Újból birtokba vette a Szovjet Légierő a szegedi repülőteret + FOTÓK

2017. szeptember 16., szombat · Egy hozzászólás

Folytatódott a szegedi repülőnapok légi fesztivál. Izgalmas bemutatókból nem volt hiány a rendezvény fő napján. A levegőbe emelkedett egy kilenc évtizeddel ezelőtt tervezett repülőgép is. Tovább »

Megtelt hőlégballonokkal és repülőkkel a szegedi ég + FOTÓK

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Megkezdődött a II. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. Vitorlázó repülőgépek, helikopterek és legendás gépmadarak a repülőtéren. Tovább »

Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

2017. szeptember 8., péntek · Egy hozzászólás

Második alkalommal rendezik meg a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét szeptember 15-17. között a szegedi regionális repülőtéren, ahol számos különleges égi és földi program, sétarepülések közül válogathatnak a látogatók. Tovább »

Több mint száz év Szeged fölött

2017. április 30., vasárnap · Egy hozzászólás

li2_repulonap_szeged2_gs

A szegedi aviatika egyidős a magyarral, múltja a XVIII. század végéig nyúlik vissza. A reptér 102 éve működik, de kezdetben katonai és nem sportcélokat szolgált. Napjainkig követtük végig a város Ikaroszainak történetét. Tovább »

Terrorizmus – Szakértő: indokolt az elektronikai eszközök tiltása a repülőgépeken

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint számolni kell azzal, hogy egy merénylő laptopba rejtett robbanószerkezetet hoz működésbe egy repülőgép fedélzetén, ezért indokolt az elektronikai eszközök használatának tiltása a repülőgépeken. Tovább »

Besenyei Péter kápráztatta el a szegedieket + FOTÓK

2016. szeptember 17., szombat · Egy hozzászólás

repulonap_szeged_szombat08_gs

Kész hidegháborús arzenál várta a szegedieket: a Liszunov Li-2 szállítógép mellett, Mi-2 helikopter és L-29 gyakorlógép is repült a felhők között. A nap sztárja azonban egyértelműen Besenyei Péter volt. Tovább »

Szegedi drónosok: szabálytalanul reptették gépüket a 444.hu újságírói + FOTÓK, VIDEÓ

2016. március 18., péntek · 6 hozzászólás

dron01_gs

Az új technológia jogi szabályozása mögött még sok a kérdőjel, de a hatóság emberei azok betartásával jártak el Felcsúton. Nem mindegy, hogy szabadidős tevékenység, vagy munka céljából irányítunk drónt. Esküvői videókon kívül, akár egy épületfelújítás előtt is hasznát láthatjuk az eszköznek. Tovább »

Rekordot döntött a Magyarország felett közlekedő repülőgépek száma júliusban

2015. augusztus 12., szerda · Hozzászólok

Rekordot döntött júliusban a Magyarország fölött közlekedő repülőgépek száma: az év hetedik hónapján közel 75 ezer átrepülő gépet irányítottak a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. szakemberei.
Tovább »

A szúnyogirtás szépsége – Szeged a pilóta szemszögéből + FOTÓK

2014. július 27., vasárnap · 3 hozzászólás

szunyagirtas_legifotok09_gs

A nyári égbolt rendszeres vendégei a szúnyoggyérítést végző repülőgépek, és bár az ember általában gyermeki rajongással tekint az alacsonyan szálló vasmadarakra, igazán csodálatos látványban valójában a pilótának lehet része. A földön maradók viszont vigasztalódhatnak a tudattal, hogy kevesebb szúnyog gyötri őket.
Tovább »

Törött szárny őrzi a Szentesen lezuhant pilóták emlékét + FOTÓK

2013. szeptember 19., csütörtök · 4 hozzászólás

emlekmu04_gsNégyméteres, szárny alakú emlékmű őrzi majd Szentesen a 69 évvel ezelőtt ott lezuhant lengyel pilóták emlékét. A lengyel kormány támogatásával kialakított mementót szombaton avatják fel Szentesen, mi a szegedi szobrászművész műhelyében tekintettük meg az alkotást. Tovább »

Hamarosan megkezdi működését a Sólyom magyar légitársaság

2013. július 24., szerda · Hozzászólok

Hamarosan megkezdi működését a Sólyom magyar légitársaság, a menetrendet a néhány héten belül induló online jegyértékesítéskor hozzák nyilvánosságra – mondta Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezérigazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Az eddigi legnagyobb repülőshow-ra készül Kecskemét

2013. július 12., péntek · 3 hozzászólás

Az eddigi legnagyobb repülőshow-t szervezte meg idén a Honvédelmi Minisztérium (HM) a két év kihagyás után augusztus első hétvégéjén ismét megrendezendő nemzetközi repülőnapra, Kecskemétre – mondta a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a szervezőbizottság elnöke az MTI-nek.
Tovább »

Hetvenéves bombázó landolt Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 22., vasárnap · 21 hozzászólás

Egy ikermotoros B-25 Mitchell bombázó és egy Bo-105-ös, egyedülálló akrobatikus mutatványokra képes helikopter érkezett vasárnap délután a szegedi repülőtérre. A Red Bull Flying flottájába tartozó járművek Bukarestről hazafelé tartva mutatkoztak be a Tisza-parti közönségnek.
Tovább »