítása – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Fidesz: folytatódik az energiaár-csökkentés

2014. augusztus 28., csütörtök · Hozzászólok

Szeptember 1-jétől, hétfőtől folytatódik a rezsicsökkentés, a háztartási villamos energia 5,7 százalékkal lesz olcsóbb, de az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be, sőt az ipari energia árát is lejjebb kell szorítani – közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Rezsicsökkentés – Megjelent az áram árát csökkentő rendelet

2014. augusztus 26., kedd · 2 hozzászólás

A harmadik rezsicsökkentési törvénynek megfelelően megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló rendelet módosításáról, amely tartalmazza a szolgáltatók által alkalmazható maximális áramtarifadíjakat szeptember elsejétől.
Tovább »

Fidesz: már több mint 4500-an keresték fel a rezsipontokat

2014. július 15., kedd · Hozzászólok

Egyre többen keresik fel a rezsipontokat: január óta már több mint 4500-an fordultak a kirendeltségekhez, ahol az ügyfelek általában a rezsicsökkentéssel kapcsolatban fogalmaznak meg panaszokat – mondta Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten, a rezsipontok működéséről beszámoló sajtótájékoztatóján. Tovább »

Fidesz: folytatódhat a 2010-ben megkezdett kormányzati munka

2014. június 7., szombat · Hozzászólok

A magyarok bizalmának és támogatásának köszönhetően folytatódhat a 2010-ben megkezdett kormányzati munka, amelyet három legfontosabb alapértéke, a munka, a család és a szociális biztonság mentén végez majd a harmadik Orbán-kormány – mondta a Fidesz szóvivője szombaton Pécsen. Tovább »

Rogán: eddig 250 milliárd forint maradt a családok zsebében

2014. április 1., kedd · 4 hozzászólás

roganantal_fideszA rezsicsökkentéssel eddig körülbelül 250 milliárd forint maradt a családok zsebében a szolgáltatók helyett, és már áprilisban 25 százalékkal alacsonyabb fogyasztói gázárat fizetnek az emberek, mint 2012 decemberében – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden az MTI-nek.
Tovább »

Orbán: ipari rezsicsökkentést is tervez a kormány

2014. március 21., péntek · Hozzászólok

Szijjártó Péter; Orbán ViktorA háztartások és a közintézmények energiaköltségeinek csökkentésén túl a kormány a gazdaság egyéb szektoraira is ki akarja terjeszteni a rezsicsökkentést, az ipari felhasználású energia árát is csökkenteni szeretné – tudatta pénteken Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek tanácskozását követően. Szó esett az Ukrán válságról is. Tovább »

B. Nagy László: Az ELI meghozhatja Szegednek a lökést + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök · 75 hozzászólás

b_nagy_lakossagi_forum_alsovaros07_gsSzegednek távlatokban gondolkodó polgármesterre és együttműködő városvezetésre van szüksége ahhoz, hogy fejlődhessen. B. Nagy László Magyarország gazdasági potenciálját boncolgatta szerdai lakossági fórumán.
Tovább »

Rezsicsökkentés: a szolgáltatókat terhelik a mérőórák költségei

2014. február 26., szerda · Egy hozzászólás

gazoraA mérőórákkal kapcsolatos összes költség szolgáltatókra terheléséről és a Főgáz teljes fogyasztóvédelmi átvilágításáról döntött szerdai ülésén a kormány – jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője.
Tovább »

Következő oldal »