Az épület névadójának portréja ékesíti a Reök-palotát

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

festmeny_reok_ivanrol01_gs

Egyetlen festmény, egy pasztellkép maradt fenn Reök Ivánról, amelyet szombattól a nagyközönség is megtekinthet az immár róla elnevezett szalonban. Az alkotást a Ribári család adományozta megőrzésre a Reök-palotának – mondta el Herczeg Tamás igazgató a kép bemutatóján. Tovább »

Megújult szemlélet a Reök-palotában + VIDEÓ

2013. október 9., szerda · 2 hozzászólás

reok02_gsArculatot vált a Reök-palota programkínálata: zenészekkel, táncosokkal, művészekkel töltik meg a házat. Az újhullámú őszi-téli évadba október végén kóstolhatnak bele a látogatók az Enter-fesztiválon.
Tovább »

Öt éve nyílt a Regionális Összművészeti Központ Szegeden

2012. augusztus 14., kedd · Egy hozzászólás

Öt esztendeje nyílt a Regionális Összművészeti Központ a Reök-palotában; az intézmény száz kiállítása és nyolcszáz egyéb programja több mint 214 ezer látogatót fogadott – közölte Nátyi Róbert, a központ művészeti vezetője az évforduló alkalmából rendezett keddi sajtótájékoztatón.
Tovább »

Szabó P. Szilveszter novelláit mutatja be Szegeden

2009. április 19., vasárnap · Hozzászólok

Szabó P. Szilveszter a Szentivánéji álomban, 2008 nyarán

Szabó P. Szilveszter a Szentivánéji álomban, 2008 nyarán

Novellákkal és versekkel áll a közönség elé hétfőn Szabó P. Szilveszter a szegedi Regionális Összművészeti Központban (Reök); ilyen esttel először mutatkozik be – mondta el vasárnap az MTI-nek a Jászai-díjas színművész-énekes, aki nyáron az Elisabethben alakítja a Halál szerepét a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. Tovább »

Újra közönségtalálkozók a Reökben: Alföldi, Kuncze és még sokan mások

2008. november 1., szombat · Hozzászólok

A nyári Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjaival rendezett közönségtalálkozók után ismét izgalmas beszélgetéseket ígér a Reök. A cél ezúttal is az, hogy a vendégek felfedjék az általában csak a bennfentesek számára ismert, érdekes alkotófolyamatok titkait. Most az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval előadásainak alkotói látogatnak el a kiállítóházba: a nézők megismerkedhetnek az operákkal, a rendezőkkel, koncepcióikkal, hallhatják az előadások keletkezésének körülményeit is – informál a Reök sajtóanyaga. Tovább »

Ingyenes tárlatlátogatás, beavatószínház a diákoknak a szegedi Reök-ben

2008. október 15., szerda · Hozzászólok

Ingyenes tárlatvezetést biztosít a szegedi hatodik osztályosoknak, a kötelező olvasmányokat pedig beavatószínházi formában népszerűsíti a középiskolásoknak a Regionális Összművészeti Központ (Reök) abból a 2,5 millió forintból, amelyet az oktatási és kulturális miniszter külön keretéből kapnak – közölte a központ igazgatója szerdán a Tisza-parti városban. Tovább »

Vojnich Erzsébet és Szűts Miklós első magyarországi közös tárlata

2008. szeptember 26., péntek · Hozzászólok

A magánéletben egy párt alkotnak, sőt a munkájuk is ugyanaz, mégis azt vallják, ezt csak magányosan lehet művelni; Szegeden a Regionális Összművészeti Központban megnyílt Vojnich Erzsébet és Szűts Miklós festőművészek első közös magyarországi tárlata. Tovább »

Már kaphatók a jegyek a Szabadtérire

2008. szeptember 16., kedd · Egy hozzászólás

Mától már lehet jegyeket vásárolni a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira: a Dóm téri nyári fesztivál jövőre is izgalmas bemutatókat valamint visszatérő közönség-kedvenceket kínál – tájékoztatott Gulyás Zsuzsanna kommunikációs referens. Tovább »

Beszédes István nyerte az első szegedi drámaíróversenyt

2008. szeptember 12., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Beszédes István Szilveszter öreg éjszakáján című, Munkácsy Mihály három festménye ihlette alkotását találta a legjobbnak a zsűri a Regionális Összművészeti Központban rendezett első szegedi drámaíró versenyen. Tovább »

Drámaíróversenyt rendeznek a szegedi Regionális Összművészeti Központban

2008. augusztus 29., péntek · Hozzászólok

Három ország négy drámaírója, négy rendezője és négy színtársulata vesz részt a szegedi Regionális Összművészeti Központban (REÖK) azon a drámaíróversenyen, amelyet az interkulturális párbeszéd jegyében rendeznek meg szeptemberben – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Tovább »