Utolsó napon ingyenes a Dalí-kiállítás

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Vasárnap zár az idei év egyik legnépszerűbb szegedi kiállítása, a Salvador Dalí-tárlat a REÖK-ben. Ezen a napon az érdeklődők ingyen látogathatják a palotát, hosszított nyitvatartás mellett, sőt egy utolsó tárlatvezetésen is részt vehetnek. Aki erről lemarad, annak élő facebook-bejelentkezésen pótolják az élményt. Tovább »

Szegedi Szabadtéri: A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz

2017. augusztus 1., kedd · 4 hozzászólás

szabadteri_sajttaj002kf

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.
Tovább »

Több százan akarták látni Salvador Dalí alkotásait a REÖK-ben + FOTÓK

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

salvador_dali_kiállítás_mj 54

Megnyílt a katalán mester műveiből összeállított tárlat. A mintegy 60 tárgyat olyan sokan kívánták megtekinteni, hogy nem bírtak azonnal beengedni minden érdeklődőt. Azonban nem kell sietni: szeptember második feléig még biztosan találkozhatunk Szegeden Dalí alkotásaival. Tovább »

Újra felcsendül az ének az eső áztatta Szabadtéri színpadán +FOTÓK

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

enek_az_esoben_kozonsegtalalkozo

A hétvégén három alkalommal újra láthatja a közönség az Ének az esőben című film színházi adaptációját. A nagy sikerre való tekintettel a darab visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára. Azonban azok számára is újdonsággal kecsegtet az előadás, akik már tavaly részeseivé váltak a szuperprodukciónak, hiszen a főbb szerepekben a tavalyitól eltérően, más színészek mutathatják meg tehetségüket. A színészek és az alkotók szerdán tartottak közönségtalálkozót a Reök-palotában. Tovább »

Ének az esőben közönségtalálkozó

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Július 12-én, 17 órától kulisszatitkokról rántják le a leplet a tavalyi Dóm téri musicalsiker, az Ének az esőben új szereplői és az alkotók a REÖK-ben. Többek közt az is kiderül, milyen “megpróbáltatások” vezetnek a különleges színpadi esőztetéshez, a hollywoodi történet ikonikus jelenetében. Tovább »

Bűvös táskát készíthetnek a Nyári REÖK Gyerök Kör résztvevői

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

A képek és szobrok általános iskolás érdeklődőit várja keddtől péntekig a 39. Nyári Tárlat a REÖK-ben. A négy napos programon nem csak műveket értelmezni tanulhatnak meg a gyermek látogatók, de friss tapasztalatokkal felvértezve saját kreatív alkotásokat is készíthetnek. Tovább »

Tíz évig kutatta Kazinczy “kitömött barátjának történetét

2017. június 12., hétfő · Hozzászólok

unnamed

Péterfy Gergely József Attila-díjas írót látja vendégül a REÖK szerdán. Az irodalmi est apropója a tavalyi évben Aegon Művészeti Díjjal kitüntetett, Kazinczy Ferenc egy különös barátságát feltáró történelmi regénye, a Kitömött barbár. A mű megjelenése óta olvasók tömegeit ejtette rabul. Tovább »

Tíz évig kutatta Kazinczy “kitömött” barátjának történetét

2017. június 12., hétfő · Hozzászólok

peterfy_gergely

Péterfy Gergely József Attila-díjas írót látja vendégül a REÖK szerdán. Az irodalmi est apropója a tavalyi évben Aegon Művészeti Díjjal kitüntetett, Kazinczy Ferenc egy különös barátságát feltáró történelmi regénye, a Kitömött barbár. A zseniális mű megjelenése óta olvasók tömegeit ejtette rabul. Tovább »

Jubileumot ünnepel a REÖK, Mucha- és Dalí-kiállítás érkezik Szegedre

2017. február 24., péntek · Hozzászólok

10_eves_a_reok008kfTíz éve nyitotta meg kapuit a REÖK, vagyis a Regionális Összművészeti Központ Európa egyik legszebb szecessziós épületében. A kiállítóház indulása óta a kortárs művészetnek nyújt terepet, de világhírű mesterek alkotásait is látogatták és látogatják a mai napig a képzőművészetek szerelmesei. Az évfordulón izgalmas események, valamint Mucha- és Dalí-kiállítás várja majd a látogatókat.
Tovább »

