Az utcán szolgáló rendvédelmi dolgozóknál nagyobb béremelés várható

2015. április 17., péntek · Hozzászólok

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt. Tovább »

Szegeden is megkezdődött az egységes rendvédelmi képzés

2012. szeptember 17., hétfő · Hozzászólok

Az új közszolgálati életpályamodell kialakításáért egységes rendvédelmi képzés indult hétfőn Miskolcon, Körmenden és Szegeden, az új rendszerű szakképzésben 206 tűzoltó- és 1688 rendőrjelölt vesz részt három rendészeti iskolában; a képzést megkezdők nemcsak pályát, hanem hivatást is választottak – közölte az országos katasztrófavédelmi főigazgató a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

2012. március 1., csütörtök · 10 hozzászólás

Szegeden kezdte meg konzultációs sorozatát az MSZP, melynek célja a rendvédelmi szakterületen dolgozók helyzetének felmérése. A szocialista párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás bejelentette, komplex életpályamodellt dolgoznak ki számukra.
Tovább »

Érinthetetlen az állami erőszak-monopólium

2011. április 1., péntek · 2 hozzászólás

Az új alkotmány világossá teszi, hogy az állami erőszak-monopólium “privatizálására” nincs törvényes lehetőség, az ugyanis “szent és sérthetetlen”, “semmilyen gittegylet nem veszélyeztetheti” – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Konferenciával zárult a bűnmegelőzési program

2009. május 8., péntek · Hozzászólok

biztonsag3A Novotel Hotelban rendezett zárókonferenciával ért véget pénteken az a bűnmegelőzési program, melyre Szeged Város Önkormányzati Városőrsége koordinálásában az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól nyertek közel ötmillió forintot különböző szervezetek. Tovább »