Terrorizmus – Szakértő: indokolt az elektronikai eszközök tiltása a repülőgépeken

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint számolni kell azzal, hogy egy merénylő laptopba rejtett robbanószerkezetet hoz működésbe egy repülőgép fedélzetén, ezért indokolt az elektronikai eszközök használatának tiltása a repülőgépeken. Tovább »

Online repülőjegy foglalás: ez már a jelen!

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

repjegy-online

Külföldön képzeli el a karácsonyi ünnepeket? Esetleg az év végi hajrá előtt iktatna be egy hosszú hétvégét? A külföldi utazások napjainkban már nem csak nyáron, hanem tulajdonképpen az év bármely időszakában nagy népszerűségnek örvendenek. Ezt nem csak a rendkívül széles idegenforgalmi kínálat támasztja alá, hanem gyors és kényelmes közlekedést biztosító repülővel történő közlekedés is. Tovább »

A földről vigyázzák az ég biztonságát

2016. szeptember 26., hétfő · Hozzászólok

legiiranyitas001kf

Az ország legforgalmasabb repterei közé tartozik a szegedi, ami a földi személyzet számára gyakran kihívásokat tartogat. Ez fokozottan érvényes a kettes kategóriájú repülőtér repüléstájékoztató tisztjeire is. A toronyban ülő emberek munkájának jártunk utána. Tovább »

Szegedi drónosok: szabálytalanul reptették gépüket a 444.hu újságírói + FOTÓK, VIDEÓ

2016. március 18., péntek · 6 hozzászólás

dron01_gs

Az új technológia jogi szabályozása mögött még sok a kérdőjel, de a hatóság emberei azok betartásával jártak el Felcsúton. Nem mindegy, hogy szabadidős tevékenység, vagy munka céljából irányítunk drónt. Esküvői videókon kívül, akár egy épületfelújítás előtt is hasznát láthatjuk az eszköznek. Tovább »

Repülős történetek az Emlékpontból

2015. március 25., szerda · Hozzászólok

HAFF_plakat

1945-ben márciusában a több ezer áldozatot követelő soproni és szombathelyi bombázások zárták le a második világháború magyarországi légi háborújának történetét. Az Emlékpont vasárnapig látogatható Háború a felhők felett című kiállítása a hetven évvel ezelőtti égi tragédiának állít emléket, melyen Oláh András Pál történész, a tárlat kurátora tart vezetést március 26-án, csütörtökön délelőtt 10 órai kezdettel. Tovább »

Hobbi, repülő kém, vagy terroreszköz? – Hazánkban is szabályoznák a drónokat

2015. február 9., hétfő · Egy hozzászólás

tuntetes44_gs

Adatvédelmi és repülésbiztonsági szempontból is szabályoznák hazánkban a drónnal való repülést. Szakértők szerint a kereskedelmi forgalomban is kapható repülő eszközök olyan gyakoriak lehetnek a következő évek nemzetközi terrorcselekményeiben, mint amilyen korábban az autóba rejtett pokolgép volt. Szerencsére védekezni is könnyű ellenük – egyelőre. Tovább »

Negyven éve repül An-26-osokkal a Magyar Honvédség

2014. április 28., hétfő · Hozzászólok

an26_mh

Negyven éve, 1974-ben állították hadrendbe a magyar légierőben az An-26-os típusú szállítórepülőket, amelyek azóta a Kanári-szigetektől Mazari-Sarifig, az Északi-sarkkörtől Bagdadig számos helyen megfordultak, fedélzetükön vittek állam- és kormányfőket, sportolókat is. Az egyik gép a közelmúltban érte el a tizenkétezer repült órát.
Tovább »

Egyre több légi járaton használhatók a hordozható elektronikus eszközök

2014. február 20., csütörtök · Hozzászólok

Egyre több légitársaság engedélyezi a járatok fedélzetén a hordozható elektronikai eszközök használatát repülési üzemmódban a repülés bármely szakaszában, miután az európai és amerikai hatóságok is hozzájárultak a lazább szabályozás bevezetéséhez – derül ki a különböző légitársaságok honlapjáról.
Tovább »

Tizennégy repülőgép nem tudott leszállni Budapesten a köd miatt

2013. november 17., vasárnap · Hozzászólok

Tizennégy repülõgép nem tudott leszállni Budapesten a ködA sűrű köd miatt összesen tizennégy repülőgép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombat éjjel és vasárnap hajnalban – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója vasárnap reggel az MTI-vel.
Tovább »

Hamarosan megkezdi működését a Sólyom magyar légitársaság

2013. július 24., szerda · Hozzászólok

Hamarosan megkezdi működését a Sólyom magyar légitársaság, a menetrendet a néhány héten belül induló online jegyértékesítéskor hozzák nyilvánosságra – mondta Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezérigazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Sasok, sárkányok, szitakötők és egy Ördög a Szatymazi Repülőnapon + FOTÓK, VIDEÓ