A magyar Gaudí nevét viseli a Reök-palota előtti tér + FOTÓK

2017. január 31., kedd · 2 hozzászólás

magyar_ede_ter008kf

Magyar Ede tér az új neve a szegediek között lófaraként ismert területrésznek. A fiatalon elhunyt építész emlékét Szeged-szerte őrzik épületek, most viszont már az általa tervezett Reök-palota utcanévtábláján is találkozhatnak az idelátogatók a szecesszió mesterének nevével. Tovább »

Emberi, túlságosan is emberi: Duray-kiállítás nyílik Szegeden

2017. január 25., szerda · Egy hozzászólás

tulsagosan_is_emberi_tarlat008kf

Izgalmasan sokrétű Duray Tibor képzőművész életműve, melyről ezúttal a szegedi REÖK látogatói is meggyőződhetnek. A pénteken nyíló kiállításon látható lesz a monumentális Aranykor c. mű is, mely több évtized után kerül újra a nagyközönség elé. A tárlat kísérőprogramjaként, március 7-én különleges divatbemutatóra is sor kerül: a ruhákat egytől egyig az alkotások inspirálták. Tovább »

Nyáry Krisztián a REÖK vendége januárban

2016. december 14., szerda · Hozzászólok

Nyary_Krisztian

Pillanatok alatt kapkodják el a jegyeket a REÖK felolvasószínházi előadásaira. Bár folyamatosan új időpontokat hirdetnek meg az Így szerettek ők egy-egy produkciójából, így is rengeteg néző marad le az élményről. A Nyáry Krisztián történetein alapuló sorozat januárban szünetel, ekkor a népszerű írót látják vendégül a palotában. Tovább »

Titkok a Szabadtéri működéséről

2016. december 2., péntek · Hozzászólok

bolygo_hollandi_szabadteri

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket december 8-án a Reök-palotába. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója avatja be a résztvevőket a fesztivál kulisszák mögötti életébe. Bemutatják a Szabadtéri elmúlt 85 évéről most megjelent kötetet is. Tovább »

Megnyílt Jan Saudek szegedi kiállítása

2016. október 29., szombat · Hozzászólok

jansaudek1

Álomszerű világ fogadja a látogatókat a világhírű cseh fotográfus szegedi tárlatán. A különleges hangulatú termek tobzódnak a testiségben, Saudek képein a halál és az elmúlás valamint a kicsattanó életerő és az objektíven szemlélt szexus egyforma jelentőséget kap. Fontos, izgalmas kiállítást nyitott a REÖK. Tovább »

„Rejtett kincsek” – albumba rendezték a megyei önkormányzat festészeti értékeit

2016. augusztus 24., szerda · Hozzászólok

rejtett_kincsek_album003kf

Exkluzív album készült a Csongrád Megyei Önkormányzat képzőművészeti gyűjteményének legjavából, ami egyrészt hiánypótló összegzés, másrészt a benne szereplő százhatvan képen keresztül átfogó képet nyújt a vásárhelyi és szegedi festőiskolák nagyjainak munkásságáról, de az ország más területein elismert alkotók is helyet kaptak az egyedülálló kiadványban. Tovább »

Megnyitott a szegedi nyár egyik legjelentősebb képzőművészeti eseménye + FOTÓK

2016. június 3., péntek · Egy hozzászólás

tablakepfesteszeti_biennale013kfMegnyitott a XVI. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben, a festményeket több mint két hónapon át láthatják az érdeklődők az első emeleti kiállítóterekben. Nátyi Róbert művészettörténész, a kiállítás kurátora elmondta: minden eddiginél több művész szerette volna bemutatni alkotásait a szegedi központban.
Tovább »

Gyereknap, Drogcsapda, statisztaválogatás a REÖK-ben

2016. május 24., kedd · Hozzászólok

reok

Sűrű hétvégére készül a palota. A Drakula utolsó tánca című Szabadtéri-előadáshoz kapcsolódnak idén a gyereknapi programok, majd az utolsó Városszél-előadást láthatják a nézők vasárnap. Szombaton az Ének az esőben produkcióba keresnek statisztákat a produkció alkotói. Tovább »

Shakespeare ihlette plakátálmok – Switch on!/Kapcsolj be! a Reök előtt

2016. május 13., péntek · Hozzászólok

reok_kiallitas002kf

Shakespeare-darabok ihlette fiktív színházi plakátokat láthatnak a járókelők a Reök előtt. Kiss Ferenc grafikus munkáival a négyszáz éve elhunyt drámaíró, költő és színész előtt tiszteleg a képzőművészet nyelvén. Tovább »

Lanczkor Gábor drámája a REÖK-ben mutatkozik be

2016. május 12., csütörtök · Hozzászólok

verpanorama_ellenkultura_meghivo

Ősbemutatóra készül a REÖK: jövő héten tartják a Lanczkor Gábor kortárs költő, író Ellenkultúra/Vérpanoráma c. drámájának premierjét a nemrég kialakított, professzionális színházteremben. Herczeg Tamás rendező koncepciójában a különleges darab egy szertartartásjáték keretében elevenedik meg.
Tovább »

Shakespeare-re és a Szabadtéri múltjára emlékeznek a REÖK-ben

2016. április 21., csütörtök · Hozzászólok

8F1A9862_DxO

Shakespeare halálának 400. évfordulóján, április 23-a szombaton emlékkonferenciát tart a REÖK, különböző egyetemekről meghívott szakértők részvételével. A program jubileumhoz is kapcsolódik: idén 85 éves a Szabadtéri, amely hosszú évek után tavaly nagy sikerrel mutatott be Shakespeare-művet a Dóm téri színpadon. A program kísérőrendezvénye, egy izgalmas plakátkiállítás is ezen a napon nyílik.
Tovább »

Fullajtár Andrea és Nádasdy Ádám is érkezik a REÖK-be

2016. április 15., péntek · Hozzászólok

Sűrű programmal várja április utolsó napjaiban a kiállítóház a látogatókat. Szexuális igenekről és nemekről szóló színházi előadást látnak vendégül, Shakespeare-konferenciát tartanak, Nádasdy Ádám bemutatja friss Dante-fordítását, és a Városszél-sorozat is folytatódik.
Tovább »

Várják az alkotásokat a szegedi Táblaképfestészeti Biennáléra

2016. április 13., szerda · Hozzászólok

reok

Várják az alkotásokat a XVI. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot június 4-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában – közölte a Regionális Összművészeti Központot működtető Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense az MTI-vel. Tovább »

Megrázó gyermekmesék Horgas Péter tolmácsolásában

2016. március 16., szerda · Hozzászólok

horgaspeter

Megrázó erejű történeteket hallhatnak a nézők a Városszél felolvasószínházi sorozat legújabb epizódján, március 18-án 19 órától a REÖK-ben. A szegény sorsú gyermekek meséit feldolgozó előadás egyik közreműködője Horgas Péter, a Nemzeti Minimum megálmodója.
Tovább »

“Elárasztva” avat új színháztermet a REÖK

2016. február 24., szerda · Hozzászólok

mohai_gaborSzegedi retrótörténetekből írt felolvasószínházi sorozatának következő részével avatja fel legújabb, kifejezetten színházi előadásokra kialakított termét a REÖK. A közönség hétfőn veheti birtokba először az új teret, ahol Mohai Gábor legendás tv-bemondó és Janklovics Péter, a Dumaszínház népszerű fellépője az 1970-es szegedi árvízről olvas fel visszaemlékezéseket. Ha valakinek van ilyen személyes története, azokat még várják, és felhasználják a darabban.
Tovább »

Paul Potts fotóiból nyílik tárlat a szegedi REÖK-ben

2016. február 22., hétfő · Hozzászólok

Twilight in Budapest

A Szegedi Szabadtéri idei világsztárja, A bolygó hollandiban színre lépő Paul Potts új oldaláról mutatkozik be a nagyközönségnek. A népszerű énekes szerelmese a fotóművészetnek, képeiből a világon először Szegeden látható kiállítás, csütörtöktől.
Tovább »

Következő oldal »