2012. szeptember 9., vasárnap · 2 hozzászólás

Látványos légi parádéban, ízletes pörköltekben, számtalan látnivalóban és programban lehetett része annak, aki vasárnap kilátogatott az ötödik alakalommal megrendezett szatymazi repülőnapra.
Tovább »

A szegedi aviatikustól a MIG-21-esig + FOTÓK

2011. október 7., péntek · 3 hozzászólás

A magyar repülés történetei a Közéleti Kávéházban

01_repuilestortenet_endresz_1 Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Somogyi utcai székházában a repülés és az újkori történelem „szerelmesei” és emlékezői gyűltek össze azon a konferencián, melyen a magyar repülés dicsőséges és felemelő évtizedeiről szóltak a visszaemlékezések.
Tovább »

Repülőnapra hangolva – Szatymaz felett köröztünk + VIDEÓ, PANORÁMA, FOTÓK

2011. augusztus 30., kedd · 4 hozzászólás

repnapsajttaj_szatymaz03_gs Szeptember 10-én reggel 9 órától immáron negyedszer rendeznek meg Szatymaz és az Alföld Repülőklub közös szervezésében repülőnappal egybekötött pörköltfőzőversenyt. A sajtótájékoztató kapcsán kollégáinkat is megrepültették.
Tovább »

Július végétől vitorlázórepülő-vb Szegeden

2010. április 7., szerda · Hozzászólok

vitorlazo_it_01 Szegeden rendezik július végén és augusztus elején a férfiak vitorlázórepülő világbajnokságát. Soha annyian nem nevezetek vb-re, mint az ideire. A versenyen indul a világbajnoki címvédő, a világranglista-vezető Gulyás György is.
Tovább »

Utazás: Toszkánától New Yorkig

2009. április 25., szombat · Hozzászólok

melk_wacA legjobb történelmi úticélról, a Vámpítok báljáról, belföldi akciókról vagy New York-i repülőútról is olvashatnak együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között. Tovább »

Utazás: húsvét Prágában vagy Hajdúszoboszlón

2009. március 26., csütörtök · Hozzászólok

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai már a húsvéti pihenésre is gondolnak, például Prága és Hajdúszoboszló is ígéretesnek tűnik; de ne feledjük, kaphatók már jegyek a következő SZIN-re is. Tovább »

Utazás: Tavaszköszöntő akciós ajánlatok

2009. március 20., péntek · Hozzászólok

Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között felfedezheti a vörös piramist, ellátogathat Bükkfürdőre vagy Egerbe, válogathat a tavaszköszöntő akciós utak közül. Tovább »

Utazás: Egyiptomból a Szigetre

2009. február 13., péntek · Hozzászólok

Olvasson a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódó lengyelországi programokról, a vonat melletti érvekről, utazzon Egyiptomba és ismerkedjen meg a legbiztonságosabb európai légitársasággal együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai segítségével. Tovább »

Utazás: A reneszánsz élménybirtoktól a Vámpírok báljáig

2009. február 6., péntek · Hozzászólok

Ismerkedjen meg a „Kulturált kikapcsolódás a Királyi Régióban” kampánnyal, várja Zirc, vagy egy hévizi wellness Hunguest módra, olvasson tavaszi repülőjegy-akciókról, vagy a Vámpírok báljáról – mindezt megtalálhatja együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között. Tovább »

Utazás: látta már a Mimóza Fesztivált?

2009. január 30., péntek · Hozzászólok

Kréta, Madrid, vagy montenegrói Mimóza Fesztivál? – ha utazni szeretne, ilyen és hasonló kedvezményes ajánlatokról olvashat együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. utazási hírei és ajánlatai között. Tovább »

Utazás: aludjon hordóban vagy Boeingben!

2009. január 23., péntek · Hozzászólok

Bálint-napi ajánlatok és Vasarely-kiállítás

Sok más mellett belföldi Bálint-napi ajánlatokról, kedvezményes repülőjegyekről, a Ritmikus Gimnasztika Világkupáról és egy Vasarely-kiállításról is olvashatnak együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. utazási hírei és ajánlatai között.
Tovább »

Műrepülés: Veres Zoltán uralja a három dimenziót

2008. augusztus 25., hétfő · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

„Szegeden mindig fantasztikus repülni” – válaszolt kérdésemre Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok (képünkön), aki augusztus 19-én a Tisza-parti városban tartott lélegzetelállító légibemutatót, mely elvarázsolta az érdeklődő közönséget. Tovább »